Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Luganokake

#1

GinaK sa for siden:

Er det godt?
Jeg fikk en sånn i porsjonskake da jeg var 8-10 år og var på ball på danseskolen jeg gikk på. Husker ikke smaken men husker at jeg sparte den sjokoladepynten som var på toppen, helt til slutt. :o
Har ellers aldri smakt denne kaken.

Har lest at det er en marsipankake som er fyllt med vaniljekrem og et lag med vanlig krem tilsatt oboypulver. Grønn marsipan rundt. Og sjokoladepynt, mørk sjokolade.

[img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQivdq17VpS5grYB5fTtjGwukueo511eI22zY_gkue5ZZxphdMyEA_yQ[/img]


#2

zinatara sa for siden:

Vet ikke om jeg har smakt den. Men jeg har ofte sjokoladekrem i marsipankake, det er godt. Da smelter jeg sjokolade i fløten da, bruker ikke oboy.


#3

GinaK sa for siden:

Takk for svar. I alle de oppskriftene jeg har havnet på så er det brukt oboypulver. Det kan vel ikke være så veldig kvalmenes, det er igrunn det jeg lurer på.
Jeg pingler nok sikkert ut men det hørtes spennende ut. Må huskes til neste litt finere selskap.


#4

frukt sa for siden:

Her er en påskevariant.


#5

GinaK sa for siden:

Jeg har ikke glemt denne kaken, jeg da så skal lage en sånn i helgen.
Mannen ville ha og siden det er farsdag pluss at vi skal feire en 3årsdag og 30årsdag på lørdag så slår jeg til.

Den kaken du linket til Frukt var en lur og tidsbesparende måte å få på marsipanen. Mannen har lovet å kna marsipanen grønn. :)


#6

Niobe sa for siden:

Jeg har ofte et lag sjokoladekrem i marsipankaker, men ikke med O'boy!


#7

GinaK sa for siden:

Hvordan da?
Sånn som man lager snickerskake da eller? Smelter smør og sjokoladeplate med egg og koker opp?


#8

Niobe sa for siden:

Koker opp fløte, smelter i god sjokolade, avkjøler til dagen etter (den MÅ bli helt kald), og pisker opp til krem.


#9

GinaK sa for siden:

Takk for tips. :)
Nå har jeg googlet fremgangsmåte og havnet på Dronningens favoritt på Det søte liv. Høres bedre ut enn krem med oboypulver, ja.
Koker denne fløten i kveld da sånn at jeg får laget kaken i morgen kveld.


#10

Joika sa for siden:

Jeg har smakt den. Syntes den er god, sjokoladesmaken er ikke sånn tung og heftig. Den er ikke noe mer kvalmende enn bløtekake med syltetøy eller valnøttkrem. :niks:


#11

frukt sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på marsipankake. :fnise:


#12

Einhyrningur sa for siden:

Sånn porsjonskake er godt! Jeg har aldri spist stor variant, men de små er gode.


#13

Sweetie sa for siden:

Åh! Lugano er kjempegodt! Litt sjokolade gjør seg veldig godt i marsipankake. Og så har den vaniljekrem. Og ikke hermetisk fersken eller ananas, som det av og til er i "vanlig" marsipankake. Vinn vinn vinn, spør du meg,


#14

Filifjonka sa for siden:

Går denne greit å lage dagen i forveien?


#15

Niobe sa for siden:

Ja, absolutt. Sånne kaker blir egentlig bare bedre om de lages dagen før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.