Mannen min har laget grønnsakshage i år, og plantet bladpersille. Den er nå utrolig flott, det bugner. Men jeg rekker ikke bruke den opp. Forslag til oppskrifter med bladpersille? Gjerne ting som kan fryses.
Har også tenkt litt på å fryse ned direkte. Hvordan fryser dere ned krydderurter? Har hørt om forskjellige metoder, alt fra isterninger til å putte i papirpose. Erfaringer?
Jeg bruker den i stedet for vanlig salat. Det vil si på knekkebrød, i salatblandinger etc. Bruker den ikke som krydderurt i den forstand, og vil ikke fryse den for da blir den "vassen" og passer best i oppvarmede retter ser jeg for meg?
Kan sikkert bruke den som vanlig persille også. Bladpersille er forøvrig skikkelig undervurdert. Salat og persille i en vekst :D. Urter fryser jeg forresten i små plastbokser.
Takk for tips om pålegg/salatbruk. Det har jeg ikke tenkt på. Ser at en del hamburgere/fiskekaker og sånt har bladpersille i seg - lurte på om jeg skulle lage opp en del og fryse.
Du kan også bruke det i stedet for koriander i retter som ber om det. Det er godt i klare kjøttsupper, tortillasupper og liknende. Klipp opp over helt til slutt.
Jeg pleier å fryse urter ved å grovhakke dem og legge dem i bokser, da kan jeg bare skrape av de flakene jeg trenger etterhvert.
Den er veldig god. Og veldig frisk med store biter bladpersille på toppen. Hvis du googler "tortilla soup" finner du nok endel oppskrifter. Har sett noen som er mer tomatsuppeaktige, de virker ikke like gode.