Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innesko til skole/SFO

#1

Novla sa for siden:

Vi har tilbrakt de siste par dagene på SFO-tilvenning, og i informasjonsflommen fikk jeg med meg at de trenger innesko, som gjerne kan brukes i gymsal også.

I barnehagen har han brukt tøfler, så jeg ser for meg at han trenger noe annet, men hva? Sånne gymsokkting? Hallsko (høres litt i overkant ut, synes jeg, det er vel ikke så voldsomt avansert gymming førsteklassinger driver med?) Enkle tøysko med gummisåle? Noe helt annet?

Hjelp?


#2

Input sa for siden:

Lurer på det samme.


#3

Høst sa for siden:

Kan jeg henge her for tips? Har også skolestarter i år, og dette hørtes jo fornuftig ut, uten at jeg egentlig har noen peiling på hva som kan egne seg.....


#4

Luftslottet sa for siden:

Eldste har hatt sandaler eller crocs til innesko på skolen, rett og slett fordi jeg syns det er greit at han lufter tærne i løpet av dagen. Disse har han brukt ute og hjemme i sommerferien, så det har sånn sett vært praktisk.

I gymmen har han hatt noen billige hallsko.


#5

Tjorven sa for siden:

Nå er det noen år siden jeg hadde skolestarter, men jeg husker at vi fikk beskjed om å kjøpe gymsokker. De ble aldri brukt.

Som innesko på skolen har han brukt sommerens sandaler. Godt vasket før de ble tatt i bruk. Og så har han hatt et par joggesko liggende i hylla på skolen til bruk i gymtimene.


#6

My sa for siden:

Her har jentungen noe Birkenstock-aktig som hun bruker til innesko, og har innegymsko (hallsko) i tillegg. Guttungen nekter å bruke sandaler/crocs/tøfler o.l. som innesko, så han bruker de samme skoene til innesko og innegym. Vanlige hallsko altså. Mine er riktignok fjerdeklassinger, men i men de hadde tilsvarende innesko i førsteklasse. Hun hadde sandaler, han hadde noen billige joggesko. Men da brukte de ikke noe på bena i gymmen.

Her maser de fælt om innesko mest på grunn av brannøvelsene, hvor de bare må gå rett ut uten å bytte sko først, og jeg tenker at gymsokker da ikke egner seg noe særlig?


#7

Timar sa for siden:

Min har brukt joggesko med borrelås. Jeg liker at de bruker ordentlige sko, selv om det er til innebruk. I gymtimene har de brukt gymsokker.


#8

Myria sa for siden:

Eldste bruker Crocs som innesko og har egne gymsko som ligger fast i gymbagen. Jeg anbefaler at du velger innesko som er så raske som mulig å ta på. Jeg ser at de som må sette seg ned for å ta på skoene og/eller har borrelås eller annet som gjør at det tar mer tid i mindre grad bruker inneskoene. Når brannalarmen går skal alle rett ut og de stopper ikke for å ta på sko (selv hvis det bare er øvelse) og det er rimelig kaldt å stå ute uten sko i regnvær eller i snø og minusgrader.


#9

venla sa for siden:

Min har også brukt crocs inne og hallsko i gymtimene. Hun synes det er fint med crocs siden de er så luftige, og det er plass til ullsokker i dem når det er kaldt.


#10

polarjenta sa for siden:

Mine har hatt tilbud om Crocks, men aldri brukt dem. I gymmen har de brukt hallsko.


#11

GinaK sa for siden:

Mine har brukt crocs som innesko og har tatt med hallsko/joggesko til gymtimen.


#12

veobra sa for siden:

Samme her. Sandaler eller etter hvert crocs inne.

Jeg er ikke så veldig bekymret for om de blir litt kalde den ene gangen det er brannøvelse og det muligens regner. Greit med noe så de ikke glir, men hverdagen inne er mye viktigere enn den ene øvelsen eller falske alarmen. Jeg velger derfor det de har på bena inne etter hve4dagen.


#13

My sa for siden:

Jeg er heller ikke spesielt opptatt av akkurat det. Eldste nekter stort sett å bruke innesko i det hele tatt, og har ikke gjort det på flere år, og jeg gidder ikke å mase om det. Om hun må gå ut i sokkene og bli våt på beina når det er brannøvelse så får det bli hennes problem. Hun har tørre skiftesokker i hylla.

Men det er skolens argument for at de må ha innesko.


#14

veobra sa for siden:

Vi har alltid sørget for at det er innesko tilgjengelig. Også fordi skolen ber oss om det. Så har jeg også sånne som din som heller går i sokkelesten enn det de har. Vanskelig å styre annet enn å sørge for en type sko de i det minste ønsker. Eldste hadde digre pusetøfler de siste årene på barneskolen. :knegg:


#15

Isolde sa for siden:

Vi begynte med sandaler men det tar vist for lang tid å ta på. Så nå er det crocs soø innesko og så har vi hallsko til gym.


#16

Nera sa for siden:

Frøkna startet med sånne tynne "dansesko" med skinnsåle, men gikk etterhvert over til enkle hallsko (billig på Zalando), som hun bruker i gymmen fordi det beskytter tærne bedre under lek. På SFO har hun forlengst sluttet å ha noe på beina, og ingen kommanderer dem til det, heller.


#17

millact sa for siden:

Mine to har brukt hallsko (eller vanlige joggesko) som innesko og i gymmen. Nå setter jeg de skoene han ikke bruker så mye på skolen.

Har ofte kjøpt rimelige hallsko på XXL eller Obs til det formålet.


#18

Lavender sa for siden:

På vår skole skal de ikke ha gymsko, kun sokk. Derfor har barna alltid gymsokker i sekken, for der blir de visst med til gymsalen. Og så har de hatt innesko til klasserom og innesko på SFO. Det har vært sandaler, ulltøfler med såle, birkenstok og flere. Det er et krav at de skal kunne rømme undervisningsrommet i innesko hvis brann og når de krysser skolegården for å gå til biblioteket.


#19

Che sa for siden:

Storebror bruker Crocs. Lillebror bruker joggesko nå, da det var en tendens til at barna brukte inneskoene i gymmen. På nytt skoleår har han keensandaler.

Her er og sko påbudt pga branndører som gjør at om man har brannøvelse/det blir brann, vil de måtte gå ut uten noe på beina


#20

oslo78 sa for siden:

Jeg er lærer. Jeg er mor. I begge roller synes jeg det er noe tull at de skal gå på sko hele dagen på skolen, men jeg bøyer meg for flertallet og sender med ungene sandaler på skolen og skriver til elevene mine at de må ha innesko.

Jeg er ikke veldig iherdig på å insistere på at elevene mine faktisk har på seg inneskoene, og det er det også veldig få som har fra 5. til 7. klasse som jeg er lærer for. Ved brannalarm har det utrolig nok alltid gått bra, ingen dødsfall pga kalde barn ennå.

Grunnen til at jeg ikke liker innesko, er at jeg er hellig overbevist om at beina er laget for å gå barbeint/i sokkelesten mye mer enn vi gjør i dagens samfunn. Jeg synes også det er klamt å ha på sko hele dagen, og det gir elevene også uttrykk for at de synes.


#21

zinatara sa for siden:

På skolen må de minste ha innesko som også kan brukes til gym. Jeg bruker å kjøpe sportssandaler med tå fra keen eller merell til sommeren og så blir de innesko til høsten. På SFO kan de bruke crocs eller noe annet lett.


#22

Blondie sa for siden:

Her brukes Birkenstock-kopier til innesko og joggesko til gym.


#23

Siritk sa for siden:

Vi vasker sommersandaler og de brukes til innesko. Jeg er heller ingen ihuga fan av sko inne, men orker ikke ta den kampen mot såpass etablerte rutiner. Da kjemper jeg heller for andre ting.


#24

My sa for siden:

Et lite innspill til det siste der: Vi er laget for å gå uten sko ja, men ikke på harde gulv. Derfor er det faktisk sunt å bruke sko inne av og til, selvsagt gitt at skoene har demping, og nok plass til føttene. Ellers er jeg enig.

#25

oslo78 sa for siden:

På skolen går vi jo ikke så veldig mye akkurat, så det er jo mest det å sitte med føttene trykt inni noen sko som er saken. Skulle vi gått hele dagen, hadde det vært noe annet.


#26

Charlie sa for siden:

Vi har som regel brukt sko vi allerede har som innesko, enten sommerens sandaler, som det sies over, eller f.eks. et par joggesko. Det er viktig at skoene er lette å få raskt av og på, ellers stjeler det mye tid i overgangene for barnet. Crocs er ikke bra sko i boka vår, men ser endel bruker dem. vi liker gode såler :knegg:

Mange skoler har betonggulv, det er ideelt sett for flatt og hardt å gå på for gode fotvilkår. Hos oss har vi primært brukt sko inne fordi de ellers får våte og møkkete sokker om høst/ vinter (fordi andre som ferdes inne går med støvler/ utesko og drar med vann, snø og skitt - foreldre og andre besøkende, eldre klassetrinn osv.)


#27

Novla sa for siden:

Takk for tips, alle sammen. :)

Strengt tatt hadde ungen helst gått barføtt hele tiden (vi finner sokker på de underligste steder hjemme, og jeg overdrev vel da jeg skrev at han brukte tøfler i bhg - "hadde tøfler stående" er nok riktigere :knegg:), men skolen han begynner på er en erklært "inneskoskole" (uten at jeg vet hvor strengt de håndhever det) og argumenterer som mange andre også med brann, så vi må vel bare finne et eller annet han går med på å bruke.

Vi skal ta ham med for å se litt på alternativene dere har nevnt; Keen-sandalene Zinatara nevnte så jo for eksempel både praktiske og behagelige ut. Og de funker i gymsal også, så vidt jeg forstår?


#28

My sa for siden:

Jeg hadde ikke hatt problemer med å la mine unger bruke Keen-sandaler i gymmen i alle fall. Og de er både luftige, har god plass til føttene, sitter godt på og har demping. Eneste ulempen med disse er prisen, men synes man det er greit, eller har noen fra sommeren, som kan gå over til å brukes som innesko, så er det et utmerket valg.

Her hadde det ikke blitt kjøpt, særlig etter at ene ungen helt ærlig uttrykte "du kan godt kjøpe innesko til meg altså, som skal stå på plassen min, men jeg kommer ikke til å bruke dem". Jeg kan like godt printe ut bilde av sko, og sette på plassen hennes, da det vil ha nøyaktig samme funksjon og være mye billigere. :knegg:


#29

Malama sa for siden:

Min har sandaler som innesko. Også har han inne-fotballsko som gymsko. Brukes altså også når fotballen har innetrening om vinteren i samme gymsal.


#30

apan sa for siden:

Storebror har hatt crocs på skolen og hatt innegymsko til hallbruk, og det blir det samme for lillesøster.


#31

Susse sa for siden:

Minsten har crocs til innesko, og gammeldagse gymsokker til gymmen.


#32

Nada sa for siden:

Våre bruker joggesko inne. Lettvint siden de på småtrinnet ikke skifter til gymtøy, derfor alltid beredt til gym og andre sportslige aktiviteter.


#33

Novla sa for siden:

:fnise:
Det kunne nok min også sagt, derfor synes jeg det holder med ett par han kan nekte å bruke. :geip: Men de Keen-sandalene så jo luftige og behagelige ut, så kanskje det er et lite håp om at de blir brukt; joggesko til heldagsbruk er jeg temmelig sikker på er uaktuelt for den lille fottøyhateren.


#34

Nera sa for siden:

Her går hun aller helst barføtt uten noe som helst på beina, både inne og ute. :knegg: Men "gymskoene" (type hallsko med lyse såler) brukes i hvertfall de to gangene pr uke de er i gymsalen.

Crocs har jeg aldri skjønt, for de er jo voldsomt brede og klumpete?


#35

Cuyahoga sa for siden:

Mine fire har crocks. Mest fordi de er så kjappe og ta av og på.


#36

Tjorven sa for siden:

Noen av lærerene på ungenes skole er veldig strenge på dette, og de får ikke gå inn i klasserommet uten innesko på. Om vinteren er det veldig vått på gulvet i garderoben, så bare sokker gjør at de blir våte (og mange deretter syke), så jeg ser poenget.


#37

Geitrams sa for siden:

Eldste har Adidas innesko som brukes både til gym og i sfo-tiden. Disse, tror jeg:


#38

Acino sa for siden:

Har to skolestartere nå og jeg har kjøpt sandaler på salg for innebruk. Ville helst ha sluppet at de skulle gå med sko hele dagen, begge blir varme på beina, spesielt Klumpen. Men når de først må tenkte jeg gå for noe luftig. Gymmen får jeg bekymre meg for når jeg får mer informasjon om det, er vel noe upraktisk med sandaler der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.