Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

WOK-tips please?

#1

Left sa for siden:

Jeg er temmelig fersk "wok'er" på hjemmebane, og ønsker meg gode oppskrifter på god wok. Jeg har til nå jukset, og kjøpt ferdige wok-blandinger på butikken, og brukt kyllingfilet.
Nå vil jeg gjerne avansere bitttttelitt. Tips til hva som er godt å woke, samt hva slags krydder du bruker mottas med stor takk :ja:


#2

Tallulah sa for siden:

fisk er godt å woke, gjerne sammen med litt ferske grønnsaker. Hell over en boks kokosmelk, saften av en halv lime (eller marined fisken i lime først), krydre med curry, tandoori eller masalakrydder, salt og pepper.


#3

daffy sa for siden:

Stekt ris med egg og grønnsaker:

Visp et egg godt sammen og hell det i en tørr wok som du så triller rundt på slik at egget legger seg som et tynt lag i bunn og på sidene, når det er helt stivt hakker du det opp. Ha så i kokte risrester fra i går, litt rapsolje, kylling/skinke/scampi, vårløk, paprika, vannkastanje eller andre grønnsaker du har for hånden. Du kan krydre med teriakisaus, litt soyasaus eller ferdig woksaus.

Veldig fin måte å bruke opp rester på.


#4

Tangina sa for siden:

Jeg lager en wok med ingefær som jeg synes er god.

Lager først saus:
Har en god slump soyasaus (avhengig av hvor mye saus jeg vil ha), 1 ts sukker (eller mer etter smak), og 1-2 ts ingefærpulver i wok-panna. Lar det koke opp så sukkeret løses opp og tar i maisennamel oppløst i vann (eller jevner) til det blir en passe tykk saus. Er jeg i det hjørnet, kan jeg godt ha i fersk revet ingefær også, og noen ganger tar jeg også i litt knust hvitløk og tørket chilli.

Heller sausen over i en skål, og steker så strimlet svine- eller kyllingkjøtt. Legger det til side og steker så grønnsakene (mine favoritter er vårløk, brokkoli, paprika og vannkastanjer - og gjerne noen skiver ingefær). Tar alt sammen igjen og har på sausen og lar det stå og putre noen minutter. Serveres med ris. Nam!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.