Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzastein - må ha eller skapfyll?

#1

Blånn sa for siden:

Trenger vi det?


#2

Karamell sa for siden:

Jeg sier nei, for jeg sliter med at pizzaen setter seg fast i steinen hver gang jeg prøver. Til tross for mel under. Og så synes jeg det er vanskelig å få pizzaen pent over på den varme steinen. Jeg har sikkert ikke skjønt konseptet.


#3

Syrinx sa for siden:

Tar null plass i skapet og ordner knallgod pizza i ovn og på grill.


#4

Syrinx sa for siden:

Bak ut pizzaen på bakepapir, legg den på steinen med papiret under og napp så bort bakepapiret når pizzaen har fått steikeskorpe under. Evt la papiret være under hele tiden.



#6

løve70 sa for siden:

Enig i det. Det err også velegnet til å steke nan brød o.l. på.


#7

Wix sa for siden:

Vi har aluminiumsplate oppå pizzasteinen vi. Varmer steinen i ovnen, viktig at den står lenge (setter gjerne inn i kald ovn på 250 grader og venter et par timer før vi kjevler ut deigen, legger den på aluminiumsplata og setter plata på steinen. Det blir veldig bra! Jeg syns det er verdt det men man må regne med å kludre litt i starten til man finner ut av det.


#8

isola sa for siden:

Vi har til grillen, og syns den er helt fantastisk.


#9

Mikkeline sa for siden:

Vi har brukt vår masse (har også stål oppå stenen). Bruker den mest på grillen.


#10

Fluke sa for siden:

Skapfyll her iallfall.


#11

Karamell sa for siden:

Har visst stål vi også, må kanskje bruke den da. Hele greia er nok til grillen (Den heter jo Weber), men har brukt den inne også.


#12

Appelsin sa for siden:

Mannen kjøpte entusiastisk for ett år siden. Brukt én gang.


#13

Anne C sa for siden:

Vi bruker den masse, pizza er mye bedre på den. Men bruker den ikke til all slags pizza. Bruker den mest til tynne pizzabunner.


#14

Magica sa for siden:

Jeg bruker den masse, det er en grillstein egentlig, men bruker den også inne i steikeovnen. Jeg lager både pizza og nanbrød i steikeovnen, ellers steiker vi alt mulig på grillen på den naturligvis. Vår kosta 400 maks på Elkjøp og den tar jo ikke noe plass så jeg syns det er genialt.


#15

Magica sa for siden:

Når jeg lager pizza så legger jeg den på bakepapir, og napper det ut etter ca 3 min.


#16

Synnemor sa for siden:

Vi har PizzaPro og er kjempefornøyde. Veier masse, men tar ikke noe plass og gir veldig god pizza. Vi kjevler ut deigen på bakepapir og lar papiret være på under stekinga. Funker helt fint!


#17

Bayone sa for siden:

Vi har også pizzastein men er litt for dårlig til å bruke den. Lovte faktisk nettopp ungene pizza på grillen til uka ;)


#18

Bamsemums sa for siden:

Har ikke stekt pizza uten siden vi kjøpte det. Knallbra!:)


#19

millact sa for siden:

Fått i julegave, brukes dann og vann.


#20

Senna sa for siden:

Vi har pizzastål og bruker det hver gang vi lager pizza. Vi er veldig fornøyde med det.


#21

Fløyel sa for siden:

Ditto her. Fantastisk god pizza. Ikke noe søl etter å ha lært bakepapir-metoden her inne.


#22

Myria sa for siden:

Definitivt skapfyll. Jeg klarer uten problemer å få perfekt sprø bunn helt uten pizzastein.


#23

Retz sa for siden:

Pizzastål står på ønskelisten min. Jeg lager 12 bunner, halvsteker og fryser ned, etter først å la deigen gjennomgå en laaang heveprosess. Bunnene blir sprø ytterst, men synes det mangler litt i midten. Håper det kan fikses med pizzastål.


#24

Madicken sa for siden:

Vi har to steiner som fyller skapene. Jeg var kjempeentusiastisk siden nå kunne jeg jo trylle fram de lekreste pizzaer på grillen i en fei, men det ble bare tull. Mye greiere på gamlemåten.


#25

Chanett sa for siden:

Vi hadde en rund og brukte den så mye at vi kjøpte en større. Ett must, altså.


#26

Blånn sa for siden:

Delte meninger, men flest må ha. Flertallet er med mannen min, mindretallet med meg. Og steinen er kjøpt inn i går. Da definerer jeg fra nå av pizza som mannens greie. :knegg:


#27

mkj sa for siden:

Brukes ganske mye. Jeg forsteker bunnene, ca 1 minutt kanskje, så går det lett å få de ut og inn med fyll på også.


#28

Candy Darling sa for siden:

Vi har to, og de brukes mye. Med bakepapirtrikset.


#29

Obelix sa for siden:

Vi var brukt vår masse. Pizzadeigoppskriften på Trines matblogg er ypperlig å bruke (vi sleit også litt med at bunnen satt fast i steinen).
Bruker steinen både i grill og komfyr.


#30

Stellebord sa for siden:

Vi bruker vår mye! Vi har til grill, med stålplate på. Og bakepapir-triks.


#31

veobra sa for siden:

Jeg vurderer også en sånn. Men stemmer det at de må varmes i to timer først? Da kjenner jeg det nærmer seg å utgå for min del.


#32

Syrinx sa for siden:

2 timer? Nei, det var heftig mye. 20 min kanskje.


#33

IzziCreo sa for siden:

Her også.


#34

Propella sa for siden:

Her har vi både stein og stål. Brukes mye. Pizzaen blir mye bedre på de.


#35

veobra sa for siden:

Jeg kjenner en som varmer sin stein i to timer. Synes det høres så voldsomt ut. 20 min kan jeg leve med. :knegg:


#36

Engasjert sa for siden:

Vi har en på hytta, som brukes hver gang vi er der. Inne har vi en rimelig gassovn uten overvarme, og pizzaen blir ikke ordentlig stekt (slik den skal). Ute har vi en gassgrill som har blitt pensjonert som grill på grunn av rust og dermed for mye flammer. Den er glimrende som pizzaovn, og på steinen lager jeg både pizza, boller og rundstykker.


#37

Wix sa for siden:

Trine sier 45 min så det holder sikkert med et sted midt i mellom.


#38

venla sa for siden:

Vi har også PizzaPro og er veldig fornøyde. Baker rundstykker på den også. Den steker kjapt, så sliter med å holde tritt med å gjøre klar neste pizza når vi steker.


#39

Drømmedama sa for siden:

Har Weber stein med stål til gassgrillen vår. Bruker den ganske ofte, blir perfekte italienske pizzaer. Alltid bakepapir også.


#40

Bomull sa for siden:

Vi har pizzastein til grillen og er veldig godt fornøyd med den - beste pizzaen.


#41

Moia sa for siden:

Her brukes pizzastålet også til brødbaking. Kjempefornøyd med det!


#42

Ginp sa for siden:

Må ha!! Liker best tynne, sprøe pizzabunner...Nam! :-)
Anbefaler tynn pizzabunn, fyll: Pesto, parma og mozarella!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.