Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Digitale bilder - oppbevaring og organisering?

#1

frukt sa for siden:

Hvordan/hvor oppbevarer man best digitale bilder, og finnes det bra progam til organisering? Evt. andre ting jeg ikke har tenkt på?


#2

Molly sa for siden:

Jeg har lastet opp mine på Google foto. Der ligger de automatisk sortert på dato.


#3

Isbjørn sa for siden:

Jeg bruker Eurofoto. Her får man gratis lagring i ett år, og man må bestille noe for å få et nytt gratis år. Dette fungerer helt supert for meg, da "tvinges" jeg til å bestille bilder eller lage fotobok jevnlig.


#4

frukt sa for siden:

Det høres jo lurt ut!


#5

frukt sa for siden:

Hvor mye lagring får man?


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Bruker dropbox. Bilete som eg tar med mobilen blir automatisk lasta opp til dropbox. Andre bilete legg eg inn i mappe på dataen. Så blir alt synkronisert slik at eg alltid har tilgang til alle mine bileter, uansett kva duppeditt eg er på.


#7

mrc sa for siden:

Organiseringen er relativt enkel - mapper med årstall og måned.
Bildene ligger på en NAS ("nettverksharddisk"), slik at de er tilgjengelig fra alle pc-ene og andre enheter i hjemmenettverket. I tillegg blir de sikkerhetskopiert til Jotta.no .590 kr per år, ubegrenset lagring av alle typer data + Dropbox-funksjonalitet, webtilgang osv. Kan også benyttes for direkte sikkerhetskopiering fra mobiler etc.


#8

Mex sa for siden:

Hovedsakelig Google foto nå. Men har i alle år også brukt Photoshop Elements til tagging av bilder. Lagring på lokal PC disk og backup på NAS.


#9

Isolde sa for siden:

Jeg er hobbyfotograf. Hver gang jeg tømmer kamera blir det lagt ut mapper med dato automatisk av PCen. Bildene jeg fremkaller i ligthroom legges enten i mapper med mnd og år, eller navnet på en spesiell event eller personen jeg har fotografert for.

Backup skjer via Jotta hver natt, den legger selv alt på samme måte som det ligger på PCen og macen. Mobilen går også til Jotta. Har noen terrabyte med bilder.


#10

Dali sa for siden:

Har du kjøpt større lagringskvote? Vi ønsker å bruke dropbox, men trøbler med at bare en får logget seg på. Pluss at bildene la seg inn uten datoangivelse. Vi har kjøpt ubegrenset lagringsplass.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Har ubegrensa lagringsplass meiner eg. Har ei mappe som alle bilder går til. Med ujevne mellomrom legger eg mobilbilder i rette mapper (ordna etter måneder) Bilder frå fotoapparatet ordner seg i mapper etter dato automatisk.


#12

frukt sa for siden:

Må nok få meg bedre skylagring. Jotta høres bra ut. :jupp:


#13

Isolde sa for siden:

Synes Jotta et bedre enn Dropbox. Er fint at det er norsk og.


#14

Isbjørn sa for siden:

Det vet jeg ikke. Har mange bilder der helt fra 2004. Og mange album og fotobøker i hylla. Mulig det står på hjemmesiden? [url]Www.Euroforo.no[/url]


#15

mrc sa for siden:

Her velger man da også kataloger som skal sikkerhetskopieres, i stedet for at man har en "synk-katalog". Man kan da velge mapper også da fra eksterne disker, og disse diskene trenger ikke være koblet til hele tiden heller. En og samme Jotta-konto kan brukes på flere pc-er/mobiler, der det er forskjellig oppsett for hva som skal sikkerhetskopieres.

Dropbox ser jeg primært på som en synk/skylagringstjeneste. Jotta ser jeg primært på som en sikkerhetskopieringstjeneste. Selv om man her også har synk-katalog, bruker jeg andre tjenester for synk av dokumenter o.l. mellom maskiner (primært sett Microsoft OneDrive, som er godt integrert i Windows og Office-applikasjonene).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.