Jeg hadde først en fra Tefal jeg var superfornøyd med og som holdt i ganske mange år, så jeg kjøpte en til. Den er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Den har blitt utrolig ripete på bare noen måneder, og av en eller annen grunn er den høyest på midten og det er sikker fint for noen ting, men ikke det jeg steker i den, i allefall.
Jeg vil ike ha en billig bruk&kast-panne, det trenger ikke være teflon, men hva som helst av non-stick. Jeg har støpejernspanner, så det trenger jeg heller ikke tips om.
Har det ikke kommet noen som er sånn superharde eller noe?
Jeg er veldig fornøyd med Le Creuset sin slipplettpanne, og med Høyang Polaris Hardface.
Tefal har jeg også, og som du sier så blir den høyere på midten, pluss at jeg synes at den tåler lite.
I grunnen er jeg mest fornøyd med min gamle jernpanne :humre:
Kanskje jeg skal gi den et sjans? Den er INNMARI dyr da, så da bør den virkelig holde i mange, mange år.
Jeg har en støpejernspanne med et slags belegg fra Le Creuset fra før, og den er helt teit. ALT setter seg fast. De vanlige støpejernspannene jeg har derfra fungerer utmerket.
Støpejernspanna fra Le Creuset har glassemalje, så den er ikke i nærheten så god som en vanlig jernpanne f.eks Høyang sin som tar til seg oljen den får, og dermed blir bedre og bedre.
Jeg hadde nonstick fra Le Creuset og den var forbruksvare den også. Det har muligens sammenheng med at mannen min hadde for vane å sette plata på full styrke for å "varme opp" stekepanna. :himle:
Hm. Om noe ksal koste bortimot 2000,- så kan det ikke være forbruksvare altså. Mulig denne har gått fortere fordi vi plutselig har fått induksjon, som varmer varmere fortere. Men jeg likte den ikke før heller, med den hevelsen i midten.
Hva het de pannene med sånn glitrende emaljebelegg i? På hytta har vi en sånn ovnspanne, og den kan man bare tørke ut av etterpå.
Non stick-panner er forbruksvare uansett tror jeg. Du kan ha dem i mange år om du behandler dem bra, men de varer ikke livet ut som jernpannene fra Le Creuset etc.
Jeg hadde egentlig tenkt å gå for Buyer sin stekepanne, men skjønte at den skulle stelles som et baby omtrent, og det vet jeg at jeg ikke kommer til å gjøre i hverdagen. Så da var Le Creuset mer egnet for en vanlig kjøkkenbruker. Men om du er like ryddig i hodet og i vanene som en restaurantkokk, ville jeg sjekket Buyer også. Tror det er derfra de fleste restaurantkjøkken handler panner og gryter.
Vi er storforbrukere av stekepanner og kjøpte etter anbefaling le creuset sin nonstick. Den varte lenger enn de andre, men vi snakker fortsatt ikke årevis. Fikk et godt tips av hun vi kjøpte av om å ikke ta den rett fra varme til kaldt vann, la den avkjøle først. OM det var det eller om det var kvaliteten på panna som gjorde det vet jeg ikke, men den varte lenger enn de andre.
Nå har vi valgt et mindre miljøvennlig alternativ, kjøper flere panner i slengen på ikea og kaster de når de er blitt ødelagte, som da er relativt kjapt.
Vi kjøpte en ganske dyr jernpanne (ikke støpejern), og den fikk veldig fort sånn bulk på midten som du beskriver. Mannen leste litt på nettet (og i bruksanvisningen, som ingen av oss hadde finlest), og fant ut at dette gjerne skjer når man varmer den opp på veldig sterk varme. Vi kjøpte ny, og har nå vært nøye med å starte den på litt lavere varme, og så skru opp til kraftig varme etter at pannen er blitt varm, og det ser ut til å hjelpe.
Sånn som tips så du ikke "bulker" den neste du kjøper. :)
Vi har bare innsett at non-stick er forbruksvare uansett. Mannen min nekter å handle slikt på Ikea, så vi forsøker å få med oss panner på salg. For tiden selges jo hele Christiania Glasmagasin på tilbud, så vi kjøpte en panne der i våres for 399 (som egentlig hadde koster mer enn det doble). Jeg mener at det var Tefal, eller kanskje Jamie Oliver :hmm: . Den fungerer etter hensikten i hvert fall.
Neida, den fikk ikke en varme/kulde-bulk (jeg har hatt en sånn som fikk det også), den er designet sånn at den er høyere mot midten. Jeg tror det er en idé om at man skal steke i midten og alt fettet renne til siden, men det funker dårlig når man f.eks. vil ha fett under det man steker, eller man prøver å steke speilegg.
Jamie Oliver er det samme som Tefal. Bare med litt annen design.
Jeg har ikke prøvd andre støpejernspanner fra Le Creuset enn den som har glassemalje (den er sort inni, men har likevel glassemalje)
Det samme har grillpanna. De er skikkelig irriterende synes jeg. Alt setter seg fast.
Jeg bruker mye heller den gamle Høyang støpejernspanna som jeg har arvet etter foreldrene mine.
På hytta har vi en ny Høyang støpejernspanne, og også den er super!
Den har vi også. På hytta, vel og merke, så den blir ikke så mye brukt, men nok til at jeg kan konkludere med at den er kjempegod! Jeg kommer til å kjøpe meg en sånn til hjemmebruk også.
Jeg slår et slag for IKEA jeg altså. Min har vart lenger enn noen av de andre, dyrere jeg har hatt. Vi byttet den ut nå etter noen år, men den var ikke slitt eller ødelagt, mannen skulle steke egg som viste seg å være rottent, så han insisterte på å kaste hele greia. Var ikke snakk om å spise noe fra den panna igjen, nemlig. Så da ble det ny fra IKEA.
Mamma har også fra Biltema. BEste hun har hatt sier hun, og hun har hatt litt forskjellige. Jeg ble så overbevist i sommer at jeg tenker ejg trenger en slik hjemme også.
Kanskje jeg skal prøve IKEA eller Biltema da. Den fra Biltema ser ut som har et hardere belegg, kan det stemme?
Og funger ikke de heller går jeg tilbake til kun støpejern, tror jeg. Jeg sverget til det i mange år, og bare fnøs av teflonpanner, Men så fikk jeg en og måtte innrømme at den var innmari praktisk og lett, og jeg kunne steke flere ting helt fettfritt. Den første hadde vi i flere år, og det var jeg som ødela den ved å ta den i oppvaskmaskina, hadde jeg ikke gjort det hadde den vart enda lenger. Så da kjøpte jeg en til på salg fra tefal (men muligens en litt billigere modell i utgangspunktet), og den er nå ødelagt i belegget. Jeg tror jeg kjøpte den på nyåret. Og så ofte syns jeg ikke at jeg kan kaste stekepanner altså.
gnuri sa:
Jeg har ikke prøvd andre støpejernspanner fra Le Creuset enn den som har glassemalje (den er sort inni, men har likevel glassemalje)
Det samme har grillpanna. De er skikkelig irriterende synes jeg. Alt setter seg fast.
Ja, den med det belegget er dødsirriterende. Jeg visste ikke at grillpanna også hadde det, kan vel hende det er derfor jeg ikke blir fornøyd med den heller! :knegg: Men de har helt vanlige støpejernspanner også, slik som høyang sine. Jeg har en liten sånn, og elsker den. (Edit: Jeg var inne på Le Creuset sine sider nå, og det kan se ut som de har sluttet med de helt vanlige støpejernspannene? Min er kjempegammel, jeg unnet meg den på et salg da jeg var ganske ung.)
Biltema sitt belegg er i alle fall glattare enn IKEA sitt, trur ikkje eg har brukt fett i den, sjøl ikkje på pannekaker. Panna i seg sjølv er også meir solid.
Veldig enig. Vi har prøvd mange dyre panner, men går alltid tilbake til Ikea 365+. De dyrere varer ikke lenger og er ikke bedre på noe vis, bare dyrere. Som Tjorven sier er nonstick litt forbruksvare uansett.
Jeg sier som Neket, IKEA sine fra 365+ funker og utifra hva jeg synes så er de mye mer holdbare enn dyre Høyangpanner ihvertfall.
Jeg leste også dette at Bent Stiansen kjøpte Ikea sine og etter det har jeg også gjort det. Ser at artikkelen er fra 2012 og jeg har da brukt IKEA siden. Superbra. Jeg har to som jeg bytter på med. Og koker ut pannen med en vaskepulvertablett innimellom. De har jo holdt siden da. :p
Støpejern er jo ikke det. Nå bruker kokker panner på en helt annen måte enn meg, og jeg går rett og slett ikke med på å skape så mye søppel som det da legges opp til. Så da vil jeg heller slutte å bruke nonstick.
Får du til å steke alt mulig i støpejern uten at det fester seg? Det klarer ikke jeg, så jeg bruker støpejern når jeg kan og forbruker nonstick-panner til en del annet. Særlig fisk sliter jeg med.
Varm opp pannen saa den er skikkelig varm foer du har i olje eller smoer. Toerk fisken godt slik at den er saa toerr som mulig. Skru varmen litt ned, og legg fisken i pannen med skinnsiden ned. Press den ned med en stekespade om den begynner aa kroelle seg. Stek i noen minutter, snu og stek ett minutt eller saa paa andre siden. Voila!
Den oppskriften fungerer glimrende i min panne i hvertfall. :)