Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilberede maiskolber uten grill?

#1

Albertine sa for siden:

Dette er noe jeg aldri har laget før, men som er veldig godt. Kan de kokes? Hvordan? Eller skal jeg steke dem? Tenkte å ha det som en liten kveldsrett bare med smør og litt salt og trenger tips...


#2

Karamell sa for siden:

Ja, de kan kokes. Har gjort det, men husker ikke hvor lenge.


#3

Sitron sa for siden:

Kokes i ca ti minutter. Salt, pepper og smør. Nam.


#4

Albertine sa for siden:

Ti minutter. Gotcha! :riktig:


#5

Bokormen sa for siden:

Jeg tror det er best å koke opp vannet, for så å la kolbene trekke i noen minutter.


#6

Sitron sa for siden:

Ja, de trenger ikke fosskoke akkurat.


#7

Benzo sa for siden:

Sleng dem litt under grillen i stekeovnen etter koking, det er digg. :nam:


#8

Alfa sa for siden:

Eg brukar å legge dei i eldfast form, ha på olje/smør og litt maldonsalt og steike i ovnen på sterk varme til dei vert gylne.


#9

Azi sa for siden:

Ikke ha salt i vannet når du koker. Om du gjør det så blir maisen hard. Ihvertfall mine mais blir slik.


#10

Honda sa for siden:

salt og smør i alu.folie inne i steikovnen.

Sånn jeg griller de. Liker ikke svart eller brun mais. Og når de grilles uten så synnes jeg de blir tørre.
Men smak og behag:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.