Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har et tonn bladpersille. Hva bruke det til?

#1

Irma sa for siden:

Mannen min har laget grønnsakshage i år, og plantet bladpersille. Den er nå utrolig flott, det bugner. Men jeg rekker ikke bruke den opp. Forslag til oppskrifter med bladpersille? Gjerne ting som kan fryses.

Har også tenkt litt på å fryse ned direkte. Hvordan fryser dere ned krydderurter? Har hørt om forskjellige metoder, alt fra isterninger til å putte i papirpose. Erfaringer?


#2

Mei sa for siden:

Jeg bruker den i stedet for vanlig salat. Det vil si på knekkebrød, i salatblandinger etc. Bruker den ikke som krydderurt i den forstand, og vil ikke fryse den for da blir den "vassen" og passer best i oppvarmede retter ser jeg for meg?

Kan sikkert bruke den som vanlig persille også. Bladpersille er forøvrig skikkelig undervurdert. Salat og persille i en vekst :D. Urter fryser jeg forresten i små plastbokser.


#3

Irma sa for siden:

Takk for tips om pålegg/salatbruk. Det har jeg ikke tenkt på. Ser at en del hamburgere/fiskekaker og sånt har bladpersille i seg - lurte på om jeg skulle lage opp en del og fryse.


#4

Katinka sa for siden:

Jeg elsker bladpersille!
Deilig i salat, og ikke minst i tomatsauser til pasta.


#5

Irma sa for siden:

Ja, det siste prøvde vi i dag (sjekk kokeboka). Det var noe av det bedre jeg har smakt. :nam:

Jeg synes bladpersille har en mye bedre smak og konsistens en kruspersillen.


#6

Tallulah sa for siden:

Du kan også bruke det i stedet for koriander i retter som ber om det. Det er godt i klare kjøttsupper, tortillasupper og liknende. Klipp opp over helt til slutt.

Jeg pleier å fryse urter ved å grovhakke dem og legge dem i bokser, da kan jeg bare skrape av de flakene jeg trenger etterhvert.


#7

Irma sa for siden:

Da satser jeg på å fryse ned litt i bokser.

Men hva er tortillasupper glitter? :blond:


#8

Alexa sa for siden:

Persille er ren knaskesnacks! :glis:


#9

Tallulah sa for siden:

De serverer en fantastisk en på Mucho Mas. Det er klar kyllingsuppe med smeltet ost, tortillachips og koriander/bladpersille på toppen.

Så vidt jeg husker er det kyllingkjøtt, pepperrot, løk og hvitløk i den også. Og litt chili. :nam:


#10

Irma sa for siden:

Aha! Hørtes knallgodt ut. suppefreak


#11

Tallulah sa for siden:

Den er veldig god. Og veldig frisk med store biter bladpersille på toppen. Hvis du googler "tortilla soup" finner du nok endel oppskrifter. Har sett noen som er mer tomatsuppeaktige, de virker ikke like gode.


#12

daffy sa for siden:

Veldig godt med bladpersille på fløte-/creme fraishe-/rømmesupper og gryter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.