Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerbøker til gutta

#1

Floksa sa for siden:

Vi skulle gjerne hatt tips til bøker som kan fenge fire gutter fra 6 til straks 14 år.
Ferien står for tur og da koser vi oss med høytlesning. Både på senga og i sofaen på regnværsdager.
Vi har bla lest alle bøkene om Dyrlege Paus. Det var stor stas.
Så i den sjangeren.
Bøkene med noe samme innhold fra England står på lista allerde, vi har lest noen av dem. Men de er så gamle at bibliotektet har begrenset utvalg.

De er ikke noe glade i krim eller skummel fantasy (Percy Jackson feks ville de ikke høre). Harry Potter går, men vi er kommet til bok fire og det er i grenseland for han på straks 6.
Det må ikke være for trist heller, hilsen mammaen som gråt seg gjennom Petra får en hund :lol:
Men noe som kan fenge alle. Gjerne med landbrukstematikk, men det er ikke noe krav altså. Vi har vært gjennom alle litt eldre barnebøker flere ganger (Bakkebygrenda, Pippi, Emil, Knerten, Mormor og de åtte ungene etc)



#3

Darth sa for siden:

Vi hørte Den siste magiker av Sigbjørn Mostue i bilen på vei hjem fra ferie. Den fenget 11-åringen godt. Litt magi er det selvsagt, men det er liksom ikke hundre prosent fantasy heller - synes jeg i alle fall.


#4

Tjorven sa for siden:

Så du skal lese for alle på en gang? For de minste så ville jeg anbefalt Gutta i trehuset, men er usikker på om det fenger de største. Min 8-åring virkelig elsker de bøkene, og han er relativt avansert i lesingen sin.


#5

Floksa sa for siden:

Gutta i trehuset er en favoritt ja. Vi har hele serien og den leses jevnt og trutt.
Tanken er å lese for alle ja, gjerne også noe vi voksene her glede av. Her er jo dyrlegebøkene geniale. Kanskje det finnes noen morsomme biografier?


#6

Sissel sa for siden:

Har dere lest Doktor Proktor bøkene av Jo Nesbø? De er jo geniale for store og små.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.