Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av mat på tur

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg er ute etter fiffige bokser og løsninger som gjør det enkelt å ha med mat på tur. Hvordan frakter dere mat med på telttur?



#3

Isprinsessen sa for siden:

Telttur der du bærer alt eller der du kjører med bil og så camper? Ved siste bruker jeg å pakke ting i kjølebag, varer som skal holdes kaldt i en hard kjølebag og resten i enten myk kjølebag eller blank plastboks fra europris. Telttur der mannen går på ski spises det kun real tur mat eller annen type dry tech mat så han har kokeaparat til å koke sne eller vann og så matposene samlet i en pose i sekken eller pulken.


#4

Frøydis sa for siden:

Jeg tenker å gå en bit, ikke så langt, men tenker at det er best å få maten i sekken.


#5

Isprinsessen sa for siden:

Sist vi pakket for slik tur hadde vi bare maten i bæreposer fra butikken, sortert litt etter hva det var, og la det i sekken. Passe på at ikke potetgullet blir skviset. Det er lurt å skjære opp brødet på forhånd.


#6

Pelen sa for siden:

Myke mindre kjølebager fungerer bra. Slike som man har matpakken i, i f.eks. USA. Ev med kjøleelementer i.


#7

Frøydis sa for siden:

Det høres lurt ut.


#8

My sa for siden:

Sånn.

#9

Mei sa for siden:

Jeg har en matboksstor metallboks med kjøkkennødvendigheter. Lighter, fyrstikk, saks, kniv, våtservietter, litt te, pulverkaffe, sukker m.m. Måltidene er planlagt og maten lagt i pose. Har sjelden med noe som må holdes kjølig - i såfall er det frossent når vi putter det i sekken. Stormkjøkkenting for seg, gass/rødsprit, lokk, stekespade og evt. visp/øse/fjøl og smør i en liten boks om noe skal stekes. Skal vi lage pannekaker har jeg røren i plastflasker. De oppbevarer vi i vannet/sjøen hvis det er veldig varmt. Skal vi ha stekt egg til frokost finnes det egne bokser slik at de ikke knuses.


#10

Retz sa for siden:

Bruker for det meste real her også, og tørrmat oppbevares i plastposer eller superlette pakkeposer. Det eneste som får være i små plastbokser er smør og rømme. Hvis jeg har fiskestanga med, that is, hvis ikke lar vi i hvert fall rømmen bli igjen hjemme.


#11

Isprinsessen sa for siden:

Du kan også ha egg på flaske så lager du omelett istedenfor å koke eller steke egg.


#12

Frøydis sa for siden:

Jeg har unger som er generelt skeptisk til mat, så REAL tror jeg ikke blir noen suksess.

Egg på flaske har jeg hørt før, det er lurt.


#13

Mei sa for siden:

Har også barn som ikke liker real. Vi kjører egg og bacon, tomatsuppe og stekt nanbrød, fiskekaker i lompe, pannekaker, ostesmørbrød, omelett, vanlig brødmat, diverse supper m forbedring (pølse, kylling, grønnsaker, kokt egg), kjøttboller og potetmos etc. Tørrmelkpulver gjør at utvalget posemat en kan ha med øker betraktelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.