Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til serie vi kan se med barn, 10-11 år

#1

Nessie sa for siden:

Tidligere i år fikk de to eldste hos oss sitte oppe 30-40 minutter lenger enn de to minste. Da brukte vi se en episode av serien Shadowhunters. :nikker:
Den var dubbet til norsk, men det er ikke et must. Den serien handlet om vampyrer og var ganske spennende, og den var ok å se for oss voksne også.

Nå skulle vi gjerne hatt en ny serie. Den kan godt være spennende og ha en type eventyrsjanger, men den må ikke være for blodig og voldsom. Men egentlig er alle sjangre interessant.

Er det noen med tips? Vi har både Netflix og HBO. :jupp:
Serien kan ha opp til 12-14 års aldersgrense, vi voksne ser den sammen med de.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

The Shannara Chronicles på hbo såg eg saman med min 10 åring. Ho elsker slike serier.


#3

oslo78 sa for siden:

Borgen skole...

Mine elsker den!


#4

Darth sa for siden:

Vi så Flash med 11-åringen i sommer. Funket fint.


#5

tink sa for siden:

Storebror ble hekta på Librarians, eventyr og krim i skjønn forening. Ellers så kan dr who passe i den alderen, om de liker litt skumle ting.


#6

Nessie sa for siden:

Ah, den har jeg og kjæresten sett. :nikker: Det er en mulighet ja.


#7

Nessie sa for siden:

Titta på Librarians nå, den så ikke dum ut! :D


#8

Nessie sa for siden:

Finnes den på nett? :gruble:


#9

Hot Lips sa for siden:

Vi ser Gilmore Girls med 2005-barnet nå. Kos for alle. :hjerter:


#10

oslo78 sa for siden:

Finnes på nrk. Bare å søke!


#11

dharma sa for siden:

Vi har nettopp pløyd igjennom Stranger things med 12-åringen. Både han og vi likte den.:)


#12

Toffskij sa for siden:

Begge mine hadde stor moro av Agent Carter.


#13

Skilpadda sa for siden:

Gravity Falls syntes alle vi var veldig stas.


#14

Fibi sa for siden:

Doctor Who!


#15

Nessie sa for siden:

Vi har sett den, men tror den er litt innviklet og voldsom. Iallefall for 10 åringen. Han har en tendens til å få mareritt om ting blir litt skummelt.


#16

Nessie sa for siden:

Takk for tips! :D


#17

~TM~ sa for siden:

Merlin


#18

D'Arcy sa for siden:

Da bør du vente med Dr.Who. 13-åringen min tåler en del, men fikk omtrent anfall av wheeping angels-episodene i Dr.Who. I tillegg kan det bli i overkant avansert for en 10-åring.


#19

Toffskij sa for siden:

Jeg er enig i at Doctor Who er (tidvis veldig) skummelt, og derfor ikke passer for alle av den grunn, men for avansert for en tiåring? Nei, det synes jeg ikke. (Min yngste var ikke åtte engang da hun begynte å se, og har aldri hatt noen problemer med å forstå noe som helst.)


#20

D'Arcy sa for siden:

Nei, kanskje ikke. Nå er jo vi litt preget av å begynne serien der den ligger på Netflix (sesong 5) så både jeg og Ungen brukte endel tid på å finne ut av både det ene og det andre.


#21

Skilpadda sa for siden:

Unger er selvsagt forskjellige, både når det gjelder hvor skumle ting de takler og hvor kompliserte historier de setter pris på. Men jeg mener i alle fall helt klart at Stranger Things er mye mer "skrekkfilm-skummel" enn Doctor Who. Diskuterte nettopp dette med trettenåringen, som var enig. Doctor Who kan være "flekkvis" like skummel, men typisk får man vite mye raskere hva som egentlig foregår, og dessuten blir nesten alltid handlingen avsluttet i én episode, slik at det skumle "går over" mye raskere. Dessuten har man alltid Doktoren, som er trygg og veldig kompetent og som du vet at du kan stole på og som (stort sett) kommer til å fikse ting. I Stranger Things er det ikke noen slik person som du både vet at er "god" og som er kompetent nok til at du kan stole på at de vil fikse situasjonen. Og så er det mer humor og lettere ting i Doctor Who, så tonen som helhet er annerledes.

Slike ting opplever jeg som viktige forskjeller på historier som passer for (eldre) barn og historier som er mer for voksne og eldre ungdommer - selv om enkeltscener og hendelser kan være like skumle eller brutale begge steder.

Jeg ville selv ikke kommet på tanken om å vise Poden Stranger Things da han var ti (mens jeg syntes Doctor Who var midt i blinken). Det betyr ikke at jeg ikke tror noen tiåringer vil tåle serien - folk er, som nevnt, forskjellige.


#22

Anne C sa for siden:

Jeg synes Stranger Things er ekkel, ville ikke sett den sammen 10 åringen min i alle fall. Ikke det at han er veldig skvetten egentlig.


#23

Darth sa for siden:

Her har ikke den nybakte 11-åringen sett Stranger Things, men han har sett Dr. Who. Jeg synes Stranger Things er mer problematisk rett og slett, og derfor kan den godt vente litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.