Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kombinert vaskemaskin og tørketrommel

#1

Fersken sa for siden:

Vi har bestemt oss for å kjøpe en tørketrommel til babyen kommer. Så nevnte en kollega av meg at han har en kombinert vaskemaskin og tørketrommel. Dette virker jo genialt for oss med små bad, dårlige tørkemuligheter på vinterstid og snart baby i hus. Vi får da plass til stellematte oppå maskinen, noe vi ikke får hvis vi kjøper bare tørketrommel siden den må stå oppå vaskemaskinen. Vaskemaskinen var en som var i leiligheten når vi flyttet inn og jeg har en mistanke om at den ikke vasker så rent som ønskelig.

Noen som har erfaringer med slike kombimaskiner og hva er det jeg bør passe på ved et evt. kjøp av en?


#2

Señora sa for siden:

Mine foreldre har hatt en Zanussi kombimaskin i mange år. Den har gått som ei klokke, men det skal sies at det stort sett kun er "rene" voksenklær som går i maskinen, og at tørketrommeldelen blir brukt minimalt.

For de som trenger å spare plass er den nok genial, men til mitt bruk og vårt klesforbruk kunne jeg like gjerne hatt to vaskemaskiner og en tørketrommel :humre:


#3

Left sa for siden:

Det er helt sikkert genialt hvis alt virker.
Har sjekket litt selv, og veldig ofte tar vaskemaskina flere kg mer vask enn det tørketrommelen takler, så da må man evt. ta ut overskytende før man kan tørke.
Jeg fant ut at jeg heller ville ha søyle, for om en av delene går i stykker så får du jo ikke brukt den andre delen heller, mens reparasjon pågår.


#4

Mikkeline sa for siden:

Som sjuggerpløm sier, så er kapasiteten på vaskemaskinen og tørketrommelen ofte veldig forskjellig. Det kan medføre at du f.eks må tørke en håndklevask i to omganger. Ingen krise selvfølgelig, men upraktisk fordi du må ha en tørkeplass i tillegg likevel.


#5

Michayla sa for siden:

Svigerforeldrene mine kjøpte en slik og endte likevel etter et par mnd å kjøpe en tørketrommel utenom.

Tøyet ble ikke skikkelig tørt, samt at de måtte tørke i to omganger eller henge opp på snor.
Den brukte lang tid på å tørke, ikke særlig strøm vennlig.

Husker ikke hva slags merke dette var.
Nå blir den kun brukt som vaskemaskin.


#6

Ibidelma sa for siden:

Jeg har jobbet på elektrobutikk, og vil ikke anbefale kombi. Det er som sagt over, må den til reperasjon, så står du ute begge deler...
Det var nesten ingen kunder som ønsket kombi-maskin heller. Kommer nok av en grunn :snill: Selv har jeg ikke tørketrommel, har liten plass. Men det finnes klesstativ som går i høyden og ikke i bredden, da sparer dere jo litt gulvplass :)


#7

Left sa for siden:

Og du må kjøre tørketrommelen i to omganger, og bruker mye mer strøm. I disse "strøm-tider" er vel ikke det så gunstig?


#8

Left sa for siden:

Hvis det er plassen som er problemet, så går det fint an å sette en kondens-trommel et annet sted enn på badet :)


#9

Ru sa for siden:

Send meg en sms så skal jeg høre med lillebror Fersken. :blunke:


#10

Che sa for siden:

Vi har en som vi er fornøyd med, men jeg har nok ikke kjøpt det nå. Problemet er jo at man ikke kan fylle på en ny maskin med vask mens man tørker tøy, så man blir liksom aldri ferdig med klesvask.

Jeg har nok heller kjøpt trommel og satt de oppå hverandre nå.

Vi har UPO som tar 8 kg tøy til vask og 5 kg tøy til tørk. Den funker fint altså, men som sagt: vi bruker den aldri omtrent.


#11

malena sa for siden:

Hva med vaskesøyle?


#12

Lykketrollet sa for siden:

Vi har det, og er ganske fornøyd. Hatt den halvannet år nå, og ser ingen grunn for å kjøpe ny. Den tar 5kg vask og 4kg tørk.
Ariston heter den.

(men tror vi blir nødt å kjøpe en større vaskemaskin dersom det kommer en unge til i fremtiden)


#13

gurgle sa for siden:

IKKE KJØP KOMBI!!!!

Vi gjorde det rett før poden ble født, dette var i oktober 2005. Allerede i mars 2006 sluttet tørketrommeldelen å funke! Utsuget hadde tettet seg, og rep.mannen sa at det bare er sånn maskinene ER! Vi hadde brukt den så godt som daglig, men det skal/bør de jo tåle. (Er ikke lo-filter på disse). Hvis jeg ville unngå at det skjedde igjen så måtte jeg bare slutte å bruke trommeldelen. :dåne:

I slutten av juli i år hadde vi rep. igjen, da var det et hjul inni der et sted som hadde blitt slått løs, noe som gjorde at maskinen bråkte veldig og trommelne ikke funket. (Har brukt trommelen bare 4-5 ganger siden mars 2006 da....siden den tetter seg).

Og på tirsdag så kommer rep.mannen igjen. Rett før helgen så begynte den å lekke vann.

:gaah:

UPO har vi, STYR unna. :knegg:


#14

Gaia sa for siden:

Jeg sier som flere over. IKKE KJØP KOMBI! Vi har hatt det og det var noe ræl.


#15

Anda sa for siden:

Vi har også hatt, men kvittet oss med den da vi fikk plass til vaskesøyle.

Ulempene er nevnt; plass til mindre til tørk enn til vask, og du kan selvsagt ikke kjøre vask og tørk samtidig. Riktignok hadde vår lofilter, men det måtte rengjøres ofte.

Det beste er selvsagt å ha separat, men om du ikke har plass, så er det bedre enn å ikke ha tørketrommel i det hele tatt. Vi hadde en Electolux tror jeg, og hadde ikke trøbbel med den de fem årene vi hadde den.


#16

Fersken sa for siden:

. Er dette jeg og la merke til, at mange har ganske stor forskjell på kapasitet på vask og tørk. Mye derfor jeg spurte, jeg har ikke erfaring med tørketrommel i det hele tatt.

Nå har jeg ikke sett så godt etter selv, har du link eller bilde mottas det med takk ;)

Har ikke så mange andre plasser å sette en eventuell tørketrommel. Ikke i denne leiligheten hvertfall.

sms er sendt :)

Tusen takk for tilbakemeldinger. Ikke akkurat svar jeg ønsket, håpet at flesteparten skulle si det var noe fantastiske greier så jeg bare kunne gå til innkjøp av en og løst både tørkeproblemer og stelleplassdiskusjoner :knegg:


#17

Left sa for siden:

Du har ikke plass til vegghengt stellebord, sånn at du kan ha tørketrommel oppå vaskemaskinen da?
Du får også stellebord som kan klappes sammen på midten, slik at de ikke tar noe plass omtrent :)


#18

Canisa sa for siden:

Leieboerne har kombimaskin, og de er veldig fornøyd. De har en Ariston. De er dog bare to voksne mennesker, men trener til gjengjeld mye ...


#19

Fersken sa for siden:

Har ikke noe egnet veggplass nei. Gidder ikke å pusse opp/ommøblere på skap og slikt siden vi bare leier.

I utgangspunktet var ideen å ha tørketrommelen oppå vaskemaskinen og ha stellekommode på barnerommet som er 4 skritt unna badet.

Hvis jeg bare leter litt ekstra etter husmorgenet mitt så skal det i teorien gå uten tørketrommel også om jeg bare er flink til å ta tøyet av tørkestativene så snart det er tørt.


#20

Ole Brumm sa for siden:

Vi har kombi i leiligheten, tørke funksjonen brukes sjeldent, fordi den er dårlig.
Men vi kjøpte en svært billig variant altså, så mulig der finnes bedre. Dersom dere har planer om å bruke tørketrommelen vil jeg absolutt anbefale å ha en egen.
Heller kjøpe stellebord til å henge på veggen (kan få kjøpe av meg, men det er litt langt borte da...).
Stativ som har plass til mye i høyden har de på ikea mener jeg, eller var det på chlas ohlson (husker ikke helt hvor jeg så det).


#21

Balanse sa for siden:

Jeg har litt mer positiv erfaring da!
Jeg ville kanskje muligens også foretrukket begge deler, men selv om jeg bor i stort hus var det av bekkengrunner nødvendig å ha plass til vask/tørk og stellebord på et lite rom. Jeg kjøpte derfor kombinertmaskin i nov 2004, og er fornøyd med det.

Den har ulempene nevnt over ift kapasitetsforskjeller og at begge er vekke ved reparasjon. I tillegg er de rimelige/normalprisede modellene som regel dårlige, og jeg kjenner igjen erfaringene over. Både fra venner og fra maskinen i utleieleiligheten, som kostet halvparten av min og er halvparten så god.

Men jeg kan jo fortelle om min maskin "AEG Lavamat turbo 16810 update", eneste lenken jeg finner i farten er www1.uk.shopping.com/xPF-Aeg-LAV16810

Den tar 7 kg vask og 5 kg tørk, det har jeg gitt blaffen i og ikke hatt problemer med, den tørker det den vasker i 95% av tilfellene. Den har vært til to reparasjoner, som begge var min feil, med ting mistet ned under trommelen.

Blir jeg spurt om hva som var beste kjøp til babyen i nyfødttiden svarer jeg ofte "vaskemaskinen, lammeskinn og bodyer med T-åpning".
Maskinen kostet minst det samme som en god vaskemaskin og en god trommel til sammen, men jeg la benkeplate over og fikk et praktisk stellebord i rett høyde, og strategisk plassert...

Jeg var enormt takknemlig for å kunne sette på en vask når jeg la meg, og velge at den skulle være ferdig tørket også når jeg sto opp, i stedet for å måtte hive det over i tørketrommel etterpå. Det samme når jeg skulle ut og trille, handle etc. (NB mange velger å ikke gå ut når vaskemaskin, oppvaskmaskin etc står på). Så jeg synes jeg sparer inn ulempen ved å ikke kunne ha vask og tørk samtidig, men selvsagt er det innimellom en situasjon hvor det er upraktisk.

Så mitt råd; velger dere en kombinert er det like greit å velge en dyr en, og ihvertfall ikke en italiensk - se på AEG eller et annet tysk merke.


#22

Obelix sa for siden:

Har ikke dette selv, men synes det må være veldig upraktisk og ikke kunne vaske klær samtidig som tørketrommelen går.


#23

Fersken sa for siden:

Godt å høre at noen har positiv erfaring også. Uansett det blir kombi eller "bare" tørketrommel så kommer vi til å styre unna de billigste modellene. Har selv erfaringen at på hvitevarer så henger kvalitet og pris til en stor grad sammen.


#24

Teofelia sa for siden:

Jeg kjøper aldri kombiløsninger, hvis jeg kan unngå det. Av den enkle grunn at når det ene går, så må man bytte det andre også, enten det fortsatt virker eller ikke.


#25

Ru sa for siden:

Brodern sier njei, Peaches ... (Men jeg skal få et bedre svar i morgen.)

Min kusine har på den andre siden hatt sin Ariston kombimaskin i årevis.


#26

Maz sa for siden:

I min tørketrommel har jeg et lofilter jeg tømmer etter hver gang den er brukt. På min mors kombimaskin er lofilteret veldig kronglete plassert. Ikke rart slike maskiner går istykker.

Hos mor er den ikke mye i bruk. Det kan jo være greit å ha en i den værste småbarnstiden, men bassere seg på at den ikke varer lengere.


#27

Che sa for siden:

Loet skal gå ut med vannet i vår maskin iallefall.


#28

Isa sa for siden:

Jeg kan ikke tromle og vaske klær samtidig uansett jeg, for da går sikringen...Kjipe saker :(

Jeg har dessverre ingen erfaring med kombivaskemaskin, men ville nok satset på 2 maskiner, de skal jo bli brukt en del i årene framover ;)


#29

Nabojenta sa for siden:

Min bror hadde en slik, men den ble raskt byttet ut.
Så ut fra min brors erfaringer, kan jeg ikke anbefale deg å kjøpe en slik.


#30

-ea- sa for siden:

Jeg leita her for jeg har i opprag å kjøpe hvitevarer til en enslig voksen mann. Ikke Ariston altså? Det var jo den jeg fant på Elkjøp, jo.


#31

Ru sa for siden:

-ea-: Vi har en Ariston vaskemaskin, og er veldig fonrøyd med den. Min kusine har kombivarianten, også Ariston, og er nøgd med den.


#32

Balanse sa for siden:

Jeg har Ariston i utleieleiligheten og tror bare den er sånn passelig. Den tørker ihvertfall ganske dårlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.