Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan spiser du sardiner?

#1

DM sa for siden:

Sardiner i olje skal være rikt på kalsium, og siden kalsium fra mat tas bedre opp enn tilskudd, så tenkte jeg at jeg skulle forsøke å øke litt opp på matvarer som er kalsiumrike. Som sardiner. (Og grønnkål, sesamfrø, spinat og brokkoli.)

Men hvordan spiser man sardiner? På knekkebrød, alene? I salat? Er det noe som er spesielt godt sammen med det?


#2

frukt sa for siden:

Jeg lager meg en salat og slenger sardinen oppå. Har gjerne guacamole eller majones til. Det må være sardiner i olje med urter eller chili.


#3

Elisabet sa for siden:

Sardiner i olje spises på brødskive med majones under og litt salt oppå. Men orker ikke knase bein, så jeg deler den i to på tallerken og drar ut beinet i midten, og da følger mye av småbeina med også når jeg drar den ut sakte bakfra og oppover. Spiser ikke ofte sardiner, for det er så styrete. :knegg: Men jeg synes egentlig det er godt da.


#4

Anne sa for siden:

Veeeeeldig sakte :rofl:


#5

Che sa for siden:

Jeg var en periode veldig glad i oliven med sardiner - det er for øvrig den eneste formen for sardinspising jeg har bedrevet.


#6

Retz sa for siden:

Smører dem utover grove brødskiver. Agurk oppå.


#7

Tjorven sa for siden:

Helst ikke, er vel svaret mitt på det.

Sardiner er av de få mattypene jeg sliter med å få i meg.


#8

Niobe sa for siden:

Fastbundet til en stol, mens jeg nekter å oppgi navnet på medspionene mine.

Nei, altså, jeg fikk en gang servert pastasalat med sardin. Jeg likte den ikke så godt, men alle de andre skrøt veldig, og synes sardiner i pastasalat var både gøy og fiffig.


#9

Strå sa for siden:

Sardiner smører jeg utover en, gjerne grov, brødskive eller et grovt knekkebrød. Alternativt utover sånne runde Korni havrekjeks (men det er vel ikke spesielt sunnt).


#10

Fløyel sa for siden:

Aldri smakt sardiner. :rødme: Jeg er egentlig ikke kresen.

Men min far spiste slike sammen med egg, både stekte og kokte.


#11

frukt sa for siden:

Jeg anbefaler å prøve forskjellige typer inntil man finner en variant man liker, eller eventuelt gir opp. :knegg:
Jeg likte ikke sardiner inntil jeg oppdaget en fransk produsent som altså har en variant med urter og en med chili og sitron.


#12

him sa for siden:

Hvis du liker italiensk mat så bruker de mye sardiner feks spagetti alla puttanesca


#13

Strå sa for siden:

Jeg tror aldri jeg har funnet en variant jeg IKKE liker. :D


#14

Skilpadda sa for siden:

Det er vel ansjoser, ikke sardiner? (Italienske ansjoser, altså, med helt annen smak enn norsk "juleansjos".)

Jeg liker sardiner i olje og spiser dem lett smurt utover knekkebrød eller brød, gjerne med pepper og sitronsaft på. Plukker kanskje vekk de største ryggbena, men ikke nødvendigvis. (Jeg antar også at hvis kalsium er noe av poenget, så bør man spise bena pgså?)

Og så er ferske, grillede sardiner veldig godt. :nam: Men det får man vel knapt tak i her til lands.


#15

Retz sa for siden:

Det er ansjos, ja. Aciuge tror jeg det skrives. Kjempegode! Spiser det til lunsj av og til; aciuge, oliven, parmesan og bønner. Med brød til. uslåelig.


#16

him sa for siden:

Ah, dett satt jeg leeeeenge å søkte på sist jeg prøvde meg. Jeg er enda litt forvirret, men så vidt jeg kan skjønne er det tre forskjellige sildetyper: sardiner, ansjos og brisling. I Norge brukes brisling til å lage både "sardiner" og "ansjos", og i tillegg er det slik at den norske ansjosen er brisling lagt ned i krydderlake, mens italiensk ansjos er ansjoser lakt ned i olje. Har derfor forstått det slik at oppskrift med italiensk ansjos kan erstattes av "norske sardiner" som da er brisling lagt ned i olje! Det stemmer kanskje ikke?

#17

Strutsen sa for siden:

Kan egentlig signere denne, bortsett fra at jeg er kresen. Mener å huske at min far i tillegg hadde kaviar på.


#18

Inagh sa for siden:

Jeg spiser ikke sardiner. :nemlig:

Snodig egentlig, for jeg er veldig glad i fisk, men sardin, sild og ansjos får jeg bare ikke til å like.


#19

Retz sa for siden:

Nei, de smaker veldig forskjellig. Acciuge (sjekket skrivemåten nå) er en god del saltere, og har nesten noe røykt preg selv om de ikke er røykt. Mye mer smak i acciuge, og man trenger mindre av den. Det blir som å sammenligne servelat og chorizo.


#20

frukt sa for siden:

Heldig du. ;)
Jeg har visst sardiner i fryseren. Hva kan jeg gjøre med de tro? :gruble:


#21

løve70 sa for siden:

:nemlig:


#22

Sokk sa for siden:

Sardiner er jo kjempegodt! :nam:

Jeg spiser mest dem i tomat, og da lett moset oppå knekkebrød. Én boks fordeles på ca to knekkebrød. Agurk og en liten stripe majones på hvis det er fest. :knegg:


#23

Høst sa for siden:

:lol: :lol:

Jeg spiser heller ikke sardiner, men foreldrene mine spiser de alt fra naturell til i salat...:)


#24

Anne C sa for siden:

Jeg spiser ikke sardiner, men mannen og yngste har de på kokt egg.


#25

DM sa for siden:

Mange gode tips her! Skjønner følelsen, Niobe. :knegg:

Jeg har forsøkt med knekkebrød med majones, makrell, salt og småtomater på i dag, det var godt. Spiste rett fra boksen med tomatsmak i går. :stolt:


#26

Bloppy sa for siden:

Er de hele? Med hode og skinn og bein og alt?
:tullerdu:

:haraldrispistsardiner:


#27

liefje sa for siden:

Elsker elsker grillede, hele sardiner med en dæsj sitronsaft og litt aioli til i Spania eller Portugal eller Hellas på en liten restaurant helt nede ved vannkanten. :drømme:

Ellers spiser jeg gjerne ansjos, men har aldri prøvd sånne sardiner i olje som dere snakker om.


#28

Fintdethei! sa for siden:

kingoscar.no har mange oppskrifter.

Ja, sardiner inneholder skinn og bein, men ikke hode.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.