Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostehøvel med eller uten riller

Hvilken ostehøvel liker du best?

  • Med riller, selvsagt. Jeg liker den lekre og luftige teksturen rillene gir.
    40 stemmer
  • Uten riller, selvsagt. Jeg liker best glatte og rene flater.
    57 stemmer
  • Eh, dette har jeg aldri tenkt over.
    17 stemmer
  • Jeg spiser ikke ost.
    0 stemmer
  • Ost er ost okke som.
    3 stemmer
  • Med riller for brunost, uten for hvitost
    10 stemmer
  • Med riller for hvitost, uten for brunost
    2 stemmer
#1

Chanett sa for siden:

Jeg har ferie og har god tid til å undre meg over små og store verdensproblemer.

Foretrekker du ostehøvel som skjærer med eller uten riller?

Påll kommer.


#2

Candy Darling sa for siden:

Før pollen: med riller for brunost, uten for hvitost. Gulost finnes ikke. :fasit:


#3

Chanett sa for siden:

Gulost finnes ikke. Det er jeg enig i.


#4

Maverick sa for siden:

Helt riktig, bortsett fra at det heter gulost.


#5

Blondie sa for siden:

Vi har begge deler, men jeg foretrekker den med riller. Brunost tåler jeg ikke, så det er gulost eller nøkkelost som blir høvlet.


#6

Chanett sa for siden:

Noen bør legge inn det alternativet.


#7

Frøydis sa for siden:

Enig. :nemlig:


#8

Tallulah sa for siden:

Riller for begge, GULosten klistrer seg fast om det ikke er riller.


#9

tink sa for siden:

Jeg foretrekker riller, men det er ikke viktig nok til at jeg lar være å spise ost som ikke er rillet.


#10

kokosbolle sa for siden:

Uten til gulost, med til brunost. :jupp:


#11

Candy Darling sa for siden:

Ikke hvitosten. :nemlig:


#12

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan ikke svare i pollen. :dramaqueen:


#13

millact sa for siden:

Vet ikke, men jeg trenger en ny en, en som er god. En gikk i søpla forleden fordi den var utslitt (trehåndtak). Godt brukt i over 13-14 år. Den andre har skaft i plast og er brukket, så jeg trenger en ny raskt.


#14

trøtt sa for siden:

Med til brunost, uten til gulost. Den med riller er blitt ødelagt så nå må jeg spise brunost uten riller. :dramaqueen:


#15

D'Arcy sa for siden:

Uten. Punktum.


#16

Filifjonka sa for siden:

Ost med riller er bare så utrolig mye bedre. Både brun og gul. Den hvite osten, som Philadelphia og Mascarpone og bøffelmozzarella trenger jo ikke ostehøvel. :jupp:


#17

GinaK sa for siden:

Så bra at det er flere.
Hos oss brukes den ostehøvelen med riller kun til brunosten. Den har aldri vært i nærheten av gulosten. Da smaker den rart. :gal:
Tror det har kommet fra min familie..


#18

Tallulah sa for siden:

Og hvilken ost er hvit da mener du?


#19

Røverdatter sa for siden:

Jeg har bare glatte ostehøvler (fra Bjørklund), men nå kjenner jeg at jeg ønsker meg en med riller til gulosten og at jeg har savnet det uten å vite det. Brunost liker jeg ikke, så der vet jeg ikke hva som passer best.

Må ut og google Bjørklund + riller.


#20

Filifjonka sa for siden:

Bjørklund fins med riller. :) I forskjellige farger til og med.


#21

Anda sa for siden:

Takk for at du minnet meg på at hytta trenger ostehøvel med riller før ferien.


#22

Pøblis sa for siden:

Filifjonka har rett i hva som er hvitost -den skjærer man ikke med :pekele: ostehøvel. Gulost er godt uansett. :ja:


#23

Che sa for siden:

:nemlig: Sånn er det.


#24

Synnemor sa for siden:

Uten riller! Både på brunost (som jeg for øvrig ikke spiser) og hvitost. Gulost fins ikke. Ost med riller er uspiselig.


#25

Neket sa for siden:

Nei, men det er jo helt motsatt! :tullerdu:

Dessuten heter det gulost.


#26

Nenne sa for siden:

Det spiller ingen rolle.


#27

Fluke sa for siden:

Vi bruker dansk høvel til hvitost, sånn en med streng på siden liksom. Til brunost brukes flat høvel.

Jeg har vokst opp med rifler til brunost og flat til hvitost.


#28

Tjorven sa for siden:

Det heter gulost, men ellers har du rett. Riller til brunost og uten riller til gulost.


#29

Honda sa for siden:

Riller til brunost den er ubrukelig på hvitost og uten til hvitost :riktig:


#30

Myria sa for siden:

Med riller, til både brun- og hvitost. Jeg spiser ikke ost der det ikke er ostehøvel med riller.


#31

mina sa for siden:

Jepp! :jupp:


#32

Gerbera sa for siden:

Enig. Bortsett fra at det heter gulost.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Har kun glatte, har lyst på med riller men finner det INGENJÆKLASTEDER!



#35

IzziCreo sa for siden:

Jeg er heller ikke fargeblind så signerer dette :nemlig:

Så til spm... Uten riller. Jeg tror jeg kun har opplevd rilleost noen få ganger. Er det så utbredt altså? :gruble:


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg foretrekker uten riller, men får ikke neller med riller heller. Jeg har for øvrig ostehøvler både med og uten riller. Og de to jeg har nå er egentlig feil siden jeg liker tynne osteskiver. Den uten riller skjærer nemlig litt for tykke osteskiver, mens den med riller skjærer passelig.


#37

Adrienne sa for siden:

Øhhhh, har det noe å si? :blånn:

Jeg har en ostehøvel med riller og to uten, men de brukes litt om hverandre. Har aldri tenkt over at det er noen forskjell.

Og selvsagt heter det hvitost, eller rettere sagt kvitost. Den er ikke spesielt gul den osten dere kaller gulost. Men offwhite.


#38

Filifjonka sa for siden:

Neineinei. Norvegia er helt klart lysegul og ikke offwhite.


#39

Isolde sa for siden:

Jeg og minstemann foretrekker opp og ned ost. Både på hvit og brun, men spesielt på brun.


#40

Myria sa for siden:

Obs. :jupp:


#41

Anita72 sa for siden:

Foretrekker med riller til gul/hvitost, synes den skjærer fineste skiver. Dersom vi har brunost skjæres den med høvel uten riller.


#42

C3PO sa for siden:

Med riller. Uten riller så krøller osten seg. Og en høvel for gulost, og en for brunost.


#43

ingling sa for siden:

Hehe, det har jeg aldri tenkt på! Vi har bare uten, funker finfint. Brunost har vi nesten aldri, hvitost er 3 av 4 storforbrukere av.


#44

Ru sa for siden:

:takker:


#45

Inagh sa for siden:

Høvel med- eller høvel uten riller er hipp som happ for min del - jeg har en av hver variant, og bruker den som tilfeldigvis er rein når jeg trenger den.


#46

Odelia sa for siden:

Uten riller. Med riller får jeg assosiasjoner til tørr hotellost.


#47

Candy Darling sa for siden:

:lykkelig: Da fikk jeg også stemt. Hvitosthvitosthvitost!


#48

veobra sa for siden:

Vi har begge deler og bruker dem om hverandre. Den med riller skjærer tynnere skiver og det duger ikke like bra.


#49

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker tynnere skiver. Og jeg liker at osten ikke blir så tykk og kompakt. :)


#50

Strå sa for siden:

Jeg bruker helst den rillete høvelen på brunost og en flat en på gulosten (cheddar, jarlsberg, ridder o.l.) og hvitosten (gräddost, norvegia osv.) og kniv på kremostene. Men jeez, erre noe å henge seg oppi at folk har ulik dialekt i vårt langstrakte land? :D


#51

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er vel nokså naturlig med dialektvariasjoner også på mat. :humre:


#52

Candy Darling sa for siden:

Ja, for dette er SKIKKELIG alvorlig. :knegg: Er det ingen som husker at vi hadde akkurat den samme diskusjonen for en tid tilbake? Det var seff derfor jeg presisierte det.


#53

Tallulah sa for siden:

Når noen av dialektene er FEIL så. :nemlig: Dette er en sikkelig alvorlig ostekrig! Utkjempet med rillede og urillede ostehøvler.


#54

Isbjørn sa for siden:

Jepp, samme her.


#55

Rabbit sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kan huske å ha sett ostehøvel med riller? Så for min del sier svaret seg selv. :knegg: :harbareostehøvlerutenriller:


#56

Tallulah sa for siden:



#58

Tallulah sa for siden:

:hjerter:

VI har en med rødt skaft. Bjørklund.


#59

007 sa for siden:

Samma det vel? Ost er ost.


#60

Candy Darling sa for siden:

Og sånn ser hvitostostehøvel ut. :værsågod:


#61

Drømmedama sa for siden:

Uten riller. Gul eller hvit eller kvit eller whatever. Farge er farge. Så lenge det er Jarlsberg.


#62

Gaia sa for siden:

Riller i osten. :grøsser: Hva er det for noe tull, da?


#63

Storm sa for siden:

Jeg spiser stort sett ferdig oppskjært gulost.


#64

Rabbit sa for siden:

Åja, sånn ja. Har nok sett de, men aldri eid en. Skjønner at jeg må på ostehøveljakt snart, siden den ene vi har ikke er noe særlig god. Da kan det kanskje bli en med riller.


#65

Njulaif sa for siden:

Æsj assa. Jeg går ALLTID glipp av de viktige og bra trådene. :dramaqueen:

Her har vi begge deler, og bruker hovedsakelig den med riller (har til og med klart å omvende Herr Njulaif til å like riller best). Men om vi skal ha begge typer ost på bordet blir den med riller brukt til brunosten og den uten til hvitosten.

Men altså... Når man først er inne på temaet:
Er det noen som har klart å få kjøpt en GOD brunosthøvel i butikk nå til dags? :gruble: Jeg har den som heter brunosthøvel fra Bjørklund, men den skjærer alt for tykke skiver og er helt ubrukelig til det bruket. Jeg ønsker meg en sånn ostehøvel som mormor hadde, som skar VELDIG tynne skriver. Hvor får jeg det?


#66

Strå sa for siden:

For å bidra skikkelig: har ikke peiling. Jeg har arvet eller utilsiktet stjålet alle de syv jeg har tilsammen i hus og hytte. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.