Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sikkerhet for sidemann?

#1

Linella sa for siden:

Jeg har kommet til å tenke på noe i forbindelse med at et av barna nå sitter mellom to beltestoler, i vanlig bilbelte: Kantene på nakkestøttene til beltestolene er ganske harde/skarpe, og ved en eventuell ulykke vil jo barnet i midten være utsatt for å slå hodet i disse. Er det noen som har en formening om hvorvidt dette faktisk er farlig, eller om det er noe jeg kan slutte å bekymre meg over? Alternativet ville vel evt. være å sette søsknene på pute i stedet, men da kommer de jo i fare for å slå hodene sammen dersom man kommer ut for en ulykke. Hva er best og verst? Evt. kan man kanskje polstre nakkestøttene på utsiden? (Og er jeg helt på bærtur som i det hele tatt tenker på dette?)


#2

Polyanna sa for siden:

Å. Jeg tenkte alltid at de sideputene var litt ekstra sidesikring for den som satt i midten, jeg. :blond: Men der var sideputene ganske polstret, da, også på yttersiden.


#3

Carrera sa for siden:

I en sidekollisjon så er det alltid en fare for å dunke borti noe. Som du selv sier, hodet til sidemannen feks. Og sitter du ytterst så det det dør og vindu du kan treffe.

Så alt i alt tenker jeg at dette ikke er verre enn noe annet, tross alt.

Det viktigste er å ha ungene sikret, og at man ikke har ting de kan dunke borti eller få i hodet ved en frontkollisjon eller påkjørsel bakfra. Det er de ulykkene som oftest er verst og som gir de kraftigste sammenstøtene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.