Vi skal ut på reise snart, med en (voksen) sønn med allergi for egg, melk og nøtter. Og en 12-åring med laktoseintoleranse. Jeg ser at NAAF ikke har matparlører på kroatisk og ungarsk, og lurer på om noen vet hvilke språk matvarer vanligvis er merket med der? Har har skjønt at iallfall ungarerne ikke er spesielt sterke i engelsk.
Noen som har reist i disse landene og har erfaring i forhold til matallergi?
Vi har vært i Kroatia med et barn med nøtte- og skalldyrallergi. Jeg var så heldig å ha en bekjent som kunne språket, hun skrev en lapp for meg som vi viste på restaurantene om vi var usikre på hvor godt engelsk ble forstått. (Det skumleste er når de nikker og sier yes yes, og rett etterpå kommer med en dessert dekket med pistasjnøtter).
Vi skal også til Kroatia i år, og har med ei med cøliaki :nikker:
Jeg har skjønt at det er butikker med ok utvalg der, og at det også fungerer greit på en del restauranter. Men jeg kommer nok til å ta med litt hjemmeifra også. Jeg mener det er noen regler rund dette og? At vi kan ta med oss en viss mengde mat?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.