Jeg har fått litt ny motivasjon og oppdaget mye moro jeg kan lage med disse matvarene. Men så kom jeg til så snu dem og de innholder da masse karbohydrater?
De metter godt og er et glimrende alternativ til ris/poteter/pasta etc for meg. MEn kan jeg egentlig bruke dem?
Jeg har i hvert fall trodd at det er lavkarbo. Kanskje er det sånn at de inneholder en del karbohydrater, men at det er relativt mindre i forhold til potet/pasta/ris?
Om man velger å bytte ut ris, poteter og sånne høykarbomatvarer med bønner/linser/kikerter, så sparer man jo en del høykarbo mot mer tregere karbohydrater. Lever man streng lavkarbo utgår bønner/linser/kikerter, men om man lever mer moderat så er det ikke feil.
Men bønner/kikerter inneholder en del proteiner, så om balansen i måltidet blir riktig, det er jo kanskje noe å tenke på.
Slik har jeg også lest det. Og fordi det er langsomme karbohydrater gir de ikke forhøyet blodsukker og er en sunn kilde som også inneholder proteiner og metter lenge. Men ikke godkjent i null karbo kur.
Helt nødvendig for meg når jeg bor sammen med vegetarianerene. Og Senora var raskere enn meg.
Det er akkurat det de gjør. Kikerter, linser og bønner er gode kilder til protein og fiber. Og fiber utgjør ca halvparten av karbohydratinnholdet (tror jeg det er), og regnes ikke med i "karboregnskap".