Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karbonadedeig vs. kjøttdeig

Hva bruker du

  • Kjøttdeig
    12 stemmer
  • Karbonadedeig
    96 stemmer
  • Kommer an på hva jeg skal lage
    15 stemmer
  • Kommer an på prisen
    12 stemmer
#1

Libra sa for siden:

Karbonadedeig vs kjøttdeig - hva bruker du? Har du noe bevist forhold til hva du velger? Hva er det som avgjør hva du bruker?


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg bruker kun karbonadedeig. Det har jeg alltid gjort. Det er renere og mer magert. Jeg kan ikke tenke meg noe hvor karbonadedeig ikke kan erstatte kjøttdeig.


#3

Skilpadda sa for siden:

Vi har gått helt over til kyllingkjøttdeig, men før brukte vi karbonadedeig. Kjøttdeig har oftest alt for mye fett.


#4

Beckett sa for siden:

:ja:

#5

Veronal sa for siden:

Jeg bruker karbonadedeig. Noen ganger har jeg også fått tak i biffdeig. Bruker bare kjøttdeig hvis jeg ikke får tak i karbonadedeig. Kyllingkjøttdeig har jeg også brukt endel, men det er en stund siden sist ettersom sur kyllingkjøttdeig fremdeles sitter i nesen. :iiik:


#6

Jinx sa for siden:

Uff ja det lukter død.... Biffkjøttdeig har jeg aldri sett...EMn bruker nesten alltid karnonadedeig. Eller nötfärs i sverige da, den er det vel litt mer fett i enn den norske karnobadedeigen.


#7

Karamell sa for siden:

Bare karbonadedeig!


#8

Sue sa for siden:

Her brukes det så og si kun karbonadedeig. Har ikke alltid gjort det, men de siste 4-5 årene har det hovedsakelig gått i det. Bruker det fordi det er mindre fett.
Kunne godt brukt mer kyllingkjøttdeig også, men mannen synes det ikke smakte så godt, så da blir det iallefall ikke det når han er hjemme.


#9

Syrin sa for siden:

Ofte karbonadedeig, men har dårlig erfaring med det i kjøttsaus til pasta. Då blir det rett og slett for magert og tørt. Karbonadedeig syns eg fungerer fint til farse a la kjøttboller og slike ting. Der tilsett eg fett sjølv.


#10

Syrin sa for siden:

Kyllingkjøttdeig har eg prøvd ein gong, og det var direkte ekkelt :urk: Mulig eg gjorde noko feil, og mulig det var feil rett; ein slags taco-greie. Kjøttdeigen blei ein einaste stor klissete steikt masse. Minna meg om lungemos eller noko slikt. Skal det vere sånn? Ein slags graut?


#11

Skilpadda sa for siden:

Nei, det høres helt feil ut. Den blir omtrent som annen kjøttdeig når man steker den, synes jeg; litt lysere, da, men samme konsistens.


#12

Pamina sa for siden:

Helt enig :ja:


#13

Sue sa for siden:

Høres rart ut, ja... Mulig den ble mer kokt enn stekt i panna kanskje? Men den er litt annerledes i konsistensen enn kjøttdeig/karbonadedeig idet den stekes - kan kanskje være litt klissete.


#14

Irma sa for siden:

Det kommer an på hva jeg skal lage. Jeg synes kjøttdeig smaker bedre på f.eks pizza og i tacos - karbonadedeigen har mindre smak og er tørrere. Til pastaretter, karbonader etc. bruker jeg gjerne karbonadedeig. Jeg kommet dit at jeg ikke gidder å spise sunt til enhver pris til enhver tid - jeg skal kose meg med, og ha lyst på maten også. De få gangene jeg har lyst på kjøttdeig (kanskje en til to ganger i måneden) bruker jeg det.

I Sverige selger de karbonadedeig med mer fett enn i Norge, men mindre enn i kjøttdeigen. Bruker gjerne denne.


#15

Nessie sa for siden:

Eg og! :D

Den er drøyere, og metter mer enn kjøttdeig og.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker mest karbonadedeig, men sånn som Irma så bruker jeg også kjøttdeig enkelte ganger. Det hender også jeg blander 50/50.

Har også hatt en sur kyllingkjøttdeig-opplevelse som sitter i nesa ennå, det tar nok litt tid å glemme.


#17

Tinka sa for siden:

Karbonadedeig bruker vi.


#18

Koma sa for siden:

Jeg kjøper alltid karbonadedeig, men det hender de er utsolgt for det på Rimi'n, og da tar jeg kjøttdeig, så jeg er ikke hysterisk nøye på det.


#19

Hønni sa for siden:

Bruker kun karbonadedeig.

Skulle ønske jeg hadde en slakter i nærheten. Når vi er i Spania, velger jeg selv ut stykket som kvernes til karbonadedeig.


#20

Libra sa for siden:

Selv bruker jeg det litt om hverandre. Det kommer rett og slett an på prisen. Men, jeg har tidligere ukritisk bruk kjøttdeig fordi jeg innbilte meg at karbonadedeigen var så utrolig mye dyrere. Men, ser jo at den er drøyere og metter mer enn kjøttdeig og det utjevner jo litt det at prisen er høyere.

Har gått mer og mer over til å bruke karbonadedeig.


#21

Michelle sa for siden:

Bruker konsekvent karonadedeig og har gjort det i flere år. Av og til ren biffdeig.


#22

Irma sa for siden:

Dere som kun bruker karbonadedeig. Er det kun på grunn av fettinnhold, eller synes dere det smaker like godt/bedre enn kjøttdeig?


#23

Fruktflua sa for siden:

Bruker konsekvent kun karbonadedeig. Har bestandig gjort det, og det fordi jeg har en rotfast og innebygd aversjon mot kjøttdeig. Karbonadedeig går til nød, og da kun fordi de andre av husets beboere ikke er så glad i grounded soybeans. Sistnevnte er jeg utrolig glad i, og jeg synes det fungerer supert som substitutt for alle retter som har kjøttdeig som ingrediens.


#24

Tinka sa for siden:

3 kg karbonadedeig til 99 kr, kjøpte vi i Sverige i går.


#25

Honda sa for siden:

Samme her.
Mye bedre smak.

Av og til bruker vi familiedeig tror jeg den heter..
Eller kjøttdeig. Karbonade deig er ikke noe godt


#26

Benzo sa for siden:

Bruker kun karbonadedeig, helst kvernet mørbrad.


#27

Nessie sa for siden:

For meg er det pga fettinnhold og pga at det er litt mer rent kjøtt enn kjøttdeig. Og så synes jeg det er mer "drygt". Altså mer mat.


#28

daffy sa for siden:

Jeg bruker kun karbonadedeig. Grunnen er at karbonadedeig er av bedre kvalitet; høyere kjøttprosent og mindre fettprosent.


#29

dharma sa for siden:

Vi bruker kyllingkjøttdeig. En sjelden gang vanlig kjøttdeig, karbonadedeig liker jeg ikke smaken på.


#30

Stompa sa for siden:

Jeg foretrekker karbonadedeig, men det er ikke alltid jeg har råd til å kjøpe det - det er tre ganger så dyrt som kjøttdeig her, og jeg har aldri sett det på tilbud.


#31

DM sa for siden:

Mannen bruker karbonadedeig, og jeg bruker hjemmelaget kalkunkjøttdeig (kjører kalkunfilet i hurtigmikseren), evt. lammestek i hurtigmikseren til lammekjøttdeig.


#32

nolo sa for siden:

De siste årene har jeg brukt kun karbonadedeig.


#33

Mikkeline sa for siden:

Bruker kun karbonadedeig.


#34

Alioli sa for siden:

Vi bruker vel 95% karbonadedeig, det er dyrere.. men vi føler at det er verdt det


#35

Mandino sa for siden:

Vi benytter bare karbonadedeig.


#36

Elin sa for siden:

Kun karbonadedeig. Kjøttdeig er for mye fett for lite kjøtt.


#37

Dixie Diner sa for siden:

Der har jeg motsatt erfaring, siden fett er svært mettende. Men jeg merker generelt ikke så mye til det, har jo endel tilbehør til maten uansett.
Jeg er overhodet ikke redd for fett, siden jeg mener det er sunt. Så i mitt hode er kjøttdeig egentlig sunnere enn karbonadedeig. MEN jeg liker ikke "klumper" og rare ting i kjøttet, så jeg spiser helst karbonadedeig fordi det er "renere". Liker det best. Men jeg er nøye på å tilsette fett da, siden det er magert og litt tørt.


#38

Sildre sa for siden:

Signerer.

Vi bruker også mye kyllingkjøttdeig. I f.eks tacoretter synes jeg faktisk at det smaker bedre med kyllingkjøttdeig enn karbonadedeig/kjøttdeig.

Sånn litt utenfor tema: Jeg irriterer meg grønn over nærbutikken vår. De har hverken karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet. Tydeligvis har de en oppfatning om at alle mennesker lever på grillpølser, kjøttdeig (gjerne frossen), ferdigpizza eller ferdig grillet kylling. Det er nemlig dette som dominerer kjøttdisken.


#39

Line* sa for siden:

Jeg har gått over til karbonadedeig. Uten unntak.
Renere, bedre. Mindre fett, og mer substans, altså mer "kjøttfølelse".


#40

Line* sa for siden:

Ja, og det der så jeg ikke før jeg skrev. :knegg:


#41

Tangina sa for siden:

Vi bruker også kun karbonadedeig - pga fettinnholdet. Da vi bodde nærme rimelige slakterbutikker, fikk vi ofte kvernet opp biffkjøtt.


#42

trøtt sa for siden:

Jeg bruker for det meste elgkjøttdeig. Innimellom rådyrkjøttdeig også. Kjøper jeg noe på butikken så blir det av og til kjøttdeig og av og til karbonadedeig. Tenker egentlig ikke så mye på fettet. Handler jeg i sverige så blir det karbonadedeig og lammekjøttdeig.


#43

Tjorven sa for siden:

Vi velger alltid karbonadedeig.

MEN; jeg synes det er helt tragisk at det skal være så innmari mye dyrere å velge det sunne alternativet. Vi har råd til det, men dette er jo bare et fantastisk eksempel på hvordan man lar fedme bli et større problem for fattige enn for rike. Det er utrolig mye billigere å velge usunt.

Det samme gjelder jo pålegg. Se på forskjellen i pris på kokt skinke og servelat.


#44

daffy sa for siden:

Ja, slik er det dessverre. Sukker, dårlig fett og raske karbohydrater er mye billigere råvarer enn rent kjøtt, grover mel etc. Oppskriften på billigere kjeks, ferdigpizzaer, tacolefser etc er enkelt og greit å bytte ut de ulike bestanddelene med varianter av dårligere og mer usunn kvalitet. For å velge de sunne alternativene må man både ha god råd og være rimelig opplyst i forhold til tolking av næringsdeklarasjoner. Jeg syns nøkkelhullmerkingen til, ja hvilken kjede er det igjen, Coop?, er et skritt i riktig retning.

Jeg mistenker at en av grunnene til at statlig ansatte ernæringseksperter som fortsatt tviholder på at potet og brød er den eneste salige veien til bra helse, har størrelsen på sosialtrygdene i tankene når de utarbeider sine anbefalinger. De kan ikke skrive ut kyllingfilet, eksotiske grønnsaker og jomfruolivenolje som et statlig anbefalt kosthold, når trygdene ikke rekker til halvparten av den maten som da skal til for å gjøre folk mette.

Det fins jo heldigvis sunne råvarer som også er billige, men disse har vi stort sett ikke lange tradisjoner for å bruke i Norge; bønner, linser, kikerter for eksempel.

Innvandringen fra alle verdenshjørner med de råvarene, mattradisjonene og ikke minst butikkene de har tatt med seg til Norge de siste 20 årene er et enormt verdifullt bidrag til norsk kosthold. Jeg har fått referert historier fra 20 år tilbake fra Oslo hvor det eneste utsalget for ferske krydderurter var Burums på Frogner. Hit gikk ambassadefruer med tjenere, dronning Sonja og andre som ville se og bli sett og handlet fersk basilikum og mango på lørdager:D . Takk og lov for at vi har kommet lenger, og at slike varer nå er tilgjengelig på hvert gatehjørne uken igjennom, ihvertfall i storbyene.


#45

Nenne sa for siden:

Vi bruker karbonadedeig.


#46

Maggie74 sa for siden:

Skal jeg ha noe med kukjøttgreier, så kjøper jeg karbonadedeig. Rett og slett fordi jeg synes den smaker bedre (mere kjøtt) og så er det mindre fett i den. Men vi bruker fortrinnsvis bare kyllingkjøttdeig. Hubbien liker ikke kukjøttdeig/karbonadedeig.


#47

Mams sa for siden:

Vi bruker for det meste kylingkjøttdeig.

Ellers bruker vi nok mest kjøttdeig, men stort sett er det karbonadedeig fra Sverige (som er en mellomting mellom norsk kjøttdeig og karbonadedeig)

Men hamstrer karbonadedeig på tilbud her hjemme, men jammen er det sjeldent nå.
Så et såkalt tilbud her om dagen, 99,- kr pr kg.................


#48

Frantzen sa for siden:

Pga av pris har jeg brukt kjøttdeig for det meste (signerer Tjorven75) men nå bruker jeg bare karbonadedeig. Det er et bevisst valg ift helse.

Men dere som bruker kyllingdeig - er det godt til alt mulig? Har aldri tort å prøve det.


#49

Mams sa for siden:

Til taco er i allefall kyllingkjøttdeig MYE bedre synes jeg.
Ellers har vi brukt det til det meste og synes det er like godt og noen ganger bedre en vanlig kjøttdeig.


#50

Skilpadda sa for siden:

Utmerket til kjøttboller og pastasaus og pizza og taco, i alle fall.


#51

Maggie74 sa for siden:

Jeg tror ikke det er godt til alt mulig, altså.. f.eks. er det neppe godt med melk og jordbærsyltetøy på (det kan altså ikke erstatte cornflakes) ;)

Her i huset bruker vi mye kyllingkjøttdeig. Det kan være litt mindre smak på det, men det er ikke noe litt ekstra krydder fikser opp. En av favorittene våre nå om dagen er pizza med tacokrydret kyllingkjøttdeig. Det er kjempegodt!


#52

Ru sa for siden:

Det kommer an på hva jeg skal lage.
Jeg foretrekker biffdeig fremfor karbonadedeig, og karbonadedeig foran kjøttdeig. Det hender vi bruker kyllingkjøttdeig og svinekjøttdeig også. Dog ikke samtidig. ;)


#53

Strå sa for siden:

Kjøper bare karbonadedeig. Har ikke butikken blir det annen type middag. Sørger for å alltid ha noe i fryseren smart? Ellers så kverner vi en del selv når vi får tak i vilt og når vi kjøper lammeslakt om høsten.:cool:

Velger karbonadedeig fordi den er sjeldnere tilsatt "Gud vet hva" enn det kjøttdeigen er og jeg er litt kontrollfrik i matveien.


#54

Tjorven sa for siden:

Jeg er av typen som IKKE synes at kyllingkjøttdeig egner seg til alt. Det går bra til mye, men ikke til pasta bolognese f.eks. Det smaker jo litt anderledes.


#55

Frantzen sa for siden:

:knegg:


#56

Myggstukket sa for siden:

Her brukes det kjøttdeig, da utvalget på butikken sier at jeg må det.


#57

TGM sa for siden:

Det kommer ann på prisen hva vi bruker, men jeg er helt klart sær når det gjelder kjøtt/karbonadedeig.
Kjøper aldri Gilde eller annen vakumpakket deig, det må være butikk-kvernet. Da er den uten tilsatt vann og salt.

Det aller aller beste er hjemmekvernet da, og med billig oksestek fra Sverige f.eks så blir det faktisk billigste alternativet mange ganger.


#58

Bluen sa for siden:

Vi bruker karbonadedeig pga bedre smak og mindre fett og slintrer.


#59

Alfa sa for siden:

Vi brukar mest kjøttdeig, men også ein del karbonadedeig, svine- og kyllingkjøttdeig. I utgangspunktet brukar vi kjøt som smakstilsetning og ikkje som hovudingrediens, så eg kjenner at eg ikkje er så veldig oppteken av feittinnhaldet.


#60

Skytte sa for siden:

Samme her.

Bruker også litt svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.


#61

Føniks sa for siden:

Vi bruker karbonadedeig. Av og til bruker vi kyllingkjøttdeig, men den er mer klissete og lage feks burgere av.


#62

Maggie74 sa for siden:

Åh.. nå kom jeg på noe som er kjempegodt.. hjemmelaget kyllingburgere... mmmmm..


#63

Tallulah sa for siden:

Vi bruker hovedsaklig karbonadedeig, hvis de har i butikken. Hvis ikke blir det kjøttdeig. Ellers bruker jeg mye elgkjøtt, enten kjøpt frossent i Sverige eller gjennom familien rundt jakttider. I Sverige kjøper jeg endel lammekjøttdeig også.

Kyllingkjøttdeig har vi prøvd oss på, og kyllingkjøttboller, men det kommer ikke inn i huset her igjen. Grusom smak syns jeg.

Svinekjøttdeigen har jeg ikke smakt ennå, men planlegger å teste ut.


#64

Blondie sa for siden:

Vi bruker kun karbonadedeig, pga fettprosenten. Jeg er hysterisk på alt sånt. :o


#65

KristinS sa for siden:

Bruker karbonadeig og handler den i Sverige.


#66

gullet sa for siden:

Vi bruker karbonadedeig synes den er best på smak.
Kyllingkjøttdeig er også populært.
Kjøttdeig av svin synes jeg også er veldig godt.

Hva jeg velger avhenger av hva vi skal lage.


#67

Miss Norway sa for siden:

Helt enig. Til det aller meste går det i karbonadedeig, men til en god bolognese bruker jeg kjøttdeig.

#68

Frantzen sa for siden:

Jeg lagde pasta med Knorr spaghettisaus i dag, og brukte karbonadedeig. Syns det ble kjempegodt, jeg! :jupp:


#69

tiddelibom sa for siden:

Tidligere var jeg nok ikke så bevisst på det, men nå kjøper jeg bare karbonadedeig. Innimellom kjøper jeg kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.


#70

Vimsen sa for siden:

Jeg blir fryktelig dårlig i magen av kjøttdeig.


#71

Mamma Rosa sa for siden:

Bruker karbonadedeig noen får ganger i året.

Lenge siden vi kuttet ut vanlig kjøttdeig helt.
Her går det i kyllingkjøttdeig og svinekjøttdeig.


#72

Milfrid sa for siden:

Kun karbonadedeig :) Og det tror jeg ei venninne også gikk over til, etter at jeg fortalte henne at det var mindre fett i den. Hun hade aldri kjøpt den fordi hun trodde nemlig at den var spedd ut med mel og krydder, ferdig for å lage karbonader av ;)


#73

Hyacinth sa for siden:

Biffdeig. Kun biffdeig. Kan være det er det samme som karbonadedeig, men det jeg kjøper på Mega heter altså biffdeig.

Vi bruker også kyllingkjøttdeig noen ganger.


#74

Salt sa for siden:

Er det svin i karbonadedeig? Husker ikke i fargen :gruble:


#75

Mamma Rosa sa for siden:

Karbonadedeig er mørk rød.


#76

Salt sa for siden:

Hahahaha! Veldig bra.. I FARTEN skulle det jo stå.. :knegg:


#77

Skilpadda sa for siden:

:humre: Det er uansett ikke svin i karbonadedeig, bare storfekjøtt.


#78

Alioli sa for siden:

Det du kanskje har hørt er at den er svinedyr, men det tilsvarer nok ikke at det er svin i den nei

Men du kan selvfølgelig få den billigere ved Svinesund


#79

Salt sa for siden:

Så bra.. Tåler ikke svin, og hadde egentlig aldri tenkt over om det var svin eller ei i karbonadedeig..


#80

Salt sa for siden:

:fnis:


#81

Røverdatter sa for siden:

Kun karbonadedeig fordi den har mye mindre fett en kjøttdeig. Jeg kjøper den de maler selv på Meny.


#82

Superior sa for siden:

Signerer fult og helt..


#83

carolin sa for siden:

Jeg har aldri prøvd karbonadedeig. Liker ikke karbonader og har da fått det for meg at jeg ikke liker karbonadedeig heller. Jeg bruker mest kjøttdeig, men det er ikke så ofte jeg lager det, kanskje 1-2 ganger i måneden.


#84

Frantzen sa for siden:

Karbonadedeig smaker ikke som karbonader :)


#85

Sitron sa for siden:

Hvorfor er karbonadedeig så dyrt? Nesten 70 kr for en halvkilo på butikken i går, mot 28 for kjøttdeig.


#86

Røverdatter sa for siden:

Fordi det er renere og bedre kjøtt i den.


#87

Tallulah sa for siden:

Fordi kjøttdeigen inneholder masse fett og annet snodig, karbonadedeigen er mer eller mindre reint kjøtt.


#88

Sitron sa for siden:

Da kan de ha renere og bedre kjøtt for min del. Er jo billigere å kjøpe rent kjøtt og male selv.


#89

Røverdatter sa for siden:

Hvis du gidder det så er det vel fritt frem. Jeg betaler gladelig prisen for bedre kvalitet når det gjelder mat. Det prioriteres fremfor mye annet.


#90

Sitron sa for siden:

Jeg gidder selvsagt ikke.


#91

Røverdatter sa for siden:

Karbonadedeig har kun 3% fett mens kjøttdeig har 13%. Det står det iallefall i min matvaretabell.


#92

Sitron sa for siden:

Uff, hele 13%? Godt jeg er feit fra før da.


#93

Maxine sa for siden:

Karbonadedeig, hvis vi bruker det. Spiser mye kylling og kalkun, f.eks. taco med kylling smaker mye bedre enn med kjøtt/karbonadedeig.


#94

Dixie Diner sa for siden:

Oj så bra, da velger jeg heller kjøttdeig. :D


#95

Mandarin sa for siden:

Jeg bruker litt om hverandre. Men blir veldig motivert av dere , så nå blir det mer kyllingkjøttdeig også her i huset.


#96

Canisa sa for siden:

Vi bruker karbonadedeig til kjøttkaker, hamburgere og i noen typer gryter, men ellers bruker vi stort sett bare kyllingkjøttdeig.


#97

goldnugget sa for siden:

Vi bruker mest karbonadedeig - før mer kyllingkjøttdeig. Lillebror trenger mye jern så vi spiser mer karbonade om dagen.

Da vi bodde i USA kunne vi selv velge fettprosent på kjøttdeigen - alt fra 4% til 20%. Da valgte jeg utifra hva vi skulle ha til middag.


#98

Søster sa for siden:

Jeg krysset for karbonadedeig, men vi bruker også kjøttdeig av kylling og svin.


#99

kisha sa for siden:

Jeg har gått over til familiedeig, det er jo også kjøttdeig.


#100

tink sa for siden:

Familiedeig er jo "kjøttfarse" som har så mye annet rart i seg at det ikke er lov til å kalle det kjøttdeig. Kjøttdeig er ofte proppet med saltvann for å få opp vekta, lenge siden jeg har greid å steike kjøttdeig - den koker ofte bort i alt vannet...

Karbonadedeig er reinere og bedre, men jeg er ikke helt konsekvent selv. Bortsett fra at jeg holder meg langt unna familiedeig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.