Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til andebryst

#1

Nenne sa for siden:

Hva er ditt beste forslag til riktig tilbehør til andebryst? Gjerne vinforslag også hvis du har prøvd en perfekt kombinasjon. :blafre:


#2

dutte sa for siden:

Eple og løkkompott, ovnsbakte rotgrønnsaker og selvsagt appelsinsaus.


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Tranebærsaus, og søtpotetmos.


#4

Novla sa for siden:

Hasselbackpoteter, soppostekake, skarp/søtlig bringe- eller solbærsaus og en eller annen grønn grønnsak (aller helst aspargesbønner, alternativt brokkoli eller asparges).


#5

Maverick sa for siden:

Det spiste vi her om dagen, lagde sellerirotstappe (med et par poteter i), smørdampet asparges og en saus basert på knuste cashewnøtter, noe soyasaus (tror jeg) og honning, så vidt jeg husker.

Var bare Mannen og meg og altså da fullstendig uformelt. Husker ikke helt hvilken vin vi hadde, mener det var en ganske fruktig rød italiener.


#6

Fluke sa for siden:

Rotgrønnsaker, poteter og kremet appelsinsaus.


#7

Nenne sa for siden:

Tusen takk for tips, dere! :blomster:

Jeg har tenkt litt på mos av potet og sellerirot. Det laget jeg til kylling i forrige uke og selleriroten hever virkelig rotmosen masse altså!

Kanskje jeg må prøvelage flere varianter rett og slett? For å finne den perfekte versjonen (og sikkert ha mange gode middager underveis).


#8

Toffskij sa for siden:

Det er jo tradisjonelt med søte og ofte også syrlige tilbehør til andebryst, men det tar kverken på enhver vin, altså. Og ikke synes jeg det er så fantastisk heller. Så jeg gjør som regel ikke det. Rotmos er godt til, og sesonggrønnsaker (kan du få tak i kantareller?), og så kan du drikke mye strammere viner til. Barbaresco. Chianti classico. :nam:


#9

amylin sa for siden:

Brekkbønner og fløtegratinerte poteter med flambert kirsebærsaus med whiskey.


#10

Inagh sa for siden:

Mannen min lagde en sykt god plommesaus til andebryst en gang i tiden. :nam:


#11

Chanett sa for siden:

Karamelliserte poteter. Nam.


#12

Pebbles sa for siden:

Vi liker søtpotetmos, asparges og teriyakisaus som tilbehør.


#13

Nenne sa for siden:

Jeg må spise andebryst hele tida tror jeg og prøve alt! :nam:

Takk for mange gode tips! :blomst:


#14

Nenne sa for siden:

Jeg har tidligere laget en grønnsakfrikasse med kantarell eller annet sopp, sjalottløk, sukkererter og persillerøtter. Det ble veldig godt. :nikker: Jeg må tenke litt på den varianten også. Det ville jo passe bra med potet- og sellerirotmos til den tenker jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.