Jeg har bakt veldig mye glutenfritt og får det til veldig bra
For noen Mnd siden begynte jeg å bake spelt brød og de ble store å fine. Fant en oppskrift på godt.no og endret den litt underveis til å passe mer det folk liker her i huset.
de hever veldig bra men når de skal inn i ovnen så hever de seg ikke opp, de får ikke den "crusten". På engelsk kalles The oven proof, litt usikker på norsk ord. De blir veldig flate.
Jeg har gått tilbake til orginal oppskriften, jeg har justert hevetid, prøvd mer og mindre gjær, menger og kortere hevetid men nei. De blir flate.
Kan det være luftfuktighet osv? Har aldri hatt problemet med glutenfritt.
Hevet de seg før, men har plutselig sluttet, eller har det alltid vært sånn?
Det eneste jeg kan tenke meg er at det er melet rett og slett. Forskjellige meltyper oppfører seg forskjellig. Evt. hvis du har kjøpt et annet merke kan du merke forskjell. Opplevd det selv for mange år siden da jeg var en racer på hveteboller. Kjøpte mel fra en annen produsent og bollene ble tunge og kompakte.
De hever først veldig bra
Så setter jeg de i ovnen og sa fikk de en oven proof, liksom slik at toppen blir rund som en sopp.
Jeg brukte før holli mel, deretter noe Stangeland mel men så tenkte jeg kanskje det var melet så jeg kjøpte holli igje men nei.
Glutenfritt brød, det er ikke alltid likelett å få de hevet p.g.a. Brødets lim(proteinet gluten er ikke der) og de hever seg ikke på samme måte som de med gluten!