Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er kikerter, bønner og linser lavkarbo?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg har fått litt ny motivasjon og oppdaget mye moro jeg kan lage med disse matvarene. Men så kom jeg til så snu dem og de innholder da masse karbohydrater?
De metter godt og er et glimrende alternativ til ris/poteter/pasta etc for meg. MEn kan jeg egentlig bruke dem?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har i hvert fall trodd at det er lavkarbo. Kanskje er det sånn at de inneholder en del karbohydrater, men at det er relativt mindre i forhold til potet/pasta/ris?

Jeg er enig i at det både smaker og metter godt.


#3

Nooria sa for siden:

Da jeg leste bøkene til Fedon Lindberg for 12-14 år siden hadde jeg inntrykk av at kikerter var den aller største slageren.


#4

HP sa for siden:

Det er lavere-karbo, lav-glykemisk, slow-carb; jeg vil ikke regne belgfrukter av noen særlig mengde som lavkarbo.


#5

Señora sa for siden:

Om man velger å bytte ut ris, poteter og sånne høykarbomatvarer med bønner/linser/kikerter, så sparer man jo en del høykarbo mot mer tregere karbohydrater. Lever man streng lavkarbo utgår bønner/linser/kikerter, men om man lever mer moderat så er det ikke feil.

Men bønner/kikerter inneholder en del proteiner, så om balansen i måltidet blir riktig, det er jo kanskje noe å tenke på.


#6

Lavender sa for siden:

Slik har jeg også lest det. Og fordi det er langsomme karbohydrater gir de ikke forhøyet blodsukker og er en sunn kilde som også inneholder proteiner og metter lenge. Men ikke godkjent i null karbo kur.

Helt nødvendig for meg når jeg bor sammen med vegetarianerene. Og Senora var raskere enn meg.


#7

Floksa sa for siden:

De inneholder vel egentlig ikke så mye proteiner?



#9

Niobe sa for siden:

Det er akkurat det de gjør. Kikerter, linser og bønner er gode kilder til protein og fiber. Og fiber utgjør ca halvparten av karbohydratinnholdet (tror jeg det er), og regnes ikke med i "karboregnskap".


#10

Joika sa for siden:

Uansett, så vil jeg tippe at det er såpass mange fordeler ernæringsmessig.. jeg ville spist det uansett. :)


#11

Floksa sa for siden:

Mulig det er jeg som ikke vet hva mye proteiner er? De ligger på 5-7g protein pr 100g. Er det mye?


#12

Niobe sa for siden:

Det kan da ikke stemme? Jeg mener det skal være 20-25 g pr 100 g?



#14

Floksa sa for siden:

Nå var det bønner jeg sjekket (var det jeg hadde for hånden).
Ser at det er mer i kikerter.


#15

Señora sa for siden:

I Norge er fiberen allerede trukket fra og pakken merket med riktig antall karbohydrater. I USA kan fiberen trekkes fra. Mener jeg å huske.


#16

Eia sa for siden:

Det stemmer.


#17

Floksa sa for siden:

7g står det på go eco sine.


#18

Molly sa for siden:

Tørre bønner har over 20 g protein pr 100 g. Når de er bløtlagt/hermetiske/kokt ligger de på 7-9 g pr 100 g.


#19

Floksa sa for siden:

Aha! Det var forklaringen.


#20

Susse sa for siden:

Jeg lever moderat lavkarbo(Fedon) og bruker ca 2 spiseskjeer linser eller kikerter til middag. Spiser dette i stedet for ris,pasta eller potet.


#21

Molly sa for siden:

:knegg:


#22

Pelen sa for siden:

Jeg vil gjerne ha oppskrifter.



#24

HP sa for siden:

Ganske smakløst i seg selv, så godt å koke sammen med godt krydder, tørkede urter, tomater, osv. Kokes til de har ønsket konsistens.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.