Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan heve amerikansk sjekk?

#1

Krem sa for siden:

Vi har vært på ferie, og fått refundert depositum i en amerikansk sjekk. Burde vært piece of cake, men den gang ei. Vi har skandia-bank, og sparebank 1. Der går det ikke. Hvordan vet jeg hvilken bank jeg kan bruke? Jeg må tydeligvis reise et sted for å få hevet den, siden banken her ikke gjør det.

Kan noen andre heve en sjekk utstedt i mitt navn?


#2

Pelen sa for siden:

Lykke til, sier jeg.

Jeg hadde en amerikansk sjekk som jeg ikke en gang fikk hevet i USA ettersom jeg ikke hadde konto på den banken jeg var på. Mannen min har fortsatt konto i den banken, men jeg stod ikke oppført på kontoen så da gikk det ikke heller til tross for at både jeg og mannen var der med ID. Da måtte vi snakke med kontorsjefen og han var opptatt resten av dagen. :dåner: Og å få det ut i kontanter gikk så absolutt ikke, det var ikke et så stort beløp. Jeg måtte til banken som sjekken var utsted hos og dette var nå i sommer. Jeg tror ikke du får det til i Norge. Banksystemet i USA er ekstremt gammeldags.


#3

C3PO sa for siden:

Enig med Pelen. Moren min har amerikansk bankkonto, og det er omtrent umulig å få gjort noe herfra, så hun har måttet reise til USA for å ordne ting i banken. Og da er det ikke nødvendigvis snakk om noe stort.


#4

Timar sa for siden:

Kanskje det er verdt å sende den tilbake, og be om å få pengene overført via Swift eller tilsvarende?


#5

Pelen sa for siden:

Ja, sjekken går nok ikke å bruke her, tror jeg.

Ovenstående høres jo enkelt ut å prøve å få dem til å gjøre, men det er jammen meg ikke enkelt. Banksystemet er ekstremt gammeldags. Men, først må man jo få dem til å skjønne at sjekker ikke eksisterer lenger i Norge og at det ikke er en godkjent betalingsmåte.

Jeg gjetter at dette er litt penger og da vil man jo prøve å få dem. Handler det om 200 kr eller mindre så skulle jeg nok heller ha vurdert det slikt at de pengene er tapt alternativt bett dem sende meg ny sjekk når jeg neste gang planlegger å dra til USA.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.