Vi, eller ihvertfall jeg, er litt matleie.
Jeg trenger litt inspirasjon og nye, velprøvde oppskrifter!
Pastasausen hos oss blir typisk enten en bolognese eller en carbonara, eller en ostesaus til fisk og pasta.
Har noen en god oppskrift på noe annet de kan dele med meg?
Steker litt sjalottløk, har oppi hvitvin og koker det litt ned. Har oppi en boks kremfløte og gjerne litt tine kremost med urter. Bruker også gjerne litt kyllingfond. River parmesanost oppi til slutt. Steker biffbiter/Chorizo/brokkoli/paprika og har oppi til slutt.
Stek sopp, sjalott/løk, og bacon sammen til baconet er sprøtt. Hell over fløte, og rør inn en god haug parmesan. Masse sort pepper. Litt carbonaraaktig, men veldig godt.
Jeg har en utradisjonell saus til variasjon. Hakker opp løk og grønn og rød paprika og cashewnøtter (nøttene kan erstattes med kyllingfilet i biter eller kjøttdeig). Freser dette i olje. Tilsetter rikelig med karripulver, etter et par minutter sper jeg med melk og koker opp. Tilsetter maizena jevner til passe konsistens, jeg liker den ganske tykk. Smak til med salt og pepper. Serverer til spagetti.
Dette er en slags kjøttsaus. Svigermors slumpeoppskrift, så man må prøve seg litt frem.
1pk kjøttdeig stekes
2-3 store løk finkuttes og surres til mørt.
1-2 gulrøtter raspes og surres til mørt.
3-4 små bokser sopp, surres.
1 lite glass tomatpuré. Av og til mer. Smak til.
2 bokser hakkede hermetiske tomater. Gjerne med hvitløk/urter
2-3 fedd hvitløk om ønsket.
1/2-1 boks matfløte.
Salt, pepper, oregano eller annet krydder man liker
Alt stekes i smør...
Finnes ikke slankende, men har mild og god smak.
Oppskriften egner seg også i lasagne.
Jeg lager en slags litt sunnere carbonara. Jeg serverer stort sett garnityret ved siden av.
Steker litt bacon, slik at alle får litt av den salte smaken, godt med kyllingfilet, og snarsteker også litt grønnsaker. For eksempel cherrytomater, aspargesbønner og squash.
Når pasta etter ønske er kokt og silt av, tar jeg den av varmen og rører inn en blanding av et par egg, en slump fløte og revet parmesan.
Basis: freste 1 løk, 1 fedd hvitløk, halv chili, 1 vårløk. Hadde oppi restene av en squash (en kvart). Hadde oppi halv grønnsaksbuljongterning, ca 1 desiliter vann, en skje tomatpuré. 1 boks Mutti hermetikktomat. Dette putret en stund.
Delte sausen i to, moste ene halvpart med stavmikser (mål: skjule løk og squash), helte i resten av tacokjøttet vi hadde i kjøleskapet. Dette fikk kresen, kjøttetende del av familien.
Til meg, og det var denne som var supergod: puttet oppi den andre halvparten av basissausen (som ikke er most med stavmikser): en kvart, dvask blomkål, 1 dl kikerter og en neve spinat. Utrolig godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.