Begge guttene har likt både pinglebøkene og Kattekrigerne veldig godt. De har også lest andre sjangre som de har likt godt, blant annet marg og bein- bøkene og gutta i trehytta.
Noen som vil tipse meg om gode bøker til dem, siden de
er fri for lesestoff nå?
Bøkene av David Walliams er fine og morsomme. De liker storebror godt (han leser mest bøker ment for alderen du spør om). Han liker også krimbøkene til Jørn Lier Holst (de som er skrevet for barn/ungdom altså, f.eks. Salamandergåten).
11-åringen her som elsker Kattekrigerne (men riktignok ikke likte Pingle-bøkene) elsker også bøkene om Percy Jackson, og oppfølgerserien Gudene fra Olympos.
Andre bøker som har slått an:
Trilogien "Begynnelsens bøker" (Smaragdatlaset, Ildkrøniken og Dødens bok) av John Stephens
"Archie Greene og det magiske museet", av D.D Everest
"Luridiumstyven" av Bobbie Piers (det har akkurat kommet en oppfølger til denne)
"Vindeltorn" av Tone Almhjell
I påvente av neste Kattekrigerne-boka begynte hun på serien "Spirit Animals", av Brandon Mull. Det virker som den fenget henne, den inneholder i alle fall de riktige ingrediensene for hennes del: Magi og mysterier, spenning, kampen mellom det gode og det onde, og ikke minst i kombinasjon med dyr.
Alt av Rick Riordan :knegg: Sønnen mener ingenting kan måle seg med ham så det går mest i det (ensporet much?! :sparke: ). Vel, siden han har skrevet mye og ikke alt er oversatt så har han switchet over til de engelske. Aldri så ille at det ikke er godt for noe :knegg:
Bøkene til Rick Riordan har vært populært hos vår pode i noen år også. :nikker: Det samme gjelder norske Sigbjørn Mostue. Sommeren før han fylte 12 ni-leste han Gone-serien - den er vel oversatt til norsk, den også, tror jeg? Han leste også YA-bøkene til Terry Pratchett om Tiffany Aching (den første, Wee Free Men, tror jeg heter Skrellingene på norsk?).
Kunstmysteriene til Bjørn Sortland har vært en hit her lenge. Hun mistet litt interessen nå da hun plutselig hadde 4 ukers pause midt inni en bok, men hun har kost seg veldig med de, og latt seg inspirere i sin egen skriving. Det er krim.
Den er meget bra (har muligens nevnt at forfatteren var en del av nerdegjengen min på videregående, så jeg er kanskje litt inhabil). Ny bok rett rundt hjørnet nå: "Maretorn".
Min 11-åring har lest ut Kattekrigerne serien på norsk og har nå lest et par serier på engelsk, for der finnes det mye som ikke er utgitt på norsk enda.
Skal se i hyllen hennes senere i dag hva som står der. Hun leser døgnet rundt, så vanskelig å finne nok lesestoff rett og slett.
Den var det jeg hadde planer om å gå inn og anbefale. Min 11-åring synes den er veldig bra, og vil ha nye bøker med en gang de kommer ut.
Minstemann er riktignok bare 8, men for tiden leser han Percy Jackson. Det antar jeg at gutta dine har lest allerede, eller? (Den er egentlig for større barn enn de som er 8, men han er spesielt interessert i slikt.)
At denne tråden kom opp igjen fikk meg til å gå inn og sjekke, og vips var e-bok kjøpt, og sendt til Kindle. :lykkelig: Og akkurat når vi bare har igjen ca to kvelder med høytlesning av Tom Sawyer :riktig: (for aldri i livet om de får lov til å lese denne på egenhånd, den går selvsagt til høytlesning :knegg: ).
Min gutt på snart ni synes tydeligvis det er skumlere med overdimensjonerte fantasikatter enn med morderiske halvblodsindianere, skal jeg tro hans reaksjon på de to bøkene (altså Vindeltorn og Tom Sawyer). Men han likte Vindeltorn veldig godt, til tross for at han syntes den var noget skummel, og sier stadig at vi må lese fortsettelsen. Så får vi se hvordan det går ...
Tom Sawyer er tydeligvis like fengslende nå som for 140 år siden, forresten. Mine to er i alle fall helt oppslukt, og det var en hard kamp i går kveld, for å få lov til å avslutte lesinga og få dem i seng. Men greit å lese den sammen med dem, så får vi tatt oppklaringer rundt begrep som "nigger" o.l. i en historisk sammenheng underveis.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.