Nessie sa for siden:
Og hvorfor?
Synes min blir fort stygg.
Nå har jeg den ikke i kjøleskap, men romtemperatur.
Men har hørt begge deler?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nessie sa for siden:
Og hvorfor?
Synes min blir fort stygg.
Nå har jeg den ikke i kjøleskap, men romtemperatur.
Men har hørt begge deler?
Sitron sa for siden:
Romtemp. Holder seg lenge.
Nessie sa for siden:
Kan det være forskjell på hvitløk? :undrer:
Jeg har sånn "Solo garlic".
Sånn som ligger i slike små fletta kurver.
Sitron sa for siden:
Jeg har ingen flettede kurver. Kjøper sånne strømper med 2-3 stk inni.
Nessie sa for siden:
Liker de "Solo garlic" pakkene veldig godt :jupp:
Sånn å bruke og på smak.
Skilpadda sa for siden:
Vi har dem liggende i kjøleskapet og synes det går fint. Kjøper enten i løsvekt eller de "strømpene" som Sitron nevner.
daffy sa for siden:
Jeg syns strømpehvitløken ofte er for gammel allerede når den kjøpes (grønne skudd og rar lukt), så jeg har gått over til å kjøpe kinesisk hvitløk (den uten fedd). Syns den holder seg bedre og smaker bedre. Oppbevares i kjøleskapet.
Sitron sa for siden:
De hele hvitløkene? Men de er jo så svake. Må jo bruke masse hvitløk der jeg før trengte 2-3 fedd.
Michelle sa for siden:
Mine hvitløker står i romtemperatur og vi bruker så mye at de rekker ikke bli dårlige.
Jinx sa for siden:
Kjøper de i sånne fletta plast. Oppbevarer i kjøleskap og kaster omtrent halvparten...
Veronal sa for siden:
Jeg foretrekker også steril (?) hvitløk ("kinesisk" hvitløk - planter man et fedd fra en vanlig hvitløk så får man denne et-fedds-hvitløken). Lettere å skrelle en hel hvitløk enn 3-4 fedd. :lat:
Vi oppbevarer dem i romtemperatur.
liefje sa for siden:
Det finnes baade fersk og törket hvitlök. Jeg liker best aa kjöpe den törkede, men passer paa at den er fast og fin. Oppbevarer den i en kurv i romtemperatur. Den holder seg kjempebra, men jeg er en storforbruker, saa det er mulig at jeg ikke er representativ.
Nessie sa for siden:
Det er den kinesiske jeg har også :jupp:
Fruktflua sa for siden:
De ligger til "pynt" på kjøkkenbenken til de enten foringes helt eller den er oppbrukt.
annemede sa for siden:
DU bruker det nok bare for sjelden Guniss. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Helt enig.
Jeg har hvitløken liggende i plastposer i kjøleskapet. Kjøper strømper med 2-3 stykker inni. Jeg bruker ca. en slik strømpe i uka, så de blir ikke liggende lenge uansett.
Tangina sa for siden:
Har de liggende i en gammel krukke med lokk på kjøkkenbenken. Den tørkede typen kan holde seg der i ukesvis.
Line* sa for siden:
I pulverform på glass. :lat:
Maz sa for siden:
Hvitløk er kjølevare.
Bama anbefaler 0-2 grader.
Mandarin sa for siden:
På kjøkkenbenken.
Tangina sa for siden:
Bama anbefaler så mangt: Mannen min oppdaget at det på en sånn strømpe med hvitløk fra Bama sto at hvitløk var uegnet til å brukes i rå tilstand. Dvs at alle grekere og andre som bruker hvitløk i f.eks. tzatziki og annet rett og slett har tatt feil. I følge Bama. :knegg:
Mannen min sendte en e-post til Bama, og fikk svar om at de selvfølgelig skulle rette opp dette - de måtte bare bruke opp merkelappene de hadde liggende først. Og vi fikk IKKE en kasse hvitløk som takk.:hehehe:
Skilpadda sa for siden:
Det var synd - da kunne du jo fordelt dem ut over hele huset og funnet ut, en gang for alle, hva som er den beste oppbevaringsmetoden! :D
Tangina sa for siden:
Ja der sier du noe. :knegg: Eller invitert på et utall græske aftener.carolin sa for siden:
Jeg oppbevarer hvitløken på kjøkkenbenken. Helst ikke i nærheten av vinduet når det er varmt for da blir den fort vissen.
Strå sa for siden:
Jeg syns hvitløken raskere mister smak og blir dårlig i kjøleskapet, men i kjelleren liker den seg godt. Den trives nesten like bra på kjøkkenbenken. Kjøper ikke hvitløken dersom den er for liten til skallet sitt, da begynner den å bli dårlig.
Hyacinth sa for siden:
Jeg oppbevarer hvitløken i kjøleskapet og synes det går som det suser. Jeg bruker masse hvitløk, da, så de rekker nok ikke å bli dårlige, men de har ligget i ukesvis mens vi har vært på ferie. Jeg kjøper som regel sånne strømper med tre stk i, og jeg legger hvitløkene oppi et krus, altså utildekket. Jeg innbiller meg at de ikke får mugg så lett da. Jeg liker best de litt store, ikke alt for tørkede løkene. Kinesisk hvitløk har jeg gitt opp.
Jeg har også prøvd å la hvitløk henge i romtemperatur, mer til pynt enn til bruk. Resultatet er at de får grønne skudd med en gang, så jeg tror det er bedre med kjøleskap.
Vanlig kepaløk oppbevarer jeg derimot i en stor kurv på kjøkkenbenken. Jeg bruker så mye løk at det rett og slett ikke var plass i kjøleskapet. Jeg regnet med at de skulle begynne å spire med en gang, men merkelig nok gjør de ikke det. De varer i ukesvis. Det vet jeg, for det hender de som ligger nederst i kurven ligger der i evigheter.
I det hele tatt har jeg eksperimentert en del med hva som tåler romtemperatur og ikke. Til min overraskelse fant jeg ut at både sitron og lime liker seg best kaldt. De blir fort stygge dandert i lekre kurver på kjøkkenet. Dessverre. Det er jo litt rart, for andre sitrusfrukter oppbevarer jeg i romtemperatur.
malena sa for siden:
Her har hvitløken flyttet ut av kjøleskapet og oppbevares nå på benken i en åpen glasskrukke. Den holder myye lenger enn da den bodde i kjøleskapet.
tiddelibom sa for siden:
De ligger i skapet der krydderet er, i romtemperatur. Funker bra, det.
Alioli sa for siden:
Vi har hvitløken vår i døra på kjøleskapet, har ikke merket at den blir noe dårligere av den grunnen faktisk
meisje sa for siden:
Jeg kjøper fersk hvitløk, og oppevarer den i skapet sammen med annet krydder og annen type løk. Etter en uke er den tørket inn som de hvitløkene en kjøper i strømper.
Tallulah sa for siden:
Jeg oppbevarer den på benken, men bruker såpass mye at den sjelden blir dårlig. Pleier å kjøpe en og en, is tedet for slik strømpe eller kurv.
Nei, det gjør man ikke. Planter man ett fedd fra en hvitløk får man en ny hvitløk med mange fedd. Jeg har nettopp dyrket frem ti stykker. Kinesisk hvitløk er en annen sort, rett og slett.
Angelique sa for siden:
Slike bruker jeg også og oppbevarer de i svaldelen (nederst) i kjøleskapet
Holder seg godt lenge
Anonyma sa for siden:
Jeg kjøper fersk hvitløk i løsvekt. Liker også de litt store. Oppbevarer dem i døra i kjøleskapet, og de holder seg faktisk ganske bra lenge.
Marge sa for siden:
kjøleskapet
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.