Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste brownies?

#1

Taien sa for siden:

Har du oppskriften på den?
Gjerne som kan lages i stor langpanne. Vi skal på tur på søndag, og vil ha med oss til destinasjonen.


#2

Timar sa for siden:

Toro brownies :nemlig:


#3

sindrome sa for siden:

Jepp, det lilleTrille sa. Vær obs på ar langpanneposen er dyrere enn to små...


#4

Chanett sa for siden:

8 egg
1 kg sukker
16 ss kakao
6 ts vaniljesukker
500 g smeltet smør
200 g hakket mørk sjokolade
6 dl hvetemel

Rør lett sammen egg og sukker. Tilsett kakao, vaniljesukker, smeltet smør og hakket sjokolade. Rør godt. Tilsett tilslutt 6 dl hvetemel.

Bland godt sammen, og ha i en langpanne med bakepapir i bunn.
Stekes på 180grader i 30-35 min.



#6

Erica sa for siden:

Jeg anbefaler denne verdens aller aller beste brownie. Litt dill å lage, men det er pascal-stil over den altså.

1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm

250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)

SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte

KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør

Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.

GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.

Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!

Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.


#7

frukt sa for siden:

1kg sukker? :sjokk:


#8

Kanina sa for siden:

Verdens beste Brownies er Nigella Lawsons oppskrift, som jeg skrevet opp på veggen på kjøkkenet (under overskriften La stå!).

375 g smør smeltes i kaserolle
375 g kokesjokolade (av ønsket sort) i biter røres i til det har smeltet sammen (skru ned varmen).
Mens dette kjøler seg litt ned, blander man sammen
6 egg og
350 g sukker, ikke helt til eggedosis.
Hell oppi sjokolade/smør, rør sammen. Ha oppi
225 g mel (jeg bruker glutenfritt, denne oppskriften er helt super for glutenfri bakst) og
2 ts vaniljesukker.
Rør lett sammen.

Ha røra i en bakepapirkledd langpanne (ca 30x40), stek på 180 grader i opptil 25 minutter. Heller for lite enn for mye. Den skal være myk inni, og når den blir kald blir det til en kompakt, konfekt-aktig kjerne. Namm!! Kan pimpes med hva det måtte være. Min sommerfavoritt er like deler mørk og lys kokesjokolade til røra, og biter at Walters Mandler i røra til slutt.


#9

Pelen sa for siden:

Ekstra mye egg og ekstra mye av bra sjokolade er mitt beste tips, sammenlignet med mange oppskrifter. Gjør noe lignende det Chanette gjør, men har betydelig mindre mengde sukker og vaniljesukker. Kanskje halvparten til en langpanne.

Og så å overvåke godt når den er i ovnen så at man ikke tar den ut for sent.


#10

Taien sa for siden:

Takk for mange gode oppskrifter. Nå fikk jeg så mye å gjøre, at det ble to pakker Toro Brownies..men med 200g hakket mørk og lys kokesjokolade i. Satser på at det blir godt. Vi drar bortover til Telemark i morgen, og må ha litt dessert til matstoppen vår. (Vi stopper alltid på vei over Suleskar/Brokke for å ha picknick. Det er et av høydepunktene for gutta.)


#11

Bloppy sa for siden:

Kanina: Hva slags glutenfritt mel bruker du til denne? Samme mengde.


#12

løve70 sa for siden:

Dette er min favoritt også :) blir alltid god


#13

Kanina sa for siden:

Toro, men hvilken som helst fin blanding uten hevemiddel går bra. Melet har ingenting å si for konsistensen i denne kaka. Potetmel hadde sikkert funka like bra.


#14

Bloppy sa for siden:

Takk! Da kan du se bort ifra PM som jeg sendte. :knegg:


#15

Chanett sa for siden:

Ja. Jeg spiser den jo bare til anledninger og ikke til hverdags.

Det går forøvrig helt greit å bytte ut hvetemelet med lys kakemiks glutenfritt. Det gjør jeg ofte.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg skjønner rett og slett ikke langpanneoppskrifter med 1 kg sukker, når det går an å lage deilige kaker med mye mindre sukkermengde. Uansett om kaker ikke er en del av hverdagsmaten så greier jeg ikke å dumpe oppi en hel sukkerpose i røra. :skremt:


#17

Lavender sa for siden:

Jeg synes også 1 kg sukker er mye i en kake, men så blir det 24 store biter. Jeg prøvde med mindre sukker, men da ble ikke eggedosisen bra nok. Barnebursdager her er uansett inntak av tomme hvite kalorier. Det er begrenset hva de får ned, heldigvis. Noen av småjentene har hørt at e-stoffene i konditorfarge er skummelt, andre vil ikke ha kunstig søtstoff, men sukker i bursdag har ingen vært skeptisk til.


#18

Strå sa for siden:

Min yndlingsoppskrift ligner veldig på kanina sin, men med bare 3/4 smørmengde og så plusser jeg på et par spiseskjeer med 70-100% sjokoladepulver. den holder seg i dagesvis. (Nå blei jeg sulten forresten).


#19

Filifjonka sa for siden:

Hvorfor ble ikke eggedosisen bra nok med mindre sukker? Kan det handle om eggene? Jeg har lagd kjempefin og stiv eggedosis med langt mindre sukker.


#20

Niobe sa for siden:

Jeg tror heller ikke det har så mye med sukkermengden å gjøre. Jeg reduserer alltid sukkermengden ganske mye, også i eggedosis. Det har aldri gjort noe utslag.


#21

Kanina sa for siden:

Browniesrøre trenger ikke eggedosiskonsistens på egg/sukker for å bli vellykka.


#22

kamp sa for siden:

Hvor lenge holder denne seg?


#23

løve70 sa for siden:

Den holder seg fint 3-4 dager i kjøleskapet.


#24

Lavender sa for siden:

Kom på denne med sukkerdiskusjonen akkurat nå som jeg baker kaker til avslutningene.

1 kg sukker i kake med kakao og 600 gram mel gir 37x43 cm langpanne. Det er 1,9% sukker i kakao. I Nigella oppskriften er det 350 gram sukker og i alt 625 gr sjokolade med 53% karbohydrater fra sukker til 225 gram mel, mer enn i oppskriften med 1 kg sukker. Nigeria kaken gir 33x23 cm langpanne.

Det er ikke mye vinn, vinn her. Men kanskje kutte litt sukker i alle oppskrifter. Er det problemfritt å fjerne 20% av sukker i oppskriften, som en start?


#25

Niobe sa for siden:

Jeg fjerner som regel minst 1/3 av sukkeret. I noen oppskrifter halvparten, men man må jo se det litt an på type kake.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.