Jada. Då ungane kom til meg i går, hadde dei med ein ferskfiska torsk. Kva søren gjer eg med den?
Eg spiser den ikkje. Einaste eg kan komme på, er fiskekaker, men både oppdeling av fisken virkar litt uoverkommelig nett no, og eg har heller ikkje noko til å kverne/male/kva ein no enn gjer for å få fisken til å bli farse.
Eg klarer ikkje fisk. Kvit fisk blir eg kvalm og dårlig berre av lukta, når det blir tilberedt. Raud fisk har eg klart litt av, men i forrige veke lagde eg meg ein ørretbit som for meg berre smakte tran. Så eg må ha ein pause frå raud fisk og ei stund.
Foreslå at det er en fin gave til noen som liker godt torsk og er flinke på å tilberede og bli bedt på middag der? Mens du hoster den ut i en serviett?
Kok den i folie i ovnen, da blir det ikke så mye lukt. Så tar du den ut på verandaen og plukker fisken av og får den i hvit saus med egg og makaroni. Da lukter den ikke så fisk lenger.