Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Easy Access vs. Yale Doorman

#1

Bergensis sa for siden:

Me vurderer å kjøpe oss kodelås til ytterdør. Coop Obs har tilbud på Easy Access. Nokon som har erfaring med denne? Den er veldig mykje rimeligare enn Yale Doorman. Er det nokon som har innspel på om me velger den eine eller andre?

Er kodelås godkjent mtp. forsikring? Eller krever forsikringsselskap lås med nøkkel?

Easy Access - Easy Code:
www.easyaccess.no/index.php/no/produkter/m-easycode


#2

tinkadott sa for siden:

Skal kjøpe vi også, og for oss er det et viktig poeng at den har smekklås. Har ikke fått sjekket opp så nøye de ulike merkene enda.


#3

m^2 sa for siden:

Yale Doorman har smekklås men den går ikke an å bruke samtidig som vårt alarmsystem (Sector). Vet ikke hvordan det evt. er med Verisure.
Den går helt fint å bruke hvis man ikke skal ha den ekstramodulen med app og greier. Appen og koblingen til alarmsystemet var hele poenget for oss, så det med smekklåsen var en nedtur siden vi ville ha det også.


#4

Timar sa for siden:

Vi har easy access OG sektor alarm, så det funker fint. Døra er helt grei, eldste på sju har hull problem med å komme seg inn og ut. Jeg blir litt smågal av at jeg ikke skjønner når den ekstra låsen er ute eller ikke. Er den uke, så smekker ikke døra i. Men jeg tipper det er brukerfeil. :sparke:


#5

Niobe sa for siden:

Vi har Yale Doorman, og vi er veldig fornøyd. bidrar Om de er like gode, så vil jeg si Yale Doorman er et hakk finere. Uten at det betyr så mye, ingen av dem pynter opp, akkurat. :knegg: Og jeg mener mannen min sa at forsikringsselskapene liker kodelås?


#6

m^2 sa for siden:

Må understreke at det er KUN smekklåsen som ikke går an å bruke samtidig som alarmen altså! Låsen i seg selv fungerer utmerket sammen med alarmen og appen :D


#7

Primrose sa for siden:

Vi har Yale Doorman med Verisure og kan velge smekklås. Synes hele opplegget med kode koblet til både lås og alarm samt app er helt genialt og skjønner ikke hvorfor vi ikke har hatt det før. Veldig greit for unger også.


#8

Trixie sa for siden:

Hva koster Yale doorman og fungerer det til alle dører?


#9

m^2 sa for siden:

Ja da er det sikkert noe med Sector alarm-opplegget som gjør det!

Jeg har akkurat nuh betalt regningen for installering av Yale Doorman på vår gamle dør fra 1965 og det kostet 5380,- for lås og innstallasjon. Da kostet låsen 2712 før moms. (og de brukte to timer på installeringen kontra 1 time som er det vanlige pga døra var så krøkkete)

De måtte mikke masse for å få tilpasset den til døra, hugge ut ny plass til låsen, legge på en egen skive som dekte til de gamle hullene og i det hele tatt. Men resultatet ble flott.

I tillegg kommer en dings som skal inn i låsen så den snakker med alarmen så man kan bruke app på den, det koster ca 1600 på vår lås.


#10

Geitrams sa for siden:

Tror Yale doorman koster rundt 3500 nå. Foreldrene mine har Easy access og er fornøyd med den. Jeg har ingen erfaringer med den, men er veldig fornøyd med vår Yale doorman. Har Verisure alarm og bruker smekklås. Genialt å bruke appen, kan følge med om eldste har kommet seg avgårde om morgenen og når han kommer hjem etter skolen.
Vi installerte alarmen selv, var veldig enkelt.


#11

Knugen sa for siden:

Hei
Lurte bare på om det er flere som har reagert på kassen i karmen. Monterte låsen nylig, men det er veldig mye "slark" i døren npr den er lukket. Slår i vinden og når det er trekk


#12

IzziCreo sa for siden:

Hm, har ikke jeg lest at man enkelt kan montere den selv? Vi har lyst på en slik lås, men er litt betenkt ift barna, at de kanskje ikke skjuler godt nok koden. På en annen side så er de jo absolutt store nok til å vite at det gjør man, så ja... Og så har vi jo Verisure alarm på innsiden.


#13

MissS sa for siden:

Vi har Easy Access og sector alarm og er strålende fornøyd. Veldig kjekt å ha mulighet til å slå på kode fra innsiden når lille propell prøver å stikke ut på egenhånd. :knegg:

Vi leste innstalleringsanvisningen mange ganger, så video på youtube og skjønte fort at dette ikke var noe vi kom til å få til alene. Er veldig glad for at vi fikk noen til å innstallere den for oss, for det var ikke bare, bare.


#14

MissS sa for siden:

Veldig kjekt med fingeravtrykklås til ungene, men kodelås funker bra det og. Vi har hatt låsen i ett par år nå og har ikke opplevd problemer med den.


#15

Niobe sa for siden:

Mannen min monterte begge selv, uten problemer. Men han har litt relevant erfaring.


#16

m^2 sa for siden:

Vi har en eldre dør, og det måtte hogges ut til både låskasse og ...den andre biten i dørkarmen, nye hull måtte drilles der håndtaket og sånn skulle inn, og det måtte settes på et metalldeksel under låsen for å skjule der det gamle dørhåndtaket hadde sittet. Også justeres endel før det satt godt. Så på en eldre dør vil jeg ikke kalle det "enkelt".


#17

Gaia sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med Yale. Har den koblet til Sector. Eneste "ulempen" er at det ikke går an å slenge igjen døren, så barna har faktisk måttet lære seg å lukke døren skikkelig. :knegg:


#18

tinkadott sa for siden:

Vi kjøpte easy access med fingerleser i dag. Plana er at mannen skulle montere, vil tro han klarer det lett etter å ha sett filmen.


#19

Engasjert sa for siden:

Vi har samme erfaring, men har ikke prøvd å gjøre noe med det enda.


#20

Chanett sa for siden:

Vi har easy avcess. Mannen monterte den uten problem. Jeg liker at den har panel som tas ned over knappene. Seksåringen har null problem med å komme seg inn og budsjettet på nøkler kan brukes til vin og andre morsommere ting.


#21

Bergensis sa for siden:

Gjekk monteringa fint?


#22

tinkadott sa for siden:

Mannen som gjorde det etter å ha sett en video av det på nett. Ikke problem.


#23

Engasjert sa for siden:

Vi bytta fra Easy access til Yale Doorman rett før jul. Da takket EA rett og slett for seg, etter å ha vært trøblete helt fra den var ny i sommer. Følelsen i Yale Doorman er veldig mye bedre kvalitet, i alt fra montering til lyden i låsen. I tillegg lukker døren helt igjen, og ikke med slark, sånn som vi opplevde med den andre.


#24

Syrinx sa for siden:

Er det flere som opplever problemer med Yale når det er kaldt? Med en gang været slår om til noen minusgrader her nekter den å låse seg. Rimelig frustrerende.


#25

Gaia sa for siden:

Har dere ny eller gammel låskasse. Vi slet med at den første versjonen vi hadde var litt lei å lukke. Det viste seg at det var noe bøgg med den låskassetypen. Etter at vi byttet den, så har den vært helt fin.


#26

Syrinx sa for siden:

Den er ikke så veldig gammel, halvannet år. (Sommeren 2015)


#27

Niobe sa for siden:

Nei, aldri opplevd problemer med dem.


#28

Geitrams sa for siden:

Ingen problem i kulda her oppe i nord. Vår er også fra sommeren 2015.


#29

Gaia sa for siden:

Vår ble satt inn i 2016. Men det var altså en gammel låskasse. Det er sikkert ikke alle som har den feilen, men det kan være det som er problemet.


#30

IzziCreo sa for siden:

Vi må ha ny lås, og leste denne tråden på nytt nå. Helt uaktuelt å velge noe annet enn kodelås da barna har en lei tendens til å miste nøkler :himle: Noen flere erfaringer? Utifra tråden her så tenker jeg at det er verdt å legge de ekstra kronene i Yale Doorman. Flere som har erfaring med å montere selv nå?


#31

Moia sa for siden:

Bilen vår låser seg opp når vi tar i håndtaket og har nøkkel i lomma. Den funksjonen vil jeg gjerne ha på døra hjemme også - evt godkjenning via mobilen. Vet noen om låser som har dette i tillegg til kodelås?


#32

Niobe sa for siden:

Det er vel ikke helt det samme, men brikkene som følger med Yale Doorman låser opp når man holder dem mot låsen. Det er bare minsten som bruker brikke, så for å være ærlig vet jeg ikke hvor nær låsen man må holde dem.


#33

Bergensis sa for siden:

Ein bør ha den Smart Lock Box om ein velger Yale, eller? Me har ikkje alarm, men vil ha moglegheit til å opne via mobil.


#34

Frøy sa for siden:

Ja, det må man.

Vi har ikke mindre enn tre Yale låser og to smart Lockboxer for man kan ikke ha to system på samme boks, siden vi da har ett rom ungene ikke skal inn på så må vi ha to systemer.


#35

IzziCreo sa for siden:

Nå er vi opp i 4 t monteringstid og fortsatt ikke ferdig... Tydelig ikke standarddør vi har så låssmed må nok til. Gleden over å innse at man har skrudd i en innbruddssikker skrue for så å finne ut at man må skru opp igjen :snill: Som min kjære så for to timer siden "dette skal jeg ikke anbefale til andre"... Ikea burde holde kurs for alle som skal skrive bruksanvisninger :nemlig:


#36

Fakse sa for siden:

Er det noen som har sett på hva som er tilgjengelig for leverandøren/vaktselskapet av informasjon om hvem som kommer og går i huset med de ulike systemene? Jeg liker ikke tanken på at noen skal vite dette om oss, uansett hvem det er, for det er jo privat.


#37

Che sa for siden:

Ganske nært. Vi har også doorman. Vi bruker alle kode, men har brikke hengende på bilnøklene i tillegg. Greit når man kommer med to poser med mat og da kan holde brikken over i stedet for å begynne å styre med kode. Man kan også koble den til slik at man kan åpne den med mobilapp - dog tror jeg at dette krever en doorman 2 eller hva det enn heter - og det er en ekstrapakke for å få det.

Mannen monterte på vår 80-tallsdør. Gikk helt fint.


#38

Primrose sa for siden:

Jeg tror de som default vet alt. Har ikke tenkt over det, men vet at en kollega ble oppringt av sitt vaktselskap pga "unormal aktivitet". Det viste seg da at eldsteungen hennes hadde skulket skolen og låst seg inn, men kollegaen min kjørte jo hjem i full fart fordi h*n trodde det var innbrudd. :knegg:

Mulig man kan stille på privacysettings? :vetikke:


#39

Che sa for siden:

Vi har ikke koblet til låsen til alarmen - Mest fordi vi er så glad i automatisk låsning når døra lukkes og at det da ikke er mulig. (må låses med kode - kanskje naturlig nok, ellers har alarmen gått mye, vi forlater jo ikke huset samtidlig alle sammen) - Den automatiske låsen har fikset både min og storebror sin (særs lite dyptliggende) husreddhet.


#40

IzziCreo sa for siden:

Endelig fått den installert!!!

Så et spørsmål... Har alle i husstanden sin egen kode eller går dere for en felles kode? Why or why not?


#41

Geitrams sa for siden:

Vi har en felles kode innad i familien. Vi har ikke behov for hver våre koder.


#42

Primrose sa for siden:

Vi har også en felles kode. Åtteåringen maser om egen da, men jeg har ikke tenkt at hun trenger det.


#43

Isa sa for siden:

Jeg snakket med en låsesmed som sa at man måtte bruke brikke for at den skulle være forsikringsgodkjent. At kode ikke var nok. Noen som vet noe om det?


#44

MissS sa for siden:

Vi har Easy Access fingerlås og det står følgende: Låsen oppfyller generelle forsikrings krav, enkelt forklart betyr dette at du ikke får rabatt på forsikringen ved å installere denne låsen, men man får heller ikke forhøyet premie eller avkorting på et eventuelt oppgjør

Sakset herfra: www.easyaccess.no/index.php/no/produkter/m-easyfinger


#45

Blondie sa for siden:

Vi skal kjøpe kodelås nå og opplever helt syke prisforskjeller. Yale doorman er verdt prisen?


#46

IzziCreo sa for siden:

Vår funker som den skal, men har jo ikke erfaring med andre. Den var alt annet enn enkel å montere på vår dør, og døren har fått litt mer slingringsmonn enn tidligere. Men det er nok mer at vi har en gammel, kjip dør.


#47

Niobe sa for siden:

Vi er fremdeles fornøyd med våre Yale Doorman. Begge har fungert prikkfritt, og det er utvilsomt veldig praktisk. I følge mannen min var de greie å montere.


#48

Elise sa for siden:

Vi har Easy Access, med fingeravtrykk, kode og nøkkel. Hadde ikke hatt behov for fingeravtrykket, det fungerer ikke helt alltid, enten man er svett, kald eller det ene eller det andre. Koden derimot, helt fantastisk. Og smekklås. Vi har gått fra å være en familie som hadde ulåst dør 50 % av tiden huset stod tomt, til at det alltid er låst, og det er aldri noen som ikke kommer seg inn.

Det er den beste oppgraderingen av huset vi har gjort. Og jeg slipper å sjekke låsen fire ganger hver kveld. :knegg:


#49

Frøy sa for siden:

Vi har 3 vanlige yale doorman og en for verandadør og har ikke hatt noe trøbbel, magisk å slippe å tenke på nøkler.


#50

Bergensis sa for siden:

Me endte opp med Yale. Rett og slett fordi fleire omkring oss som har Yale er nøgde, og tykte den var ok å montere. Me er også nøgde.


#51

Sonja Sockersöt sa for siden:

Vår Yale Doorman er rundt 3 år (eller er det 4? Tiden flyr!) og har fungert knirkefritt. Anbefales på det varmeste.


#52

celebelen sa for siden:

Jeg leste at enkelte hadde hatt problemer med kodelåser når det var på det kaldeste, kanskje lurt å sjekke hva de klarer av temperaturer?


#53

Niobe sa for siden:

Det stod vel også at det skjer hvis låsen ikke er montert riktig.


#54

Molly sa for siden:

Blåser liv i en gammel tråd, jeg. :D

Vurderer Yale Doorman til leiligheten. Trenge jeg noe mer enn Doorman for å kunne bruke app, se hvem som har kommet og gått osv? Klarer jeg det selv eller må jeg betale noen for å fikse dette for meg? Hva trenger jeg av verktøy i så fall? Har temmelig ny Sweedoor (2019).


#55

sindrome sa for siden:

Du må vel ha hub for å kunne bruke app, ikke bare låsen. Fullt mulig du klarer det selv, jeg vet det er flere som har synes det har vært litt trøblete å installere, selv fikk jeg snekkeren som skiftet dør for meg til å også montere låsen. Sjekk youtube, der ligger det helt sikkert videoer som viser hva de gjør.


#56

Bergensis sa for siden:

Me monterte sjølv, dvs. mannen. Det var uvanlig lite banning, så eg reknar med det var rimelig greit å sette opp.


#57

Isolde sa for siden:

Jeg banna litt, men vi har gammal dør og jeg måtte file litt og spikke litt for å få den inn. Med ny dør tror jeg banningen hadde vært unngått. Du må ha hub på nettverket for å bruke app.


#58

Palmen sa for siden:

Litt banning her også, men det gikk greit. Det vanskeligste var å få elektronikken festa riktig helt i slutten av prosessen. Men itrolig fornøyd med vår Yale Doorman!


#59

Bergensis sa for siden:

Me er også utruleg nøgde med Yale Doorman! Vil aldri gå tilbake til vanlig system med nøkkel!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.