Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Transport av skolevenner (seksåringer)

#1

Mjau sa for siden:

Ja, da har eldste begynt på skolen, og det vil nok bli transport av både en og to venninner pluss lillebror fra skole og bhg fremover.

Ser en del har kjøpt bilputer på biltema til bruk til dette.
Selv syns jeg det er ok at snuppa sitter på en slik på vei hjem til venner, da det er kort vei, ikke høyere fart enn 70 til en av vennene, og hun er forholdsvis lang.
Men jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre selv. Jeg har ikke plass til sete mellom setene bak i noen av bilene våre. (Leaf og insignia), men kan slå av airbag foran på enkelt vis og ha snuppa der. I beltestol.

Hva gjør dere? Må si et par puter i bagasjerommet frister om det er innafor. Har lest meg blind på nett. Trygg trafikk har så vidt nevnt pute bare, så det er jo godkjent. Men tipper det neppe er godt nok. Særlig til daglig bruk, og man vet jo aldri i trafikken. :o


#2

Primrose sa for siden:

Vi har en ekstra beltestol liggende bak i bilen til skolevenner (MaxiCosi something til 700ish kroner). Da sitter min på den i framsetet med avslått airbag. Det er lov men ikke anbefalt, så det brukes kun til og fra aktiviteter i max 50-sone.
Nå begynner dog et par av vennene å bli så store at beltestolen vi har i baksetet blir for liten for dem så da vet jeg jammen hvordan jeg skal frakte de når det er vår tur til å kjøre til aktiviteten. Jeg har veldig lite lyst til å ha noen foran på pute enda, selv i bare 50-sone. :gruble:


#3

Niobe sa for siden:

Overskriften din er en smule kryptisk?

Uansett, jeg synes pute er et greit alternativ en sjelden gang, men det hadde ikke vært ok til daglig bruk i mine øyne. Og vi har bare 50/30-sone her.


#4

Bluen sa for siden:

Enig - jeg spekulerte fælt før jeg åpnet tråden.

Hvor store/tunge er barna? Hvor langt kjører dere, og hva er fartsgrensen? Dette ville spilt inn for meg.


#5

Mjau sa for siden:

Autocorrect. :o
Kan noen endre det? Ska være transport av skolevenner selvfølgelig.

Ja pute foran er alldeles uaktuelt kjenner jeg.
Ja det er avstand og fart jeg også tenker på. Og pga det syns jeg selv det er ok for snuppa sin del som er lang og tung nok til pute, når hun skal bli med noen hjem. For hennes del er det kun en veninne som bor slik til at man må ut av 50-sonen. Og da er det snakk om 300 m i en 70-sone uten kryss. Og så 700 m i 60-sone
Når venner skal være med til oss er det da snakk om 300 m lengre i 60-sonen nevnt ovenfor.
Vennene varierer jo i lengde og vekt. Så det er litt vanskelig å si egentlig.


#6

Mjau sa for siden:

Det er ikke snakk om til daglig selvfølgelig. Mine sitter trygt i bilstolene sine lenge enda.
Det er kun snakk om hjem fra skolen med venner i bilen. Jeg kan ikke ha to bilstoler i bagasjerommet okke som. Da må jeg heller få de til å sette igjen sete på skolen som jeg tar med til bilen. Men det ville jo være fint å slippe å drasse på to bilstoler, tre førsteklassinger og en treåring med utstyr fra bhg/skole til bilen. :o


#7

Myria sa for siden:

Vi har et par av disse billige bilputene som vi bruker når vi har med venner av storebror hjem fra skolen eller på andre korte turer. Ser de andre gjør det samme og jeg synes selvsagt det er greit at storebror sitter på pute når han kjører med andre. Vi har syvseter og kan slå av airbag (våre tre sitter ved siden av hverandre i baksetet) foran så vi har god plass til venner.


#8

Timar sa for siden:

Hva er lengde/vekt-grensa for pute?

Vi har to ekstra beltestoler. Den ene skal minsten arve når han snus, og den andre er en relativt billig en som kun brukes ved frakt av ekstra barn. Vi har bare plass til to i sete i baksetet, og så plasserer jeg en i sete i framsetet. I følge bruksanvisningen til bilen skal ikke airbagen skrus av,men setes dyttes helt tilbake. Så jeg får maks med meg 3 barn på tur, og syns i grunnen det er mange nok.


#9

Maverick sa for siden:

Er skolen så langt unna at det ikke går an å gå til og fra? :rema1000:



#11

Neket sa for siden:

Jeg hadde ekstrapute i bagasjerommet når mine var i den alderen. :jupp:


#12

Bloppy sa for siden:

Jeg ville spurt de aktuelle foreldrene om hva de ønsket først og fremst.
Lagt frem hva mine muligheter for transport var (aka pute) også hadde det vært opp til de om de syntes det var en god løsning eller ikke.

Hvis ikke, må de ordne på annet vis. :enkelt:


#13

Tjorven sa for siden:

Er du sikker? Når jeg har henvendt meg til Trygg trafikk angående dette, så har svaret vært at jeg gjerne må ha beltestolen i forsetet så lenge airbagen er avslått.


#14

Myria sa for siden:

Jeg har også fått vite at det er greit så lenge airbagen er avslått.


#15

ingling sa for siden:

Våre er jo i barnehagen fortsatt, men når vi skal ha med noen hjem setter foreldrene beltestol igjen i garderoben, så monterer vi i vår bil. Vi har plass til tre seter bak pluss at vi har to ekstraseter i bilen, så vi har med venninnene til eldste titt og ofte. Er det ikke et alternativ at de bruker egne seter, de er jo så lette å ta ut og inn av bilene?


#16

Mjau sa for siden:

Ang å sitte foran så er dette greit og lov ja. Så lenge airbag er av. Mange har jo biler uten baksete, så noe annet ville vel vært litt rart. Men det er helt sikkert ikke det man anbefaler fremfor å sitte bak. Det er nok der det er aller tryggest.

Ser dere svarer veldig ulikt. Men interessant å høre altså, for jeg er av typen som blir fra meg av bekymring for om jeg tar godt nok vare på andre folks barn. Mine egne også faktisk. Så det er greit å få bekreftelse på at man faktisk kan bruke pute av og til uten å bli kåret til årets verste mamma. :knegg:
Så jeg kommer ti å kjøpe to puter og ha de i bagasjen. Informere foreldre om putene og at de evt kan ta med sete om de ønsker det, eller jeg og mannen kan flytte over om jeg både leverer og henter. Og så seter jeg snuppa i bilsetet sitt foran med meg på disse dagene.
Det er aktelt allerede i morgen, så skal på biltema nuh!


#17

Karamell sa for siden:

Å sette igjen på skolen er noe ganske annet enn å sette igjen på barnehagen. Nå antar jeg at Mjaus nærskole er mye mindre enn den mine barn gikk/går på (jeg vet hvor hun bor), men forholdene er større og mindre voksenkontroll enn i barnehagen likevel. En bilstol får ikke stå i fred.


#18

Bloppy sa for siden:

Jeg hadde ikke satt igjen noe som en beltestol i garderoben på skolen til Pompen altså. Den hadde blitt herpa. Ingenting får stå i fred, så det hadde jeg ikke tatt sjansen på.


#19

ingling sa for siden:

Nei, okei, typisk eksempel på naiv barnehagemamma der altså. :knegg:


#20

Tjorven sa for siden:

Nei. Jeg spurte Trygg Trafikk om akkurat dette og de mente at det var like sikkert i passasjersetet som bak. Gitt at airbagen var slått av.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg ville aldri i livet ha satt noen bilstol på skolen. Akkurat som jeg overhodet ikke hadde hatt problemer med å gjøre det i barnehagen. Skoleungene peller på ALT!


#22

Hot Lips sa for siden:

Vi har sjuseter, og en haug Biltema-puter liggende i bilen. Tenker at det er godt nok til kortere turer i nærområdet, med maks 30-50-sone. Avklarer med foreldre at ungen deres gjerne får sitte på hvis det er ok at hen sitter på pute. Ellers må de sende med beltestol.


#23

zinatara sa for siden:

Vi har ekstra pute. På et tidspunkt hadde alle ungene beltestol eller pute samtidig, men nå er det bare de to yngste som trenger. Så vi har ekstra pute tilgjengelig. I tillegg er det ofte sånn at jeg ikke har med søsken når jeg kjører en av ungene og venner, så da kan vi ha med opp til 3 ekstra på pute eller beltestol med det vi har tilgjengelig.

Mange av kompisene til guttungen på snart 9 har ikke brukt bilsikring etter at de begynte på skolen og jeg har hatt et par som har blitt overrasket når jeg krever at de sitter på pute. Så jeg tar det ikke for gitt at andre sikrer mine barn og har noen ganger sendt med dem bilputene.


#24

meisje sa for siden:

Vi pleide å flytte over bilstoler fra vår andre bil, når det var behov. slik at jeg hadde bilstol til alle som det var plass til I bilen.


#25

Chablis sa for siden:

Vi har satt gjen flere ganger på skolen, aldri vært noe problem.


#26

Mjau sa for siden:

Ah. Det er i så fall helt supert, selv om jeg syns det høres litt rart ut at det ikke er enda litt tryggere bak.


#27

millact sa for siden:

Har en ekstra beltestol og pute.


#28

Kiwi sa for siden:

Vi har brukt pute til skolevenner som sitter på fra skolen. Vi har kort vei med 40- og 30-sone. Andres barn har også sittet på med pute ved kjøring andre steder i nærområdet. I førsteklasse spurte vi foreldrene om det var ok, ingen har motsatt seg.
Det har ikke vært aktuelt for oss å tilby noe annet enn pute. Det hadde vi ikke hatt plass til heller. Hvis vennenes foreldre ikke hadde syntes pute var ok, så måtte foreldrene kjøre barna selv, eller ha med eget sete.


#29

apan sa for siden:

Jeg lar lillesøster sitte på pute og gjesten i hennes beltestol når vi frakter hjem i bil. Nå er det snakk om svært kort i type 30 km/t da.


#30

IzziCreo sa for siden:

Vi kjørte flere turer hvis det var flere som skulle være med. Alltid med beltestol (2 stk i bilen) selv om barna hadde sluttet med det. For meg var det knekkende likegyldig hva barnas foreldrene mente, da det var jeg eller mannen som var sjåfører, og vi som var (og er) ansvarlige for korrekt sikring. Og noen av barna sa så fint at de hadde sluttet med beltestol for lengst, men vårt svar var da at skulle de kjøre med oss så måtte de sitte i beltestol - hvis ikke kunne de ikke være med. I vår bok er ikke pute tilstrekkelig sikring, og langt verre enn beltestol i sidekollisjon. Vår bil - vårt ansvar. Jeg synes en liten reality check er grei veiledning når man står overfor slike dilemma - "Hva hvis noe skjer?! Kan jeg leve med det da?!".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.