Jeg lager mye asiatisk mat og en del tradisjonell norsk mat som ertesuppe, pinnekjøtt, steik osv.. Jeg har derimot aldri laget norske kjøttkaker med brun saus og ertestuing.
Google gjør meg forvirret med alt for mange oppskrifter.
Jeg har tatt på vanlig kjøttdeig fra frys, har grønne tørkede erter. Tåler ikke kjøpe buljong men har laget buljong og konsentrert ned til isbitstørrelse, veldig kraftige i smak så er par holder lenge til saus.
Jeg lager kjøttkakene mine ganske enkle med salt, pepper, ett egg, litt griljermel, finhakket løk og sper med melk til passe konsistens. Jeg er ikke spesielt glad i de typiske kjøttkakekrydrene, men der gjør man selvsagt som man vil. Så bruner jeg kjøttkakene i panne og steker dem ferdig i ovn.
Brun saus lages ved å smelte et par ss smør og røre inn mel til en tykk grøt. Dette stekes under omrøring til den får en fin brunfarge. Spe med kraft eller buljong til ønsket sauskonsistens, la koke noen minutter og smak til med salt og pepper. Jeg bruker ikke eksakte mål dessverre. Vanlig ertestuing av tørkede erter liker jeg ikke, så der har jeg lite å bidra med.
Jeg bruker 1 egg, potetmel, litt melk, salt og pepper, finhakka løk. Former kaker med ei spiseskje. Steker i smør og legger de over i en kasserolle med vann med buljong som dekker. Kok i ti minutter, så lager du brunsaus. Smør og mel i stekepanna, gjerne den du brukte til å steke kjøttkakene i, slik at smaken blir med i sausen. Brun til passe farge, og hell over vannet som kjøttkakene har putra i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.