Jeg er temmelig fersk "wok'er" på hjemmebane, og ønsker meg gode oppskrifter på god wok. Jeg har til nå jukset, og kjøpt ferdige wok-blandinger på butikken, og brukt kyllingfilet.
Nå vil jeg gjerne avansere bitttttelitt. Tips til hva som er godt å woke, samt hva slags krydder du bruker mottas med stor takk :ja:
fisk er godt å woke, gjerne sammen med litt ferske grønnsaker. Hell over en boks kokosmelk, saften av en halv lime (eller marined fisken i lime først), krydre med curry, tandoori eller masalakrydder, salt og pepper.
Visp et egg godt sammen og hell det i en tørr wok som du så triller rundt på slik at egget legger seg som et tynt lag i bunn og på sidene, når det er helt stivt hakker du det opp. Ha så i kokte risrester fra i går, litt rapsolje, kylling/skinke/scampi, vårløk, paprika, vannkastanje eller andre grønnsaker du har for hånden. Du kan krydre med teriakisaus, litt soyasaus eller ferdig woksaus.
Jeg lager en wok med ingefær som jeg synes er god.
Lager først saus:
Har en god slump soyasaus (avhengig av hvor mye saus jeg vil ha), 1 ts sukker (eller mer etter smak), og 1-2 ts ingefærpulver i wok-panna. Lar det koke opp så sukkeret løses opp og tar i maisennamel oppløst i vann (eller jevner) til det blir en passe tykk saus. Er jeg i det hjørnet, kan jeg godt ha i fersk revet ingefær også, og noen ganger tar jeg også i litt knust hvitløk og tørket chilli.
Heller sausen over i en skål, og steker så strimlet svine- eller kyllingkjøtt. Legger det til side og steker så grønnsakene (mine favoritter er vårløk, brokkoli, paprika og vannkastanjer - og gjerne noen skiver ingefær). Tar alt sammen igjen og har på sausen og lar det stå og putre noen minutter. Serveres med ris. Nam!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.