Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva prøver du å kjøpe økologisk?

#1

kamp sa for siden:

Hvilke matvarer prøver du å kjøpe økologisk?


#2

Guava sa for siden:

Ingen spesielle egentlig.
Jeg velger økologisk ganske ofte, men pris og kvalitetsforskjellen må ikke være alt for stor. Jeg setter meg ikke i bilen og kjører langt for å handle mest mulig økologisk.

Vi kjøper en del kortreist mat i sesongen. Noe øko og noe ikke. Jeg velger heller en lokal bondes "så godt som økologiske" produkter enn importerte økologiske for eksempel.


#3

Blå sa for siden:

Egg. Fordi hønene har det bedre.

Gulrøtter. Fordi de smaker bedre.

Ellers kjøper jeg gjerne økologisk om det er tilgjengelig. Men, som Guava, jeg prioriterer kortreist.


#4

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg prøver å kjøpe mest mulig økologisk, men jeg kjører ikke land og strand rundt til den butikken med det beste økologiske utvalget. Hos oss er det enten Meny eller Helios som har dette og det er en drøy omvei.
Det jeg alltid handler økologisk er: egg, lettkokte havregryn (konsistens og smak er bedre), grønnsaker når det finnes, melk og mel.


#5

Inagh sa for siden:

Egg og grønnsaker - og etter å ha lest tråden kom jeg på at vi også alltid kjøper økologisk rømme.




#8

Lavender sa for siden:

Egg, banan, gulrøtter og kaffe kjøper vi økologisk hver gang. Rømme også, men av andre årsaker, den økologiske har bedre konsistens.


#9

Nera sa for siden:

Egg og gulrøtter, pga levevilkår for hønene, og suverent bedre smak. Ellers kjøper vi gjerne produkter fra butikkenes egne øko-merker, som Coop Änglamark, men vår lokale Coop har blitt helt elendig på å ta inn disse varene, så da blir det mindre siden vi ikke akkurat drar fra butikk til butikk for å få tak i dem.

Ellers kjøper vi kortreist mat, bruker mindre kjøtt, sesonggrønnsaker, utnytter mest mulig deler av kjøttet, osv.


#10

Vianne Rocher sa for siden:

Økologisk rømme bruker jeg også, alltid. Den har av en eller annen grunn fått modnet lengre og har ikke den løse, og av og til kornete, konsistensen som vanlig lettrømme ofte har.

Husker en eller annen norsk stjernekokk som sa at norsk rømme og creme fraiche, det kunne man kjøpe og la ligge i tre måneder eller mer, så var den kanskje brukende, nettopp fordi meieriene ikke modner dem skikkelig før de sendes ut i butikken.


#11

Myria sa for siden:

Bare egg.


#12

Guava sa for siden:

Økorømme er ofte godt ja.
Svigermor lager knallgod tykk rømme og smøret som lages av det blir også helt spesielt.

Reinheklarømme og smør er også helt nydelig. Det får man vel kjøpt med seg hjem fra Credo nå tror jeg. Ikke mange godkjente leverandører av upasteurisert rømme og smør.


#13

frukt sa for siden:

Kun egg egentlig. Skulle gjerne kjøpt mer økologisk, men det er så dyrt.


#14

Señora sa for siden:

Synes det er for dyrt å prioritere å kjøpe økologisk, så jeg er ikke bevisst på å velge økologisk, jeg er rett og slett prisbevisst og har i grunnen ikke noe valg om å være det.


#15

Stellebord sa for siden:

Vi kjøper alltid bananer, egg, havregryn, hakkede tomater, olivenolje, alt av frø, sukker, mye av melet, tomatpure, gulrot (hvis ikke alternativet er norske, mens de økologiske er utenlandske), løk, hvitløk, agurk. I tillegg kjøper vi mer økologisk når vi finner, men disse tingene er slike vi alltid får tak i på nærbutikken. Og melk! Bortsett fra at vi kjøper helmelk utenom.


#16

Floksa sa for siden:

Stort sett all utenlandsk hermetikk. Type mais, tomater, bønner osv
Tidvis frukt.
Egg har jeg fra egne ikkeøkologiske høner. Men om jeg må kjøpe blir det de økologiske.


#17

Fluke sa for siden:

Kun egg.


#18

Carrera sa for siden:

Foreløpig bare egg, og det fordi at datteren min har gitt meg en god innføring i forskjellen for hønenes del.


#19

Sokk sa for siden:

Melk, rømme, bananer, egg, ris, bokstomater, havregryn, olivenolje, mesteparten av mel og frø, og kaffe. Og litt forskjellig annet hvis jeg handler i Sverige (ofte i feriene).


#20

Pasta sa for siden:

Ingenting. Det er alt for dyrt.


#21

MegaMie sa for siden:

Da jeg sjekket prisen på økologiske meieriprodukter sist var det ikke mange kronene forskjell. Dette var på Rema.


#22

Maverick sa for siden:

Egg, melk, rømme, smør og grønnsaker, så lenge det ikke er noe mer interessant kortreist. Og brød. Det meste, egentlig. Kjøtt når jeg har råd, men der synes jeg prisforskjellen er ganske livlig.


#23

frukt sa for siden:

Kjøtt er dyrt, ja! Ikke er det så godt utvalg heller, ikke her ihvertfall.
Økologisk bacon koster ca £17 per kg mens vanlig bacon kan du få for under £5 per kg ... Da sier det seg selv hva jeg velger. Men nå kjøper jeg bacon fra frittgående griser i det minste for det er faktisk ikke så dyrt. Skal jeg ha en hel kylling kjøper jeg også alltid frittgående.
Om det er en garanti for at dyrene faktisk har det bedre vet jeg jo strengt tatt ikke, men jeg håper da det!
Da vi var på ferie i Norfolk tidligere i år så vi forøvrig hundrevis av frittgående griser. De hadde masse plass og små hus å oppholde seg i, og så ut til å ha det veldig fint ihvertfall.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.