Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bærer ungdomsskoleelevene bøker (PC) i?

#1

Anda sa for siden:

Vi har råket ut i uføre med 13-åringen: Han vil ha Napapirjisekk (kommer ikke på tale; jævlig dyr, og helt uergonomisk) eller skuldeveske (vel, trenger ikke være dyrt, men er vel per se uergonomisk).

Hva bruker undomsskoleelevene nutildags?


#2

Høst sa for siden:

Vesla bytter på vesker og sekker. I perioder bare vesker, men når det blir mye bøker etc og hun kjenner at det blir tungt, bytter hun gjerne til sekk noen dager...:) Flertallet i klassen hennes synes å bruke vesker.


#3

veobra sa for siden:

En sekk fra Fjell Reven. Har ikke pc. De har skap på skolen så ikke alle bøker må bli med hjem.


#4

Che sa for siden:

På vår skole er det forbudt å bruke veske på skolen. Det ser pussig nok ut til å funke. Mye beckmann også på ungdomskolen synes jeg det ser ut som. (dog er dette en ganske liten 1-10-skole.


#5

Chanett sa for siden:

100% av elevene i min klasse bærer i sekk av ymse slag. 100% av ungdomsskolenelevene som bor i mitt hus bærer/har bært i anatomisk riktig sekk. De aller fleste elevene på skolen jeg jobber bærer i sekk. De som har veske gidder som regel ikke å ta bøker med hjem.


#6

Anda sa for siden:

Yey, da er det ikke bare jeg som er kjip.

Kan noen vise meg noen kule sekker, da, som ikke er like teite som den som er nevnt i første innlegg?


#7

HP sa for siden:

Poden har Messenger-bag fra [url]www.crumpler.eu[/url], ergonomien er ikke dårlig (stropp over brystet), kvaliteten er veldig god (podens veske er 3 år og god som ny, jeg bruker en ryggsekk som er 12 år) og den viktigste grunnen til at vi valgte crumpler fremfor andre PC-vesker er at den er vanntett (våre har aldri blitt fuktig inni (n=2)).


#8

Lyppa sa for siden:

Her har de fleste på ungdomsskolen Bøckmannsekker. Min ungdomsskoleelev har en helt svart Bøckmann med eget rom til pc. Kun noen få jenter som har skulderveske, og jeg tror ikke jeg har sett noen med sekk fra Napapijri bortsett fra ei jente på småtrinnet.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Begge har brukt/bruker skolesekker fra Bergans. Han som går på videregående fikk en PC-sekk tidligere i år.


#10

GinaK sa for siden:

Min gutt pluss de gutta som er innom hjemme bruker den sekken som er fordømt.
Jeg var veldig imot det men han har den fortsatt og har 900m til skolen så det går greit.
Jeg har impregnert den så bøkene blir ihvertfall ikke våte.


#11

Charlie sa for siden:

Barnet bruker mest en skulderbag fra Bjørn Borg. Hun har kjøpt den selv. Har riktignok kort vei til skole, og sykler, som regel.

Vi har hatt den runden her, også - og poengtert fordelene med ergonomisk riktig sekk, og hvordan de ulike alternativene er å gå med/ påvirker kroppen. Av og til velger hun faktisk å pakke i sekk, helt selv. Derfor lar jeg bagen gå på hennes selvbestemmelse.

Jeg kjøper ikke svindyre ting, selv om jeg har "råd", isolert sett. Og argumenterer for at man ikke blir rik ved å bruke - vi har penger fordi vi bruker dem skjønnsomt. Hvis Napapirji-diskusjonen hadde kommet opp her, måtte hun betalt den selv (den også). Og sånn apropos, 13-åringen får ikke lommepenger, men får av og til litt penger for å jobbe. Og får da mindre enn jeg ville betalt andre, fordi de som bor her også må bidra til fellesskapet. Hun får bedre betalt for å hjelpe besteforeldre :knegg: Men hadde kanskje benyttet muligheten til å nevne finn.no, der det ligger noen sånne.


#12

Stompa sa for siden:

Begge mine har vanlige skolesekker, og såvidt jeg vet har alle/de fleste andre det også. Mine har fra Troll; de store sekkene har helt ok mønster og begge fant flere de likte da vi kjøpte. Regner med at de holder ut ungdomsskolen, og når de begynner på vgs får de utdelt sekk med PC-en, så da er vi berget igjen.


#13

IzziCreo sa for siden:

Troll sekk, og fortviler når hun må bruke messenger bag de dagene hun har med instrument på ryggen. Hun var veldig på at hun skulle ha veske, men skjønte fort hvor upraktisk det er. Nå er hun virkelig ikke i tvil hva som er best - ordentlig sekk.


#14

Billa sa for siden:

Jeg TILBØD veske (!) når hun startet på ungdomsskolen for 2 år siden. Overgangen tegnet til å bli tøff, og jeg var opptatt av at hun ikke skulle føle at hun skilte seg ut - i det minste. Tilbudet ble raskt avslått sammen med en leksjon i vektfordeling og fornuftigheten av å bruke sekk, så hun har til nå brukt en mintfarget Beckmann.




#17

GinaK sa for siden:

Haha, han bruker den fortsatt. Skal også ha den i 10. Den har holdt bra og er ikke slitt. Og merkelig nok har den ikke vært for liten til bøkene..

Nå brukes den til overnatting og stranda/Frognerbadet så han er nok fornøyd med sekken sin. :)


#18

Nenne sa for siden:

Både barneskoleeleven, ungdomsskoleeleven og videregående skole-eleven bruker ransel.


#19

007 sa for siden:

Her også, men den som er hakket større og har eget PC-rom.


#20

Stellebord sa for siden:

Vinrød Beckmann. Jeg har egentlig ikke lagt veldig merke til hva ungdommen bærer i, annet enn at det er mange som har enten den samme Fra Beckmann, eller Kånken.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.