Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ford S-Max

#1

Frøydis sa for siden:

Ja, jeg lager enda en tråd. :knegg:

Ser på den også da den har enda større plass i bagasjerommet enn Berlingoen.

Erfaringer med denne?

Den har jo større motor + mer hk enn Berlingoen.


#2

IzziCreo sa for siden:

Vi valgte bort denne da vi skulle ha ny bil, men har gode erfaringer med både Peugeot 5008 og Citroën Grand C4 Picasso som er i samme klasse. Nevner det da det kanskje kan være interessant for deg å sjekke de ut :nikker:


#3

Frøydis sa for siden:

Har sett på de også.


#4

ingling sa for siden:

Vi har den og er superfornøyde! Masse bagasjeplass, nå som vi drar på ferie uten vogn er det plass til overs selv når vi pakker for fire uker ferie for oss fire. God å kjøre også.


#5

Frøydis sa for siden:

Ja, det er bagasjeplassen jeg liker, og at man kan ta vekk setet i midten bak.


#6

Stine-mor sa for siden:

Vi er egentlig veldig fornøyde med S-Maxen. Når den fungerer.
God å kjøre, godt med plass.
Men vår bil koster en god del å holde i orden. Reparasjonene dukker opp jevnt og trutt, og det koster alltid utrolig mye! (Snakker mellom 20 000 kr og 40 000 kr årlig i verkstedsutgifter.) Vår bil er riktignok en lite kjørt 2008-modell, men den har vært slik hele veien.
Så vi vurderer bytte. Kikker litt på den nyeste Opel Zafiraen.

Men plassmessig er den suveren. :)


#7

Erica sa for siden:

Vi hadde S-max før mannen insisterte på å bytte den i en Tesla. Jeg elsket den bilen, god å kjøre, masse plass, god å sitte i. Vår var ikke mye feil på, bare vanlige serviceutgifter. Så det er nok med denne som med andre biler, man kan være heldig eller uheldig.


#8

Tjorven sa for siden:

Da vi kjøpte bil for 6 år siden var denne oppe til vurdering. Vi valgte Peugeot 5008 isteden på grunn av pris.

Jeg vet at mange er veldig fornøyd med S-max, men jeg har også hørt om flere som har hatt mye reperasjoner på nesten helt nye biler.


#9

Frøydis sa for siden:

Jeg har sett på Peugeot 5008, men den ligger langt over i pris ift S-Max.


#10

Tjorven sa for siden:

Oi. Det var stikk motsatt da vi skulle kjøpe. Tror det var nesten 150 000 i forskjell.


#11

IzziCreo sa for siden:

Jepp, stor forskjell da vi kjøpte også. Har de måttet skru ned prisene altså? Det er isåfall ikke et veldig godt tegn tenker jeg...


#12

Frøydis sa for siden:

Jeg ser ikke på nybil, altså. I min prisklasse er S-max billigere.


#13

Tjorven sa for siden:

Det er jo ikke noe godt tegn, da. Hvis en bil (P 5008) er mye billigere som ny, men har så mye høyere verdi som bruktbil. Det tyder jo på en viss kvalitetsforskjell.


#14

Frøydis sa for siden:

Jeg finner jo begge i ulike prisklasser, men så tenker jeg avstand til forhandler i tillegg.


#15

Niobe sa for siden:

At S-max er et godt bruktkjøp nå skyldes visst blant annet at den nyeste modellen kom med firehjulstrekk og at mange da velger å bytte.


#16

Frøydis sa for siden:

Synes dere 186000km på en 2007mod er mye?


#17

-ea- sa for siden:

Vurderer du firehjulstrekk? Subaru Legacy har stor bagasjeplass og finnes som bensin og diesel, automat og manuell gir.



#19

Frøydis sa for siden:

Den har kanskje litt større bagasjerom enn X-trailen jeg har. Og fordelen med de øvrige bilene her er at de har individuelle bakseter, og da kan jeg ta vekk det i midten.


#20

Erica sa for siden:

Det er en del, det betyr at den har gått over 20 000 hvert eneste år. Ikke kjempemye, men det betyr at en del deler nærmer seg å måtte skiftes antagelig.


#21

Jinx sa for siden:

Min bror har en S-Max, praktisk bil men vært alvorlig mye galt med den. Han har brukt 70000 kr på deler og diverse på litt over et år (min mann skrur så det har vært lite på verkstedutgifter, men noe på det også selvfølgelig). Alt mulig galt med den.
Jeg syns Peugeot 5008 er et bedre alternativ. Ikke sånn kjempestort bagasjerom, men fin bil. Vi har en Mercedes Viano og BMW X3, jeg kunne tenke meg en Peugeot 5008 når BMW skal byttes ut.


#22

IzziCreo sa for siden:

Jeg synes det var mye, Frøydis, men nå kjører vi ikke bilen vår mer enn tja, 10-12.000 km i året tenker jeg. Men vi bor jo i storby, slik at bilen brukes ikke daglig engang.

5008 og Grand Picasso så kan 2.seterad justerer en god del fremover og bakover (var det nærmere 15 cm mon tro?) Og de justeres hver for seg. Passasjersetet foran kan også legges helt ned (ihvertfall på Picassoen, og vi minnes vel at den kunne det på 5008) slik at du kan få plass til virkelig lange ting inn i bilen (juletre og mange Ikea-turer for vår del :knegg: ).
Kjørekomforten er veldig god synes jeg. Vi prøvekjørte mye før vi valgte i 2012. Modellene som var da, likte jeg 5008 best. Noe stivere i karosseriet enn C4. Modellen som kom for et par år siden er stivet opp, slik at kjørekomforten er veldig lik med de to bilene da vi byttet i fjor. Vi virkelig elsker de store vinduene (vi har også glasstak). Vi har bl.a. hatt Volvo leiebil og det føltes som jeg var i et fengsel i forhold :knegg:

Mitt tips er å prøvekjøre! Og når du ser på bagasjerommet, sjekk også hvor mye taket skråner ned bak. Der spises det fort opp lagringsplass.


#23

Frøydis sa for siden:

Det er buret til Malamuten som tar plass, derfor må jeg ha stort bagasjerom.

Jeg bor så dumt til i bygda, langt unna det store utvalget, så prøvekjøring blir vanskelig.


#24

Frøydis sa for siden:

Er bagasjerommet på en 5-seter like stort som på en 7-seter? Jeg trenger jo bilen pga plassen, ikke antall seter, men det hadde vært greit å vite.


#25

Urie sa for siden:

Bagarasjerommet er større på 5-seter enn på 7-seter. De to bakerste setene er i bagasjerommet.


#26

Niobe sa for siden:

Bagasjerommet på 5-setere er større, og i mine øyne også lettere å pakke inn i. Vi har Mondeo, og i forhold til på S-Max er bagasjerommet lenger. På S-Max er det høyere, men det er uansett sjelden man kan pakke så mye i høyden.


#27

Frøydis sa for siden:

Har en 5-seter ikke så langt unna som jeg tenkte å dra og prøve.


#28

Frøydis sa for siden:

Kan noen si hva dere synes om denne? LINK

Den er ikke så langt unna, men jeg synes prisen er høy ift km.


#29

Matilda sa for siden:

Plassen er vel den samme så lenge de bakerste setene ikke er i bruk, de felles jo ned i golvet? I alle fall er det sånn på Galaxyen. Vi har en Galaxy og en femseter S-max og er veldig fornøyde. Mye mer enn med Avensisen vi hadde før (som dessuten var fæl å sitte lenge i sammenliknet med disse.) Når det gjelder råd om konkrete biler tror jeg jeg skal holde meg unna.


#30

Niobe sa for siden:

Avensis er vel uansett ikke en spesielt stor bil.


#31

Matilda sa for siden:

Nei, det var altså kjørekomforten vi ikke var like fornøyde med der. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.