Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg bøker til 11-12-åringer?

#1

Veslemøya sa for siden:

Begge guttene har likt både pinglebøkene og Kattekrigerne veldig godt. De har også lest andre sjangre som de har likt godt, blant annet marg og bein- bøkene og gutta i trehytta.

Noen som vil tipse meg om gode bøker til dem, siden de
er fri for lesestoff nå?


#2

Myria sa for siden:

Bøkene av David Walliams er fine og morsomme. De liker storebror godt (han leser mest bøker ment for alderen du spør om). Han liker også krimbøkene til Jørn Lier Holst (de som er skrevet for barn/ungdom altså, f.eks. Salamandergåten).


#3

My sa for siden:

11-åringen her som elsker Kattekrigerne (men riktignok ikke likte Pingle-bøkene) elsker også bøkene om Percy Jackson, og oppfølgerserien Gudene fra Olympos.

Andre bøker som har slått an:

Trilogien "Begynnelsens bøker" (Smaragdatlaset, Ildkrøniken og Dødens bok) av John Stephens

"Archie Greene og det magiske museet", av D.D Everest

"Luridiumstyven" av Bobbie Piers (det har akkurat kommet en oppfølger til denne)

"Vindeltorn" av Tone Almhjell

I påvente av neste Kattekrigerne-boka begynte hun på serien "Spirit Animals", av Brandon Mull. Det virker som den fenget henne, den inneholder i alle fall de riktige ingrediensene for hennes del: Magi og mysterier, spenning, kampen mellom det gode og det onde, og ikke minst i kombinasjon med dyr.


#4

Candy Darling sa for siden:

... og også de fem bøkene om Gregor i underlandet av Suzanne Collins.


#5

My sa for siden:

Ja, dem også. :nikker:

#6

Pelle sa for siden:

Samuel Sekel-bøkene?

Jeg leser de nå, ikke kjempeimponert (Harry Potter kopi spør du meg), men skal visst fenge en del barn.


#7

IzziCreo sa for siden:

Alt av Rick Riordan :knegg: Sønnen mener ingenting kan måle seg med ham så det går mest i det (ensporet much?! :sparke: ). Vel, siden han har skrevet mye og ikke alt er oversatt så har han switchet over til de engelske. Aldri så ille at det ikke er godt for noe :knegg:


#8

Skilpadda sa for siden:

Bøkene til Rick Riordan har vært populært hos vår pode i noen år også. :nikker: Det samme gjelder norske Sigbjørn Mostue. Sommeren før han fylte 12 ni-leste han Gone-serien - den er vel oversatt til norsk, den også, tror jeg? Han leste også YA-bøkene til Terry Pratchett om Tiffany Aching (den første, Wee Free Men, tror jeg heter Skrellingene på norsk?).


#9

IzziCreo sa for siden:

Er Gone-serien god, Skilpadda? Har foreslått den til poden.


#10

Skilpadda sa for siden:

Poden vår syntes som sagt den var veldig spennende. :) Jeg har ikke lest den selv, men ut fra det han fortalte meg, er den ganske dyster, i alle fall.



#12

IzziCreo sa for siden:

Good! Skal prøve å snike den inn innimellom Riordans verker :nemlig:

Og begge har ledd godt av David Walliams' bøker som er nevnt her. Så de kan anbefales.

Og snuppa vil nok absolutt anbefale Hunger Games og Divergent seriene. Bøkene er visst MYE bedre enn filmene :nemlig:


#13

scilla sa for siden:

Clue-serien til Jørn Lier Holst har vært og er super-populære her i huset.:jupp:


#14

Elise sa for siden:

Kunstmysteriene til Bjørn Sortland har vært en hit her lenge. Hun mistet litt interessen nå da hun plutselig hadde 4 ukers pause midt inni en bok, men hun har kost seg veldig med de, og latt seg inspirere i sin egen skriving. Det er krim.


#15

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Den er meget bra (har muligens nevnt at forfatteren var en del av nerdegjengen min på videregående, så jeg er kanskje litt inhabil). Ny bok rett rundt hjørnet nå: "Maretorn".


#16

My sa for siden:

Åh ...! :hyper:

#17

millact sa for siden:

Min 11-åring har lest ut Kattekrigerne serien på norsk og har nå lest et par serier på engelsk, for der finnes det mye som ikke er utgitt på norsk enda.

Skal se i hyllen hennes senere i dag hva som står der. Hun leser døgnet rundt, så vanskelig å finne nok lesestoff rett og slett.


#18

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Den norske utgaven skal være ute om to uker, den engelske er allerede i omløp. (Hun oversetter selv og/eller skriver parallelt på norsk og engelsk.)


#19

IzziCreo sa for siden:

Så utrolig kult! :jupp:


#20

Frøydis sa for siden:

Bergtatt av Martin Fyrileiv. Lettlest og veldig spennende. Kommer to bøker til.


#21

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Er nu godt i gang med den engelspsråklige versjonen, den er muligens en liten tanke mørkere og skumlere enn førsteboka slik jeg husker den.


#22

Tjorven sa for siden:

Den var det jeg hadde planer om å gå inn og anbefale. Min 11-åring synes den er veldig bra, og vil ha nye bøker med en gang de kommer ut.

Minstemann er riktignok bare 8, men for tiden leser han Percy Jackson. Det antar jeg at gutta dine har lest allerede, eller? (Den er egentlig for større barn enn de som er 8, men han er spesielt interessert i slikt.)


#23

Myria sa for siden:

Hva med Terry Pratchett? Storebror holder på med Skrellingene og liker den godt.


#24

My sa for siden:

At denne tråden kom opp igjen fikk meg til å gå inn og sjekke, og vips var e-bok kjøpt, og sendt til Kindle. :lykkelig: Og akkurat når vi bare har igjen ca to kvelder med høytlesning av Tom Sawyer :riktig: (for aldri i livet om de får lov til å lese denne på egenhånd, den går selvsagt til høytlesning :knegg: ).

#25

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Tror det vil ta et år eller tre før eldstemann er klar for noe såpass nifst som dette. Jaja, vi har mye annet vi kan ta først.


#26

My sa for siden:

Min gutt på snart ni synes tydeligvis det er skumlere med overdimensjonerte fantasikatter enn med morderiske halvblodsindianere, skal jeg tro hans reaksjon på de to bøkene (altså Vindeltorn og Tom Sawyer). Men han likte Vindeltorn veldig godt, til tross for at han syntes den var noget skummel, og sier stadig at vi må lese fortsettelsen. Så får vi se hvordan det går ...

Tom Sawyer er tydeligvis like fengslende nå som for 140 år siden, forresten. Mine to er i alle fall helt oppslukt, og det var en hard kamp i går kveld, for å få lov til å avslutte lesinga og få dem i seng. Men greit å lese den sammen med dem, så får vi tatt oppklaringer rundt begrep som "nigger" o.l. i en historisk sammenheng underveis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.