Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Supper - del dine favoritter

#1

Hønni sa for siden:

Det kjennes som høst. Jeg vil ha supper! :vilha:


#2

Hønni sa for siden:

Jeg lagde en variant av Trines tomatsuppe i går

  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • ca. ½ rød chili, finhakket
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 7 1/2 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
  • eventuelt litt sukker
  • salt og pepper
  • 2 egg, delt i to på langs

Jeg hadde en sjysausrest som ble med som kraft og en fløteskvett som måtte brukes opp. I tillegg hadde jeg frisk basilikum. Nam!


#3

Linella sa for siden:

Den lagde jeg også i går. Veldig god.
En annen favoritt hos oss er Thaisuppe med kylling og red curry, også fra Trines Matblogg. Vi bruker sukkererter i stedet for aspargesbønner (som ikke finnes på butikken her):
Til ca. 3 porsjoner trenger du:

3 kyllingfileter, i strimler
nøytral olje
2-3 sjalottløk, i tynne ringer
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød paprika, i strimler
1 liten gulrot, i tynne staver
1 ts revet frisk ingefær
ca. 6 ts thai red curry (eller etter smak!)
4 dl kokosmelk
2,5 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
ca. 1 ts sukker
ca. 1 ts. fishsauce
ca. 1 1/2 ts thai soyasaus
en neve aspargesbønner, delt i to
frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
jasminris eller nudler som tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken

Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).

Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.

Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.


#4

Myria sa for siden:

Cheesy vegetable chowder
1 blomkål
1 brokkoli
2-3 poteter
1 løk
1 boks maiskorn
2 gulrøtter
3 ss smør
3 ss hvetemel
ca 2 dl melk
1 liter vann/grønnsaksbuljong
salt/pepper
½ ts tørket timian
2 dl revet moden ost

Hakk løken og stek den gyllen. Del grønnsakene i biter/små buketter og ha i (ikke maisen) sammen med timian og vannet/buljongen. Kok opp og la småkoke ca 20 minutter. I mens smelter du smøret og rører inn melet til en tykk grøt. Spe med melken og la småkoke 5 minutter. Ha maisen i suppen og rør så inn mel/melkeblandingen. Rør inn osten til den har smeltet og smak til med salt og pepper. Server med godt brød til.

Tortillasuppe
1 hakket løk
1 hakket chili
3-4 knuste hvitløksfedd
600 g oksekjøtt i biter
1 boks hermetiske tomater
½ glass salsa
6 dl hønse- eller oksebuljong/kraft/fond
3 dl vann
3 dl ferdig hermetisk tomatsuppe (Heinz eller Campbell)
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
salt/pepper
2 ts worcestershiresaus
2 ts tabasco

De fire første ingrediensene stekes i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene og la småkoke 60 minutter. Server toppet med revet cheddar og rømme.

Enkel tomatsuppe med linser, kikerter og chili
2 ts spisskummenfrø
en klype tørkede chiliflak
1 hakket løk
140 g røde linser
8-9 dl grønnsaksbuljong eller vann
en boks hermetiske tomater
200 g hermetiske eller ferdigkokte kikerter
frisk hakket koriander

Tørrstek spisskummenfrø og chili ett minutt. Tilsett litt olje og løken og stek den myk. Rør inn linser, buljong og tomater. Kok opp og la småkoke 15 minutter. Kjør suppen glatt i blender eller med stavmikser. Tilsett kikerter og varm opp. Smak til med salt og pepper, og rett før servering røres hakket koriander inn.


#5

Retz sa for siden:

Er ikke hjemme og har tilgang til oppskrift, men tror jeg husker den:

Brokkolisuppe

0.5 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
0.5 finhakket rød chili

Surres i olivenolje.

Tilsett:
1 liter kylling- ellergrønnsakkraft - kok opp
1 brokkoli i små buketter

Kokes til brokkolien er mør

Tilsett:

0.5 boks erter
kayennepepper etter smak
frisk timian etter smak
en skvett matfløte
en dæsj flytende honning
2-3 ss hoisin saus
saft av en sitronbåt

balanser hoisin, honning og sitron etter smak.

Gi et nytt oppkok, kjør så suppen i stavmikser til den er glatt.



#7

Hønni sa for siden:

Oh, det blir Cheesy vegetable chowder i dag! <3





#11

Myria sa for siden:

Håper du liker den. Den har blitt en av våre høst/vinter-favoritter og de to av barna våre som spiser middag liker den godt. :)


#12

løve70 sa for siden:

Denne fiskesuppen er også veldig god:
Currysuppe med laks

Ingredienser:

    * 2 ss olje
* ca. 500 g laksefilet, i terninger
* eventuelt ca. 150 g rensede reker
* 1 stor boks kokosmelk (4 dl)
* 6 dl fiskebuljong (fond + vann)
* 1 1/2-2 ss currypasta
* 3 ss fiskesaus (fish sauce)
* 1 ts gurkemeie
* eventuelt litt maisenna
    * 1 rødløk, hakket
* 3 gulrøtter, i staver
* 1 liten squash, i terninger
* 2-3 vårløk, finsnittet
* ca. 1/2 lime, saften
* salt og pepper
* en neve frisk koriander, hakket

Fremgangsmåte:
Kutt grønnsakene og del laksen i gaffelstore biter. Varm opp en kjele
med olje. Ha oppi løken og surr den på medium varme til den blir blank. Tilsett vårløken og gulrøttene og currypasten og la det surre et minutt.
Ha oppi kokosmelken og gi den et forsiktig oppkok. Tilsett fiskebuljong og smak til med fiskesaus og gurkemeie. Tilsett squashen og la det koke noen minutter til grønnsakene er nesten ferdigkokte. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna hvis du synes den er for tynn. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha i laksen og la den trekke (ikke koke!) på svak varme i 3-4 minutter. Tilsett eventuelt rekene det siste minuttet. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Gi suppen et dryss av frisk koriander, og server gjerne med nan eller annet godt brød som tilbehør.

Denne meksikanske kyllingsuppa også:
Mexicansk Suppe
2-3 store løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje (ikke olivenolje, - setter smak)
6-8 hakkede chili (røde + grønne)
1 boks flådde tomater
4,5 dl kyllingkraft (1 stk hønsebuljong)
4,5 dl kjøttkraft (1 stk kjøttbuljong)
3,5 dl tomatjuice
1/2 ss spisskummen
1/2 ts chilipulver
1/2 ts cajannepepper
1 ss worchestersaus
1 grillet kylling i biter (Eventuelt kyllingfilet)

Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips

Fremgangsmåte:
Hakk løk og surr i olje.
Ha ingrediensene utenom kyllingen i en gryte og kok i 2-5 timer (bør ihvertfall ha 3 timer synes jeg, - og så er den veldig god å varme opp dagen etter... :-))

Ha kyllingen oppi 30 min før servering.
Serveres med tortillachips, ost, rømme (må ha for å dempe litt... - selv om de ikke liker rømme) og brød.



#14

Hønni sa for siden:

Den var kjempegod! :jupp:



#16

Pebbles sa for siden:

Å hallo, så mange gode supper! Jeg elsker hjemmelagede supper, og skal ta meg sammen og prøve mange nye denne høsten - alle i denne tråden frister!


#17

Retz sa for siden:

Den laget jeg til lunsj i dag. Fantastisk god suppe! Er på besøk hos datter i Bergen, og hun var også begeistret. Takk for oppskrift! :jupp:


#18

frukt sa for siden:

Ikke sant!
Værsågod. :)



#20

frukt sa for siden:

Gjett hvem som har lyst på suppe nå. :knegg:


#21

Nenne sa for siden:

Den er kjempegod, amylin! Det er et bra tips.


#22

amylin sa for siden:

Ja, vi likte den veldig godt, og den kommer nok til å bli laget flere ganger.




#25

lillemy01 sa for siden:

Beklager men det der er ikke ekte gulyás suppe!! Den var nesten vond å se på..,



#27

Nessie sa for siden:

Den min samboer lager er iallefall langt fra vond :elsker:
Tror han bruker en annen oppskrift da. Men de suppene vi lager er nok ikke helt som den ekte kanskje. Men en av de beste suppene jeg spiser.


#28

IzziCreo sa for siden:

Fantastisk tråd! :hjerter: Tenkte akkurat å starte en slik en.

Min favoritt er gresskarsuppe.

800 g gresskar
1 liten løk
1 ss revet ingefær
3 store poteter (skrellet og kuttet i mellomstore biter)
1 ts hakket chili uten frø
1 boks kokosmelk
olivenolje
grønnsaksbuljong
salt/pepper

Løk og chili freses opp i olivenolje.
Deretter putter man poteter, gresskar og ingefær oppi.
Hell over ca 1 liter vann med grønnsaksbuljong. Kok i 20 min.
Mos alt sammen med stavmikser.
Hell kokosmelken i suppen. Kok i 10 min til.
Salte og pepre.
Jeg bruker også Maizenna lys jevner da jeg liker fyldige supper.
Servér med frisk koriander.


#29

IzziCreo sa for siden:

Noen med tips til gode supper som kjøres gjennom blender/stavmikser? :blafre:


#30

Syrinx sa for siden:

Denne suppa er sunn og mettande. Den kan serverast "som den er" eller køyrast saman med stavmiksar.

Suppa blir like god om du tar ei gulrot ekstra, har berre ein boks linser eller vil sjonglere på anna vis. Det er også godt med kylling i, og gjerne litt yogurt naturell før servering dersom du synast den er for sterk.


Linsesuppe

2 kvitlauksfedd, finhakka
1 lauk, finhakka
2 gulrøter i små terningar
2 stilkar stangselleri i små terningar
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts karri
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1 boks hakka tomatar
1 boks kokosmjølk
2 boksar linser, ein raud og ein grøn.
2 terningar grønsaksbuljong
6 dl vatn, meir dersom suppa blir for tjukk
salt
Frisk koriander

Fres grønsaker og krydder i litt olje. Tilset tomatar, kokos, vatn, linser og buljong. La koke i ca 30 min. Dersom du har tid til å la suppa stå og trekke enda ei stund er det berre ein fordel.

Smak til med salt og ha over frisk koriander før servering.


#31

Maverick sa for siden:

Jeg stavmikser blomkålsuppe, tomatsuppe, sellerirotsuppe, potetsuppe, gulrotsuppe og maissuppe.




#34

Novla sa for siden:

Denne suppen med linser er utrolig god, kardemommen gir den en fantastisk smak og aroma. :hjerter:

Jeg lager den ofte som gryte; slenger i litt ekstra linser sånn at den blir god og tykk, og serverer ris til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.