Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fruktose

#1

Bokormen sa for siden:

Har det noe for seg å bytte ut vanlig sukker med fruktose?


#2

Maz sa for siden:

Fruktose påvirker blodsukkere mindre raskt enn vanlig sukker. Det er også søtere per vektenhet. Det har omtrent samme energiinnhold og når det er søtere sparer du derved noe kalorier også.

Er en insulinresistent har det definitivt noe for seg, men det betyr ikke at en bare bytter ut og kan spise ubegrenset. Det egner seg dessuten ikke til alt. Det karamelliseres på lavere tempratur enn vanlig sukker.


#3

DM sa for siden:

Ja, men du må bruke mindre for fruktosen er søtere. Og så må du ikke bruke det så ofte, for det er ikke sunt, da er det bedre å bruke vanlig sukker.

Dvs. dersom du spiser et kosthold der du holder et stabilt blodsukker og skal ha en kake eller noe søtt av og til, så er fruktose bra. Dersom du spiser slik at du har et svingende blodsukker hele tiden og stadig spiser snop og kaker, så er det bedre med sukker, for da vil du lettere bli insulinresistent og utvikle diabetes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.