Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Standard barnehageutrustning for småttiser?

#1

Maverick sa for siden:

Jeg husker ikke hva som er greit å ha og ikke.

Ungen begynner i august, og er da ett år (og en dag).

Vi har:

Parkdress som funker til det blir kaldt
Gummistøvler
Sydvest ( :nemlig: )
Sekk
Vindjakke
Crocs til innebruk

Jeg tenker at hun skal utstyres med:

Et par utesko, type kraftige joggesko eller lignende
Regnbukse og regnjakke
Noen joggebukser og myke gensere
Noen ullstilong og ullbodyer
Ullsokker og bomullssokker
Matboks
Vannflaske
Sovevogn av noe slag, finner noe på gisbort på Finn, tenker jeg.

Trenger ikke noe mer da, eller?


#2

Input sa for siden:

En tynn lue og regnvotter?


#3

Høst sa for siden:

Ser veldig greit ut - jeg har valgt å ha regndress heller enn todelt, mine har synes å bevege seg lettere og blitt mindre våt i hel enn delt regnklærsett....Men det er vel en smakssak...:)


#4

Isolde sa for siden:

Synes det ser helt greit ut. Myke klær og yttertøy til alle slags vær. Etter mange år på småbarns avdeling er eneste jeg kommer på at regntøy om du bruker det må passe. Om det er til å vokse inn i så sklir det opp og barnet blir så lite bevegelig. Alt for mange kjøper for stort. Selv har vi bare brukt allværsdress type reima/pop/HH

Personlig bruker jeg lite gummistøvler på små barn. Mer goretex joggesko eller de høye i skinn fra ecco.

Og ikke crocs. Barna hiver de av seg over alt. Til yngste hadde vi flere par med disse og elsket de. Sitter godt på foten og har tynn såle som å gå barføttes.
Tøfler Fra bisgaard.


#5

Maverick sa for siden:

Mener å huske vagt noe om at de ansatte likte å ha en sånn selebukse å trekke over når ungene satt i sandkasse og loffet rundt på knærne. At det var mindre hassle for dem enn hel dress. :gruble:

Ah! Det hadde jeg ikke tenkt på, men så klart. Finne noen tøfler, da.


#6

Maverick sa for siden:

Regnvotter, hva er egentlig det? Har hørt om det i alle år, men aldri sett noe som har virket som noe unger faktisk går med på å ha på...

Lue og solhatt bør vel med, ja.


#7

Input sa for siden:

Uforede votter, bare. Min har brukt det, men han er så ufattelig varm at han har brukt det hele vinteren også da. Tror jeg har et par i str. bittesmå om du vil ha et par.


#8

Stompa sa for siden:

Støvler var helt dødfødt da mine begynte i bhg 11,5 måneder gamle. De gikk litt da men foretrakk å krype, og da skle støvlene rett av, og de falt delvis av når de gikk også fordi de satt dårlig på foten selv om de passet. Vanntette sko er bedre.


#9

Maverick sa for siden:

Komboen med dressen hun har nå og støvlene hun har nå fungerer utmerket, støvlene sitter godt og sklir ikke, så det går fint. :jupp:


#10

Bergensis sa for siden:

Innesko vart aldri brukt i vår barnehage pga. varmekablar i golvet.


#11

Isolde sa for siden:

Mine har alltid nektet å bruke regnvotter. Men de nekter alt som har med votter å gjøre. Kjøpte tynne fra reima de gikk til nød. Til nød, men lå 90% av tiden i hetten.

En allværsbukse får du billig i den størrelsen du trenger. Det er supert til sandkasse. Puster og blir ikke klamt men holdet barnet tørr. Obs har stativ og stativ nå med billig rester.


#12

Pøblis sa for siden:

Sånne skinntøfler er superfine! I vår barnehage fikk de ikke bruke tøfler/innesko med harde såler fordi de krabber mye rundt og det ble mye tråkking på hverandres fingre og tær. Uansett er slike myke skinntøfler mye bedre for motorikken til småtasser. :ja:


#13

venla sa for siden:

Vi fikk en liten liste fra barnehagen med det som var lurt å ha. Med oversikt over hva som burde være i barnehagen av skift. Så kan sikkert være greit å høre med barnehagen hvis dere ikke har fått noe.

De ville heller ikke ha innesko med hard såle, og de fikk bare ha sovevogn der første året og sov inne på madrass fra de var 2.


#14

Trixie sa for siden:

En tynn fleecejakke er superkjekt. Både til å ha på ute og til å ha i vogna.
Insektsnett til vogn og regntrekk.
Navnemerkelapper!
Og de inneskinnskoene, da sklir de ikke så mye på gulvet, som man gjør med sokker.
Og ja, ett eller annet til å ha på hendene, regnvotter, tynne ullvotter er også kjekt, både til vognbruk og når man er på tur, de små sitter jo ofte i vogn på tur, og de blir fort kalde på hendene.


#15

Maverick sa for siden:

Navnemerkelapper og sånn fleecejakkesak har jeg. Hun. Vi.

Skal sette "votter av noe slag" på listen, og ønske barnehagepersonalet lykke til. :knegg:


#16

Trixie sa for siden:

Og solkrem!
Det er veldig kjekt å la det ligge noen navnemerkelapper i bhg synes jeg (som ansatt og forelder). For kommer jeg over noe uten navn, smokker, klær whatever så er det så fort gjort å sette en på. Eller hvis man har kjøt noe nytt som man har glemt å merke, de detter jo av i vaskemaskin etter hvert også.


#17

Mjau sa for siden:

Noen ekstra luer for når det er bløtt og tynne ullvotter har jeg hatt. De blir så kalde på fingrene og regn votter vil de ikke alltid ha.


#18

Bokormen sa for siden:

Mellomlag i fleece eller ull er kjekt å ha utover høsten. :jupp: Ribbestikket ull er fantastiske plagg, men vi har også brukt mye fleece som tåler "alt", og tørker over natta.


#19

millact sa for siden:

Mine likte ikke votter i den alderen (ikke så mye senere heller) så de brukte mye ullvotter. Husker jeg kjøpte på Barnas Hus.


#20

gullet sa for siden:

Regnvotter, ullvotter og gummistøvler er helt OK, men det må passe.
Dvs at det ikke er noe de små skal vokse inn i.


#21

Perhonen sa for siden:

Hjemmestrikkede votter, et par halser, to-tre luer, mange par sokker og strømpebukser, longser, bodyer....... Støvler, sko, regnklær, utedress til de ulike årstidene.... Ull og fleeceklær....

Skiftetøy....

Da tror jeg at jeg hadde vært fornøyd. Jeg jobber på småbarn....og der blir de våte, og skitne.


#22

Erica sa for siden:

Vi hadde:

Barnevogn som var god å sove i, med myggtrekk, lammeskinn, tynt teppe, dyne. Vinterpose etterhvert.
Klær: 3 skift inneklær, tynt ullsett, etterhvert tykkere.
Uteklær: reima tynn parkdress, vindjakke. Etterhvert tykk parkdress. Tynn og tykk lue, vanntette votter, ullvotter til soving.
Sko: tøfler inne, goretex halvhøye ute, joggesko, støvler
Ellers: bleier, smokker


#23

Maverick sa for siden:

Hjemmestrikkede votter? :knegg:


#24

Magica sa for siden:

Julemarked!


#25

Isolde sa for siden:

Cubas har gode tynne ullvotter til de minste. Og kivat har noen gode når de blir litt eldre som går en de opp på armen. Må ikke være hjemmestrikket gutt. Men tynne i ull er supert. Polarn har og.


#26

Pepper Lemon sa for siden:

Blir ikke slike (hjemmestrikkede!) votter i ull bare våte med en gang? Jeg tenker at de stikker de hendene raskt ned i gjørma/våt sand/sølepytt så snart de kommer ut. Eller?


#27

Lenam sa for siden:

Erfaringsmessig så finner man ut på veien hva man trenger. Ikke kjøp inn en masse før du vet at du har bruk for det. Så lenge man har det primære, det ser det jo ut som du har.


#28

Perhonen sa for siden:

Bestemødre..... Julemarked...... Garnbutikken..... Tovede hjemmestrikkede votter er det eneste som holder de minste nogenlunde varme og tørre på fingene....

Jeg er ingen racer på å strikke votter, men har planer om å kjøpe garn på nille og gjøre det i høst. Til barna på småbarn. 25 par er da vel itno problem.... :p

Helst bør det være bånd i de slik at de ikke er så lette å dra av. De minste og mange av de større hater votter. Men låner gjerne Petter og Knuts hjemmestrikkede votter...


#29

Blå sa for siden:

Polarn og Pyret har gode regnvotter, som er lette å feste over regnjakken. Mine brukte det mye, gjerne med tynne ullvotter under.


#30

gullet sa for siden:

Ullvotter blir våte, men ikke kalde(med en gang i hvert fall!)


#31

polarjenta sa for siden:

Ja, det er lurt med en sånn selebukse, for de dagene det kanskje er litt vått på starten av dagen, men så blir det varmere. Lettere å kle av jakken. Jeg hadde en som jeg kjøpte billig på H&M og det var den beste buksa vi hadde. Hel regndress er praktisk de dagene det faktisk regner, men det er jo unødvendig å ha flere typer dresser.

Ellers så ville jeg rett og slett ventet litt med shopping og heller sett hva behovet er.


#32

frukt sa for siden:

Derfor er ull best i kulden

Ull kan absorbere 30% av sin egen vekt i fuktighet uten å kjennes fuktig.


#33

Adrienne sa for siden:

Bare pass deg, før du vet ordet av det har 17 FP-tanter strikket votter til vesla. :knegg:


#34

Millen sa for siden:

i bhg vår foretrekker de sandaler for ungene blir ikke så varme på bena av de som tøfler.


#35

Perhonen sa for siden:

I vår barnehage foretrekker barna å gå på sokkelesten eller gå barfot. Å passe på at 25 ett-to åringer har tøflene sine på har jeg gitt opp. Crocs funker ikke. De er best å bære rundt og vise frem. Noen tøfler er som du sier for varme, noen "ekle", noen "liker man ikke" osv. Dessuten er de utrolig morsomme å ta av. Noen få foretrekker å gå med de på, og det er faktisk de med sandaler.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Hva med slike mokkasiner, er det også vanskelig å få til å funke?


#37

polarjenta sa for siden:

Det kommer helt ann på ungen. Noen har de på hele tiden, andre drar dem av. Det varierer veldig på om barnet vil ha tøfler eller ikke. Ingen av mine har villet bruke tøfler/innesko. Mens andre vil ha. Man må nesten bare prøve seg fram.


#38

Karamell sa for siden:

Vi ønsker egen sovelue, sovegenser, sovebukse og sovevotter til barna. Luen må ikke ha snorer, helst slik tynn hjelmlue. Klærene er til det blir kaldere altså. Egne klær til soving fordi de som brukes ute ofte er våte/fuktige til sovetiden. :jupp: Årsaken til at vi ønsker todelt sett er at det er lettere å regulere varmen på barnet ut fra temperaturen ute. Noen ganger trenger bare barnet genseren sin under dynen/ i posen.


#39

millact sa for siden:

Mine to brukte mest sandaler de første årene i bhg, egentlig store deler av bhg tiden når jeg tenker etter.


#40

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg leste "standard barnehageutrustning med småtattiser" og så for meg en unge full av små barnetattoveringer :lol:. På tide å runde av ferien for min del med andre ord.


#41

Maverick sa for siden:

Jaja, ungen har tross alt nærmest vokst opp i hipstergata Torggata, så første tatovering fikk hun omtrent samtidig som de første tennene. Det er ikke så dyrt å tatovere sleeves når armene er så små, vettu!

:glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.