Stekeovnen min gikk akkurat føyken. :sur: Jeg baker mye, og trenger ny asap. Problemet er at vi skal bytte kjøkknet om ikke altfor lenge, mest sannsynlig til et Ikea-kjøkken. Kan jeg bare kjøpe en standard integreringskomfyr på Elkjøp, og så vil den automagisk passe i det nye kjøkkenet mitt også? Eller må jeg finmåle og studere Ikeakatalogen? :blånn:
Ja, og kom gjerne med anbefaling! Pyrolyse og stort indre volum står på sjekklista foreløpig.
Jeg mener målene er standardisert, så jeg tror ovnen passer uansett.
Vi har en Siemens, med pyrolyse og uttrekkbare skinner. Det er jeg veldig fornøyd med. Den er kjempegod til baking, men ting som skal tørkes (knekkebrød, marengs, etc) må gjerne ha ovnsdøren stående på gløtt, for den holder godt på fuktigheten.
Jeg endte opp med å måtte bytte platetoppen også, fordi min gamle platetopp hadde en diger klosse under, som den gamle ovnen passet inn i. Så husk å sjekke at ikke platetoppen din stikker for dypt. Om du tenker å bytte ut alt, så er det ikke noe problem. Det er standardmål på selve ovnene.
Det er som de andre sier: Komfyrer har standardmål. Vi har IKEA-kjøkken fra 2010 (Faktum-skap) og Bosch-hvitevarer. IKEAs innbyggingsmikroer har andre mål, i alle fall hadde de det vi kjøpte kjøkken, så akkurat der måtte vi modifisere skapdøra over litt. Mulig det er annerledes med det "nye" Metod-kjøkkenet.
Det står liksom ikke noe mer på den enn "Siemens", og jeg aner virkelig ikke hvor bruksanvisningen er... Men den er snart 3 år gammel, så den er sikkert avløst av nyere modell.
Om dere trenger uttrekkbare skinner? Tja. Jeg ville ikke vært foruten, men for meg er det ganske tungt å løfte ting inn og ut av ovnen. Skinnene gjør det mye lettere. Men om jeg måtte velge én av tingene, så hadde sikkert pyrolysen vært et enda større savn. Jeg savner ikke å skure stekeovn.