Annakvar veke så er det kun meg å lage middag til. Eg likar å lage mat og det blir laga frå bunnen av. Prøver å lage middag, slik at eg kan ha rester med til neste dags lunsj.
Eg har ikkje fryseplass så eg kan ikkje lage opp stort. Og eg blir lei, dersom eg må spise det samme til middag tre dagar på rad liksom.
Kva lagar andre single til middag? Eg trenger litt tips og inspirasjon.
Lørdag lagde eg kyllinggryte med fetaost og creme fraîche og ris til. Det blei og dagens lunsj. Søndag varma eg opp ei bourgund gryte som eg lagde litt tidligare i veka. I dag (mandag) blei det berre ein omelett med diverrse rester, dette blir og morgondagens lunsj.
Eg må ha middag. Er eit av mine høgdepunkt om dagen.
Har planer om pastasalat med karrikylling i morgon og marokkansk couscoussalat med spicy kjøtt på onsdag. Begge retter bør passe bra i lunsjpakka dagen derpå.
Jeg synes det er masse godt på Enestående mat bloggen: enestaaendemat.no/
Ellers ville jeg satset på suppe - stor nok porsjon til to dager. Pastaretter er det greit å lage til en. lag opp små pizzabunner og halvstek dem. Da er det enkelt å lage god, hjemmelagd pizza.
Siste singelmiddag var stekt kjøttdeig, hadde oppi grønnsaker fra kjøleskapet; brokkoli, gulrot, sukkererter, agurk, tomat (hadde innmari godt utvalg, ser jeg) samt en rest kokt pasta fra dagen før. Toppet det hele med en skvett matfløte.
Laksefilet, gjerne fersk i sånn aluform fra butikken, der jeg putter grønnsaker oppi forma før jeg setter den i ovnen, og koker ris til. Har ei flaske sweet chili-saus i kjøleskapet og her kan jeg bruke en skvett av den.
Skikkelig hurtigmiddag: Grillpølser i små biter, oliven, tomater og litt ost over - legg alt i en suppetallerk og kjør i mikroen et par minutter.
Anbefaler sterkt å få seg litt fryseplass, jeg har bare tre skuffer under kjøleskapet og det er fint for da blir det ikke "museumsvarer" av det. Ihvertfall i teorien... :sparke:
Jeg pendler litt sånn delvis, og bor på hybel i perioder (hvor jeg ikke kan opparbeide meg noe særlig matlager), og da sverger jeg til et toingrediensregime. En kjøtt, en grønnsak. Kotelett og grønne bønner. Laksefilet og sellerirotmos. Biff og sopp. Dessuten spiser jeg masse stavmiksersuppe (én god grønnsak, buljong/kraft, en dæsj matfløte). Synes det blir fint sånn.
Av og til lager jeg fiskekakeburger med salat og remulade, og da blir det fiskekake til pålegg i lunsjen dagen etter. Hamburgerbrødene blir brukt til lunsj eller frokost eller noe annet en dag det passer.
Jeg pleier kjøpe en pakke med fire fiskekaker - heter vel egentlig fiskeburgere - og dermed blir det to sånne fiskemiddager den uken.
Jeg var alene som voksen i en del år før jeg traff mannen, og bestemte meg for å lage skikkelig middag hver dag allikevel. Så det er mulig, men jeg vet ikke om jeg hadde klart å gjennomføre det nå. (Jeg er jo alene en gang hver 4. måned, og da lager jeg slett ikke middag til én.)
Jeg synes Toffskjis idé høres gjennomførbar ut. En grønnsak og en proteinkilde. Da blir det litt mer overkommelig.
Jeg synes det diggeste med å være alene er at jeg slipper å lage og spise middag. :knegg: Men jeg spiser gjerne salat med en eller annen form for kjøtt i, og det kvalifiserer gjerne til middag. Det er dog veldig sjelden jeg er alene, for jeg er stort sett sosial de dagene poden er hos faren sin, eller sitter lenge på skolen for å lese/jobbe.
Jeg er i prinsippet helt enig, og da jeg var single laget jeg middag hver dag. Nå er jeg alene sånn ca en gang annenhver måned, og da er det veldig deilig å ikke styre med middag. Jeg får jo i meg mat (eller kjøper sushi ute :sparke: ).