Høst sa for siden:
Har lovet mannen biff i morgen. :) Jeg er ikke en biff-person - hvordan lager jeg biff som garantert blir mør og god? Hva er godt (men enkelt) tilbehør? :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Høst sa for siden:
Har lovet mannen biff i morgen. :) Jeg er ikke en biff-person - hvordan lager jeg biff som garantert blir mør og god? Hva er godt (men enkelt) tilbehør? :)
Strå sa for siden:
Biffen, helst ytrefilet, bør være så nærme utgåttdatoen som mulig og godt romtemperert før steking. Av tilbehør velger du noe du liker (og kan) fra før. Mere har jeg ikke å bidra med tror jeg. :)
Strå sa for siden:
Eller altså, ovnsgratinerte fløtemelkpoteter er jo alltid godt til, i hvert fall hvis du velger peppersaus e.l. til. Velger du tradisjonell bernaise syns jeg ovnsstekte potetbåter er godt. Gjerne en sprø kålsalat av den ferske, deilige, nye kålen som er å få tak i på denne tiden.
Syrinx sa for siden:
Asparges, brekkbønner, blomkål, brokkoli, stekt sopp... Et utvalg av dette er iallfall godt til.
Jeg foretrekker entrecôte, sprø utenpå og rød gjennom.
Observatøren sa for siden:
Jeg liker det enkelt.
La kjøttet ligge i romtemperatur minst 1-2timer før steking. Tørk av kjøttet. Pepre lett. Varm stekepannen, tilsett en spiseskje smør, og la det bli brunt (men det skal ikke ryke). Legg deretter biffen i, og vent til det pipler fuktighet på toppen av kjøttet (3-4mknutter avhengig av tykkelse), da først snur du. Stek 3-4minutter til på den andre siden. Trekk pannen til siden og ha gjerne på lokk.
Jeg liker biff med sprø broccoli, bare lett kokt, gode tomater, kokt eller bakt potet, og bearnaisesaus. Den nye kaldrørte bearnaisesausen til Toro er overraskende god. Hvis ikke er et ferskt kryddersmør (smør, finhakket hvitløk, persille, sitron, salt og pepper røres sammen).
Luvi sa for siden:
Maiskrem er veldig godt til :jupp:
Niobe sa for siden:
Kjøp et helt kjøttstykke, og helstek den i ovn (brun først på alle sider i en stekepanne). Blir alltid saftig, og alltid perfekt stekt. Lag ordentlig bearnaise.
Syrinx sa for siden:
Enig med ordentlig bearnaise. Det er fanatisk godt og tar ikke mye mer tid enn pose.
Høst sa for siden:
Takk for gode tips! :)
(Og sorry, men jeg liker ikke bearnaise....:sparke: )
Isolde sa for siden:
Rødvinsaus er veldig god. Veldig lett å lage fra grunnen. Toro sin liker jeg ikke.
Vi helsteker ofte litt større stykker. Da er man garantert mørt og fint.
Strå sa for siden:
Så hvordan gikk det? Hva lagde du av tilbehør? Ble Mannen fornøyd?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.