Jeg lager mye hjemmelaget iskrem om sommeren og eksperimenterer gjerne med nye smaker. Nå er jeg litt tom for idéer og litt låst i favorittene så jeg vil gjerne ha smaksforslag fra dere. Jeg har en fast grunnoppskrift jeg bruker, så det trenger jeg ikke oppskrift på, og sorbet er jeg heller ikke så interessert i.
Noen av de mest vellykkende smakene jeg har laget hittil er:
sjokolade (selvsagt), blir ekstra fyldig med både kakao og smeltet sjokolade
65 g valnøtter
2,7 dl h-melk
0,75 ss maizena
3,1 dl kremfløte
50 g sukker
0,6 dl akasiehonning
ca 1,5 ts hakket rosmarin
en liten klype salt
Bland litt av h-melka med maizena. Kok opp resten med fløte, sukker og honning. Ta blandingen av varmen og ha i maizenablandingen. Varm opp til det tykner litt. Ha i rosmarin. Avkjøl og la stå en stund, gjerne over natta. Sil ut rosmarinbladene. Kjør i ismaskinen. Rist valnøttene, hakk, avkjøl og ha i ismaskinen helt mot slutten.
Og ellers er David Lebovitz’ salte karamellisoppskrift helt vidunderlig. :hjerter: Man kan fint droppe krokanbitene om man ikke gidder.
Jeg har den samme, men synes det går så tregt å få god konsistens, så jeg har ofte endt opp med å sette bollen i fryseren, og piske iskremen opp igjen med håndmikser, og da er det jo liten vits. Har du noen lure tips annet enn å sørge for at blandingen er kald nok før man setter maskinen i gang?
Jeg synes ikke den er treg, men har ikke noe å sammenligne med heller. Jeg har hatt min ganske mange år, så det er kanskje ikke den samme modellen de selger i butikkene nå? Jeg har uansett aldri tålmodighet til å stå og se på at det fryser, jeg bare går og gjør noe annet så jeg har aldri tenkt over hvor lang tid det tar må jeg innrømme. Jeg har uansett ingen andre tips en kjøleskapskald iskremblandingen og frossen bolle.
Jeg synes ikke den er treg, men har ikke noe å sammenligne med heller. Jeg har hatt min ganske mange år, så det er kanskje ikke den samme modellen de selger i butikkene nå? Den jeg finner i nettbutikkene ser ut til å ta 1,5 liter, som er mye mer enn den jeg har (den tar under 1 liter), så kanskje det er den store mengden iskrem som gjør at den er tregere enn de mindre maskinene? Jeg har uansett aldri tålmodighet til å stå og se på at det fryser, jeg bare går og gjør noe annet så jeg har aldri tenkt over hvor lang tid det tar må jeg innrømme.
Min er nok 3-4 år gammel, tror jeg? Jeg har sikkert vært for optimistisk mht. kapasitet, så jeg får teste igjen med litt mindre mengde. Vi har straks sjuårsdag, så da får jeg testet litt siden hun gjerne vil ha hjemmelaget iskrem på dagen. :)
Jordbær og balsamico
Kokos og limeskall (evt med litt chili dersom du føler deg eksperimentell)
Matcha, evt med litt hvit sjokolade
Mango, evt mango og jordbær
Pasjonsfrukt (min personlige favoritt er pasjonsfrukt og campari-sorbeten til Jamie Oliver)
Hasselnøttis (herregud så godt)
Peanøttis, evt med salt karamell og sjokolade
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.