Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Behov for en liten symaskin på fire hjul (En liten bil, altså)

#1

Strutsen sa for siden:

Vi har akkurat kjøpt ny bil, med bil nr. 1 i innbytte. Så ble det brått natta for bil nr. 2, og vi trenger derfor en ny bil. Til nå har vi hatt to "store" biler, men nå vil vi ha en "stor" og en liten - ala symaskin på fire hjul. :knegg: Og at det skal være en ny bil. Men vi aner ikke hva vi vil ha eller trenger.
Eneste kravet er at vi bør ha mulighet til å ta med hunden med en hundebilsele. Hunden er en liten søt valp på 40 kg. :knegg: Har sett litt på Opel Astra, men aner ikke om det er et lurt valg.

Bil nr. 1 er en Toyota Avensis stasjonsvogn, og som da skal brukes som familiebil/fremkomstmiddel når hele familien er på tur (5+hund). Er av erfaring veldig glad i Toyota, men vet ikke om vi vil ha en Auris, som er størrelsen og prisklassen vi vurderer. Jeg vil ikke si at vi trenger en "konebil" for her i huset har konen den kuleste og største bilen. Alltid.

Tips? Erfaringer? Lønsinger? :hjelp:


#2

-ea- sa for siden:

Jeg ville hatt en liten, flat en, hvis jeg var mannen din. Gjerne gul. Men med noe mer enn symaskinmotor.


#3

Isa sa for siden:

Vi har en Volkswagen e-Up som bil nummer 2 og er blitt utrolig glad i den. Har hatt den i 2 år og merker at vi bruker denne bilen mye mer enn bil nummer 2. Overraskende god plass til at den er så liten, og veldig god å kjøre.


#4

Isa sa for siden:

Men ser at dere er 5 ja. Det er bare plass til 4 i Upen.


#5

Inagh sa for siden:

Jeg hadde en søt liten Opel Corsa i mange år - den holdt faktisk til vi fikk barn nr 2, og han viste seg trenge rullestol, da ble den for liten. Åh hvor jeg var glad i den bilen - stødig og trofast liten fjellgeit, gikk som ei klokke og kom seg fram hvor det måtte være. (Man får plass til et helt flyttelass i en Opel Corsa, så fem personer går faktisk, om alle er funksjonsfriske.)


#6

Wix sa for siden:

Vi vurderer også å bytte biler snart, og mens avensis ligger godt an som "stor bil" så vurderes vw golf og Audi a3 som liten bil. Vi satser på biler som er et par år gamle da.


#7

Isolde sa for siden:

Vi byttet akkurat ut stor stasjonsvogn nr 2 med en Nissan Leaf. 2016model med 30kw batteri. Den fungerer til alt for oss. Vi har forsatt en Mazda 6 stasjonsvogn men den blir ikke brukt mye.

Det at det var en elbil gjorde at vi hadde råd til helt ny. Ellers hadde det blitt en mye eldre.

Hundai i20 er helt fin bil også.
Nissan pulsar kommer vi kanskje til å bytte stasjonsvogner inn i om et par år den er liten helt til du setter deg inni den.


#8

Strutsen sa for siden:

Ja, han trenger gjerne litt mer enn en symaskinmotor med sine 100 kg. :knegg:

Vanskelig dette her! Siden vi ikke ennå har byttet inn den "gamle" nr. 1 bilen (ettersom vi venter på nybilen), vurderer jeg nesten å beholde den, istedenfor å kjøpe en til ny.
Problemet er jo at den står som innbytte i kjøpskontrakten, men det er kanskje mulig å endre?


#9

Lavender sa for siden:

Vår erfaring er at de på over 180 cm og 100 kg må prøve mange biler fordi det er stor forskjell på plass i kupeen. Vi har hatt små Peugeot.


#10

Polyanna sa for siden:

Trenger dere plass til alle fem i nr. 2-bilen, eller skal den bare brukes når dere ikke alle fem er med?


#11

Neket sa for siden:

Vi har bare en bil , mannen kan ikke kjøre, men skulle jeg hatt nummer to ville jeg hatt en elektrisk en. :nemlig: Har hørt mye bra om den lille elbilen fra BMW, og om e-golf. Jeg kjører Leaf når jeg har møter i sentrum (jobb-bil), den er også helt fin å kjøre syns jeg - men ganske stygg. Huyndai kommer også med en rimelig elbil nå så jeg, fikk grei omtale.

Ellers, Mazda 3? Honda Civic?


#12

Strutsen sa for siden:

Det skal ihvertfall være mulig å ta med 1 voksen, 3 barn og 1 hund. Det blir bil nr. 1 som blir "hovedbilen".

Mannen jakter veldig mye, så det er med sorg at han må gi fra seg sin 4WD og greit stort bagasjerom. Men sånn er det bare.

Hadde vi behold den vi har planer om å bytte inn, så har han i det minste et stort bagasjerom (Toyota Avensis stasjonsvogn, 2008-modell).


#13

Strutsen sa for siden:

Elektrisk er nok dessverre utelukket, ettersom mannen skal komme seg frem og tilbake på jakt langt uti huttiheita.

Jeg skulle svært gjerne sett at vi hadde en EL-bil.


#14

Strutsen sa for siden:

Og jeg kan jo også nevne at jeg bruker bil nr. 1 veldig mye i jobbsammenheng. (Får bilgodtgjørelse.)


#15

-ea- sa for siden:

Er det ikke billigere å beholde den bilen i forhold til å kjøpe ny? Mer miljøvennlig er det også.


#16

Strutsen sa for siden:

Jo, helt enig, men vet da ikke om det er mulig å endre kontrakten. :blånn:


#17

-ea- sa for siden:

Det må det vel være. Skulle tro dere får bedre betingelser når firmaet slipper å ta inn "arbeid" som delbetaling, altså en bil de må shine og selge.


#18

Isolde sa for siden:

Hva et langt uti huttiheita da? Hvor mange km? Vår klarer 200km uten lading. Og om man skal 250km så trenger man ikke mange minuttene hurtig lading.


#19

Isolde sa for siden:

Det er høyere bilgodtgjørelse og billigere å kjøre en elbil. Både jeg og mannen bruker bil mye i jobb.


#20

Strutsen sa for siden:

Det blir fort 30 mil - som til hytta og slikt. Men jeg har ikke slått helt fra meg el-bil...


#21

Isolde sa for siden:

Vi kjørte tur retur Bergen - Stryn sist helg. Brukte vel 30min ved hurtigladestasjoner (2 korte, mye fjell på den strekningen). Hadde tissepauser samtidig.

Dere vil jo ha en annen bil så mye dere kan bruke på sånne turer. Dere kjører vel ikke begge to 300km for dagen samtidig alltid?

Jeg kjører heller elbil og betaler rundt 100kr i strøm og en tissepause enn 800kr i diesel og dyrere bompenger og ferge. I følge appen til bilen har jeg brukt 40kr i strøm denne mnd. Men da beregner den ladet hjemme og ikke på hurtiglader. Tror vi lå på ca 100kr på de turen.


#22

Strutsen sa for siden:

Det jeg også vurderer med tanke på El-bil, er de fordelene som finnes i dag. Vil det bli endringer der i nærmeste fremtid?


#23

Strutsen sa for siden:

Jeg tenkte på en ting til om vi velger el-bil:

Jeg kjører nesten daglig en strekning med mye kø, og vintertid har det faktisk innimellom tatt meg to timer å komme frem (de gangene jeg har måttet kjøre). Jeg har da set el-biler stående i veikanten, tom for batteri.
Hvor mye blir batterikapasisteten redusert vinterstid? Jeg vil tro at det vil ha en stor innvirkning at vi ikke har garasje heller. Så bilen vil bli stående ute i beinkulde om natten, dersom det er det.


#24

Fersken sa for siden:

Fiat 500 (XL)?


#25

Isolde sa for siden:

Vist du kjøper en norsk og ikke imponert vil du få batterivarmer som vil hjelpe på. Jeg tror ikke det bil bli et problem. Men kan ikke si det med sikkerhet. Vi kan fint kjørte i 2 timer uten å lade, men vi har bare hatt vår siden mai.

Det er forskjell på gamle og nyere elbiler. Nye Leaf 30kw og kia soul har en del større batteri en gamle Leaf med 24kw. De nye har også varmepumpe på varmen sånn at det ikke bruker like mye av batteriet fra bilen.

Du har full kontroll hele tiden på hvor mye batteri du har. Så om du virkelig står fast i kø så kan du kjøre av ved neste lader og lade litt. Tror ikke de bruker veldig mye om de bare står i ro i stillestående kø med varme på. Litt Men ikke like mye som å kjøre i to timer.

Elbil forumet kan nok svare deg bedre enn meg. Sikkert flere mer erfarne her og.


#26

Strutsen sa for siden:

Det ble ikke en liten bil, det ble en Opel Astra stasjonsvogn, 1.0. De hadde rentetilbud på Opel akkurat nå.
Etter å ha forhørt oss med Elbil-forumet, våget vi ikke å risikere start og kjøreproblemer i vintertid, ettersom vi ikke har garasje.

For å lette litt på min miljø-samvittighet, så er bilen i det minste i miljøklasse B.


#27

-ea- sa for siden:

Gratulerer!
Jeg skulle inn her og avbefale Kia Picanto som jeg har leid i ferien. Begrepet symaskin på fire hjul ga mening. :humre:


#28

Blondie sa for siden:

Grattis med bil!

Jeg vurderer e-up, men kjører nesten utelukkende i byen og burde strengt tatt klare meg uten bil. :sparke:


#29

Strutsen sa for siden:

Jeg avbefaler alt av Kia! Ref. mannens bil. :hat: :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.