Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gaming-litteratur for barn/ungdom (fiction)

#1

Tallulah sa for siden:

Hiawata (11) er veldig opptatt av spill, og jeg lurer på om det finnes romaner for barn basert på dette? Enten om gamere, eller mer Tron-aktig. Han leser noe fan-fiction, men hadde vær kult om det fantes noen "ordentlige" bøker også.


#2

IzziCreo sa for siden:

Poden har lest flere Minecraft-bøker på Kindle'n. Kan kanskje Ender's Game være noe?


#3

Teofelia sa for siden:

Har han lest Ready Player One? Ellers hadde jeg også tenkt å foreslå Ender's Game.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg tror både Ready Player One og Enders Game kan være for komplekse, hvertfall RP1. Minecraftbøkene er fanfictionen han har lest masse av.


#5

Skilpadda sa for siden:

Poden leste Erebos i vår og syntes den var veldig bra og spennende - jeg har ikke lest den selv og vet ikke hvor kompleks den er, men den er i alle fall oversatt til norsk, ser jeg.


#6

Tallulah sa for siden:

Leste Poden den på engelsk, Skilpadda? Hiawata er god i engelsk, så det er ofte ikke noe problem. Men han er nok litt umoden i litteratursmaken fremdeles, og liker bøker som Danger is Everywhere og slikt best. :knegg:

På kindlen fikk jeg en reklame for en novelle som het "Roll d20 ... until death!" og den likte han. Men jeg tror den er av litt samme fanfiction-kvalitet som Minecraftbøkene.


#7

Skilpadda sa for siden:

Poden leste den på tysk, som er originalspråket. :) Jeg fant den fordi jeg søkte etter nye, tyske ungdomsbøker - jeg kjenner lite til tysk litteratur, og denne her hadde vunnet en pris for "beste tyske ungdomsbok", så jeg regnet med at den skulle være bra.


#8

Tallulah sa for siden:

Aha, ja da kan han jo lese den på norsk! Må se om den finnes i e-bok.



#10

Tallulah sa for siden:

Åh, takk! Det høres veldig riktig ut.


#11

C3PO sa for siden:

Little Brother av Cory Doctorow er skrevet for ungdom. Jeg likte den godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.