Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilhenger, trenger råd: lang henger max 750 kg?

#1

Svanen sa for siden:

Vi har to kanoer som vi vil frakte litt lettere enn vi tidligere har gjort (kjørt to biler, og en på hver bil). Dessuten er den ene bilen vi har nå en del høyere (Galaxy) så det er tungt å få den på taket uten å risikere uhell.

Derfor vurderer vi henger. Men vil ikke ha en ren kanohenger. Hvis vi først skal ha henger er det greit å bruke den til småting som bortkjøring av hageavfall og litt ved til hytta og slikt også.
Vi har sett at det finnes et slags stativ til å feste i en vanlig henger. Den tar 2 kanoer og da er problemet løst.... Vel, den må festes i henger med bunnkassemål på 2,7 x 1,4 m. Jeg finner ikke hengere med de målene med tillatt totalvekt på 750 kg. Med Galaxy er max tillatt totalvekt på henger 995 kg.
(Kjører vi den andre bilen, en Saab, kan det virke som vi kan ha en slik lenger henger, men det er ikke den bilen vi kommer til å bruke hvis vi skal ha med 2 kanoer, for det er ikke plass til hele familien i bilen...)

Jeg ser tre muligheter.

  1. Skaffe B96 førerkort (begge har B). Men det blir fort en del tusenlapper

  2. Fikse til kanostativet eller henger på en eller annen måte på en henger med max 750 kg som er så lang som mulig (Brenderup har en med mål 2,5 x 1,4 m)

  3. Nedgradere en henger til å være max 995 kg totalvekt. Har prøvd å Google det, og det virker som det er mulig, men noe tungvindt/vrangvilje hos trafikkstasjoner. Noen som vet om det er mulig/har gjort det? Hadde vært enklest, tror jeg.

Jeg vet at en 750 kg henger oftest ikke har brems. Da er høyeste tillatte hastighet er 60 km/t. MEN: Hvis tilhengeren med last veier mindre enn 300 kg, er høyeste tillatte hastighet 80 km/t. F.eks Brenderuphengeren jeg nevnte er 162 kg. Så to kanoer og henger blir under 300 kg. Og bortkjøring av hageavfall er på vei med max 60 km/t likevel, så det spiller ikke stor rolle for vårt bruk.

Noen med ideer/innspill? Evt en helt annen måte å frakte de på?

Jeg vil ut og padle igjen, nesten tre år siden sist... :(


#2

Floksa sa for siden:

Hva med å kjøpe en enkelt hestehenger? Altså en som er beregnet på en hest? De er kjipe å kjøre siden de er lange og smale OG høye, men dere kan jo evt modifisere den.


#3

mrc sa for siden:

Er vel ikke noe lettere finne en hestehenger med maks totalvekt på 995 kg eller mindre? Hestehengere er vel normalt sett også mye dyrere enn en vanlig tilhenger.


#4

mrc sa for siden:

Hadde det vært 1000kg i stedet for 995, hadde det vel vært enklere.

For nedgradering ville det kanskje vært et tips om å finne henger som andre har fått nedgradert, og gjerne registeringsnummeret slik at man har en sak å vise til?

Det finnes jo en god del hengere vil jeg anta som er opptil 900kg og som har brems. Problemet er vel kanskje dog at de fleste av disse vil være små. Kano kan jo dog legges over lemmene og stroppes fast, slik at de stikker ut i forkant av hengeren også. Men blir bredden et problem da kanskje?

Ville absolutt ha foretrukket henger med brems hvis det er litt lengre turer osv, selv om ikke henger er så tungt lastet.


#5

Svanen sa for siden:

Det er det som er dumt ja. 995 kg... Men finner fortsatt ikke henger på minst 2,7 lengde inni "lettere" enn 1300.
Vil stikke ut foran og bak uansett. De er rundt 5 m lange. Stativet så veldig grei ut.

Hestehenger er nok både tungt og dyrt, så det blir det ikke.

Samboer angrer litt på at han ikke passet på å få riktig bokstav i førerkortet før fristen for en del år siden. Jeg kjørte opp 10 år senere enn han. Ser ut som det koster rundt 5000 å få B96. Litt sure penger egentlig.


#6

Svanen sa for siden:

Kanskje, kanskje????
denne kan funke tror jeg.


#7

mrc sa for siden:

Den er 305 lang - da vil jeg tippe at innvendig lengde er litt over 2 meter og ikke 2,7 som TS ønsker.


#8

Svanen sa for siden:

Står kassemål i annonsen... Bør kanskje ringe og høre.


#9

Svanen sa for siden:

Er kassemål. Full lengde er ca 4.7 m


#10

apan sa for siden:

Vi har resignert, mannen tar B96 til høsten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.