Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis du skulle lært deg et nytt instrument, hvilket skulle det vært?

#1

Maverick sa for siden:

Siden jeg ikke eier impulskontroll, bestilte jeg en gratis prøvetime for, eh, fiolinkurs, inspirert av en FP-er. Og så skjønner jeg, etter research i etterkant av bestillingen, at det muligens ikke er tidenes instrument å kaste seg over for travel person uten tålmodighet.

(Mannen foreslår cello, han sier det er lettere? :gruble: )

Men jeg kjenner lysten til å lære meg et nytt instrument, og da gjerne noe som er lettere logistisk sett enn piano. (Jeg kan litt gitar og litt bass, men det er ikke helt min greie.)

Barndomsdrømmene er fiolin, tverrfløyte og klarinett.

Hva ville du prøvd?


#2

Input sa for siden:

Jeg spiler piano, og ville valgt fiolin eller cello. Aner ikke hva som er lettest av dem, men jeg har oppdaget en soft spot for strykere i det siste.


#3

Ru sa for siden:

Fiolin!

Jeg har selvsagt gjort strategiske valg i så måte, ved å melde Knøtteliten på suzuki-fiolin for 6-åringer, der de tre første spilletimene både hos lærer og i gruppe, brukes til å lære foreldre/foresatte nok fiolin til å støtte ungene.
Så nå har jeg min egen 3/4-fiolin og var på spilletime i går. Kjempegøy! Jeg kommer jo aldri til å lære meg å spille noe særlig, men om Knøtteliten fortsetter med fiolin lenge så klarer jeg kanskje å plukke opp et og annet.


#4

Toffskij sa for siden:

Cello har alltid vært mitt drømmeinstrument. Men det er nok langt mer sannsynlig at jeg heller plukker opp den klassiske gitaren eller pianoet igjen. Ikke trompeten. :hehehe:


#5

Olvina sa for siden:

Eg spelar klarinett, og skulle gjerne kunne gitar og piano. Vi har begge deler i hus (el.piano i det minste), så teoretisk sett er det berre å prøve. I praksis funkar det litt dårleg, sidan det aldri er tid. :sukk: Minste spelar fiolin og tok det ganske raskt tykkjer eg. Ho hadde spelt i berre 1,5 år då ho deltok på den første store konserten saman med andre barn på strykeinstrument, stort symfoniorkester og Alexander Rybak.


#6

Strå sa for siden:

For å kuppe tråden, eller i hvert fall svare på noe annet: Jeg ville ikke lært meg et nyt instrument, jeg ville lært meg å spille 70-talls 2-raders elektrisk orgel på nytt. Savner å klimpre av og til.


#7

Maverick sa for siden:

Cello er noe av det vakreste jeg vet, men det ryker litt på logistikken. :gruble:


#8

Elisabet sa for siden:

Kan varmt anbefale cello. Jeg skjønte meg ikke på alle som ville spille fiolin. Cello høres jo mye bedre ut før du kan det også. ;) Og cello er et flott instrument, men litt større å dra rundt på. Jeg spilte cello i 9 år, og angrer litt på at jeg sluttet. Men jeg liker ikke å øve, men jeg liker veldig godt det å spille sammen med andre. Da kom det til et punkt hvor jeg liksom ikke kom lenger så lenge jeg ikke gadd å øve noe særlig, men jeg elsket å spille, men ikke alene. Har spilt i flere forskjellige symfoniorkester og strykeorkester og det er bare helt fantastisk.


#9

Maverick sa for siden:

Lurer på om det er Mannens tanke også. :knegg:


#10

Addison sa for siden:

Jeg spiller kornett og trompet, og skulle veldig gjerne spilt piano. Vi har i huset, men tid og tålmodighet står ikke i kø. :knegg: Tverrfløyte om jeg skulle lært en nytt blåseinstrument! :nemlig:


#11

Bokormen sa for siden:

Piano! Og kanskje gitar.

Jeg spilte fiolin i mange år før det egentlig ble pent, og før det var rare stykkene jeg kunne, men det er godt mulig at voksne lærer raskere? Jeg syntes det var skrekkelig ergelig at broderns gitarspilling var helt ok etter noen uker med øving i alle fall. :knegg:


#12

GinaK sa for siden:

Piano og gitar. Har ingen av delene men jeg kan noter. Jeg har fortsatt blokkfløyten fra jeg gikk på barneskolen og den er kjempepoppis blant barna her. Nå har vi jo et barnebarn som sikler inn der så det er ikke så stas for oss andre lengre. :rolleyes:


#13

Nenne sa for siden:

Gitar ville jeg ha lært meg. Det er et greit instrument å kunne tenker jeg.

Jeg spilte fiolin i 8-9 år som barn, men hvis man ikke spiller i orkester er det litt "unyttig" for å kalle det det.


#14

nolo sa for siden:

Jeg skulle gjerne lært meg å spille piano.


#15

Fersken sa for siden:

Skulle gjerne ha frisket opp gamle kunnskaper på bassgitar og tenorsaxofon. Og lært et akkordinstrument som gitar eller piano.


#16

frukt sa for siden:

Saksofon så klart. :jupp:
Men det er jo fordi jeg har spilt før og prøver å lære igjen.


#17

Kiwi sa for siden:

Piano! Det trenger ikke ta all verdens plass heller, hvis du velger el-piano.


#18

Frøydis sa for siden:

Jeg har tverrfløyte, fiolin, piano, gitar og el-gitar. Har en plan om å lære meg alt engang i tiden. Først blir det nok å bli bedre på gitaren og friske opp fløytekunnskapene.


#19

Maverick sa for siden:

Vi har piano, el-piano, gitar, el- gitar og el-bass hjemme, men jeg vil ha enda et instrument. :sparke: Og fortrinnsvis et Mannen ikke kan. :flau:


#20

frukt sa for siden:

Jeg har forøvrig elektrisk-akustisk gitar, ukulele, saksofon og bongotrommer. Alt i England selvsagt... Har også lyst på keyboard, og masse fritid. :knegg:


#21

Tallulah sa for siden:

Steel guitar eller autoharp! :køntri:


#22

Charlie sa for siden:

Saksofon, for oss som kunne spille blokkfløyte. Fordi du kommer et godt stykke på vei med blokkfløytegrepene som nybegynner. BTDT

Det det røyk på for meg var spillelærer. Men kan veldig godt tenkes at jeg gjør et nytt forsøk senere.

Nå har jeg alltid identifisert meg med Lisa Simpson, da. Altså i Springfield... :knegg: Og synes sax er dødsfett :ja:


#23

Pelle sa for siden:

Det måtte bli triangel eller rytmepinner. Trur eg.


#24

Blånn sa for siden:

Saksofon!


#25

Maverick sa for siden:

Opptil flere mennesker på jobben går rundt med buttoner med "saxofoner forbudt"-skilt, så det tror jeg ikke hadde gjort susen for hverdagen min. :knegg:


#26

Palmen sa for siden:

Voffor det da? :leppe:

Saxofon kan jeg, så det trenger jeg ikke lære på nytt. Jeg skulle ønske jeg kunne spille gitar.


#27

M&amp;M sa for siden:

Tuba! :digger:
Jeg synes jenter og damer som spiller tuba og sausafon er knalltøffe!
Spilte fløyte i mange år, og det gjør også dattera. Sønnen spiller kornett.


#28

Maverick sa for siden:

Jeg vet ikke helt, faktisk. Tror det er en sånn "fordi vi er så tøffe rockere"-greie. :jupp:


#29

IzziCreo sa for siden:

Uten tvil - cello :hjerter:

Det er absolutt sant at cello høres bedre ut i startfasen enn fiolin :knegg: Du spiller gitar, ja? Et nytt strengeinstrument er det jo da litt kortere vei til. Spiller du etter noter eller gehør? Med cello starter man i f-nøkkel. Suzuki-metoden er jo egentlig en finfin vei inn, ihvertfall for barn, og vil tro det funker bra for voksne også. Tenker spesielt på den den av metoden som er å se/høre hva lærer spiller, og så spille det selv. Gir rask mestring. Jeg kjenner en super lærer, som ikke bor langt unna deg, om du er interessert :jupp: En annen en også faktisk. Mulig enda nærmere, men usikker om hun tar privatelever (jobber i Kulturskolen).

Cello er det vakreste instrumentet :hjerter:


#30

Maverick sa for siden:

Jeg spiller bare bittelitt gitar, og er ikke noe flink. Piano er mye lettere for meg. (En note - en tangent. Mørkest i bunnen, lysest i toppen. It's logic!)

Og jeg spiller etter noter.

:sukk:

Jeg vet ikke om dette er veien å gå. :leppe: Men jeg vil jeg vil jeg vil!

Får man leid cello, eller må man kjøpe? Samme med fiolin?


#31

Neket sa for siden:

Trombone. Jeg syns det er så kult. Onkelen min spilte det, og han var kulest i hele verden.


#32

ingling sa for siden:

Jeg spiller piano, vurderer sterkt å lære meg å spille gitar. Mannen spiller og har flere, så det er egentlig bare å sette i gang, men må nok bli ved hjelp av bok eller lignende, timer er ikke aktuelt akkurat nå.


#33

IzziCreo sa for siden:

Ja, du får leid cello :jupp: Minsten leier, eldste eier. Den minsten har leies av lærer som jeg nevnte over, og vil tro hun har helcelli også. Men det er lett å finne ut av :) Kulturskoler tar også i mot voksne elever om de har ledig kapasitet etter opptak. Oppegård kulturskole (som holder til på Kolben på Kolbotn) har celli til utlån til sine elever. Men husk at du da får kun 18 min med lærer (hvis ikke ting har endret seg de to siste årene), kontra hos en privatlærer hvor du kan skreddersy etter ønske - 30, 45, 60 min. Erfaring tilsier at 18 min er altfor lite (dog verre for barn enn voksne vil jeg tro) for god fremgang.


#34

Ru sa for siden:

Saksofon = dænsband uansett, altså. :niks:

Og I beg to differ; det låter ikke fælt når jeg spiller fiolin. Og jeg har hatt 1 (!) spilletime (20 min).
Men det er klart, om man ikke hører skjitt at det låter surt, så blir det jo fælt. Uansett instrument, mer eller mindre. (Bortsett fra mye messing som ikke kan lage direkte ulyd.)


#35

Input sa for siden:

Du trenger jo en el-cello. Noen av de ser himla kule ut.


#36

IzziCreo sa for siden:

De koster ikke skjorta heller!


#37

Maverick sa for siden:

Tror jeg må ta prøvetime med både fiolin og cello. :jupp:


#38

Syrinx sa for siden:

Jeg ville valgt gitar fordi jeg gjerne skulle kunne kompe elevene iblant. Piano kunne vært aktuelt, men mer praktisk med gitar.
(Jeg spiller tverrfløyte og måtte ha pianotimer da jeg studerte musikk. Kan likevel ikke sette pianospill på listen over ting jeg kan.)


#39

IzziCreo sa for siden:

Lurt! :jupp:


#40

IzziCreo sa for siden:

Det finnes jo uendelig mange klassiske mesterverk å velge i for å vise hvor vakkert og lidenskapelig cello er, men for rocka Mav så vil jeg vise Psalm skrevet og fremført av dyktigste Perttu Kivilaakso :hjerter:

www.youtube.com/watch?v=5d6dFFhF608


#41

Inagh sa for siden:

Jeg hadde valgt piano. :jupp:

(Eller tatt opp igjen tverrfløyta og begynt på nytt der - rævdilteren Inagh begynte da kusina begynte og slutta da kusina slutta, sånn etter et års tid. Tror jeg var 10-11 år gammel. Jeg angrer som voksen på at jeg slutta, og syns godt mor og far kunne ha pusha meg litt hardere til å fortsette. :sparke: )


#42

ElinM sa for siden:

Jeg ville sagt fiolin. Jeg begynte å spille det for seks år siden, sammen med en av ungene som begynte på kulturskolen (suzuki). Nå har den ungen sluttet, men jeg fortsetter sammen med søstera som begynte for to år siden. Jeg bortimot elsker å spille fiolin. Kommer selvfølgelig aldri til å bli spesielt god, men gleden ved å spille er viktigst. I utgangspunktet trodde jeg aldri fiolin var noe for meg, jeg har alltid ment jeg har dårlig gehør, men det er kanskje ikke fullt så ille som jeg har trodd, samt at det også kan trenes opp. Progresjonen har vært langsom siden jeg har fulgt ungenes (som ikke har vært så raskt), men jeg har nå kommet meg på et slikt nivå at jeg har lyst til å spille mer, og drømmer om å begynne i et spellemannslag.


#43

zinatara sa for siden:

Bli flinkere på gitar og lære å spille ukulele kunne jeg tenkt meg.


#44

millact sa for siden:

Kan spille trompet og saksofon, skulle gjerne kunne spilt trommer.


#45

Blondie sa for siden:

Saksofon er den store drømmen. Planen var å lære det innen fylte 40, men jeg tviler på om jeg klarer det på to år.


#46

veobra sa for siden:

Jeg kunne tenke meg å spille piano. Eller pikkolofløyte, lite og nett.


#47

apan sa for siden:

Jeg kan spille piano og tverrfløyte, dog er jeg rusten på begge deler.
Jeg ville gjerne spilt cello.


#48

IOA sa for siden:

Jeg ville gjerne spilt valthorn. Eldste spiller, og det er så flott! Jeg har spilt andre messingblåseinstrumenter før, men det er ikke samme grep, dessverre.


#49

Anne C sa for siden:

Jeg ville lært meg å spille gitar. Kan ikke spille noe som helst.


#50

Fløyel sa for siden:

Jeg har spilt saksofon, klarinett og trompet. Men jeg angrer dypt på at jeg ikke lærte meg Cello - vakreste instrumentet. Frøkna startet med Cello i fjor, men vi sliter med å finne spillelærere som ikke er tilknyttet en musikkskole.


#51

007 sa for siden:

Jeg kan/kunne spille på kornett/trompet/horn og orgel, men er noget rusten, for å si det mildt. Skulle jeg lært meg å spille på et nytt instrument ville jeg valgt piano eller gitar.


#52

Katta sa for siden:

Enten gitar fordi det er praktisk eller sopransax fordi det har jeg veldig lyst til. Jeg spiller, dog rustent, tverrfløyte og de litt større saksofonene. :)


#53

IzziCreo sa for siden:

Hvor bor dere, Fløyel?


#54

IzziCreo sa for siden:

Djiiiizez, tror jeg må legge meg... Jeg leste gjentatte ganger sopransex... :knegg:


#55

Matilda sa for siden:

Helst skulle jeg vel ha lært å spille gitar skikkelig, jeg kan litt, men bare til husbruk. Piano kan jeg ikke, så det får bli nummer to, og så bass som nummer tre, tror jeg. Strykere har aldri fascinert meg noe særlig, men hvis om atte måtte det nok blitt cello. Tror jeg heller ville lært å spille fløyte, før det, og jeg vurderer å kjøpe meg ukulele, det er jo ikke alt for ulikt gitar. Skulle vel klart å prøve meg fram litt.


#56

Madicken sa for siden:

Jeg kan fire grep på gitar, og kommer et stykke med det, blant annet gjennom hele repertoaret til Frelsesarmeen :knegg:, men skulle gjerne spilt langt bedre. Såpass bra at de rundt meg nikker anerkjennende når jeg tar fram/med gitaren i festlige lag.


#57

Minerva sa for siden:

Piano. Har egentlig ønsket meg det fra jeg var liten. Nå som jeg underviser i musikk i småskolen hadde det vært så fint å kunne spille.


#58

Bloppy sa for siden:

Jeg spiller trompet og kornett. Har så vidt vært innom klarinett og trombone også.
Men det husker jeg svært lite av. :humre: Eneste jeg vet, er at den gangen hadde ikke korpset mitt juniortrombone. På en trombone er det i hovedsak 7 posisjoner på de rene tonene. Jeg rakk aldri ut til 7.posisjon. Så alt som skulle spilles der, måtte jeg bare hoppe over. :kort i ermene: :knegg:

Jeg skulle gjerne likt å lært meg en hel masse instrumenter. Slagverk, saxofon, trombone, gitar, ukulele, piano.
Jeg kan noter, så jeg kan med litt øvelse klimpre en sang på piano. Ikke så god på spill med venstrhånd, så det blir litt enkle løsninger der. Og kun akkorder. Ikke noe spill.
På gitar kan jeg 3 grep tror jeg. Det holder ikke engang til huskbruk. :humre: Og dessuten er det sjeldent jeg har korte nok negler til å få spilt noe særlig.

Jeg spiller dog best på gehøret tror jeg. Eller, jeg leser jo notene. Men er ikke spesielt god på å forstå musikken utifra notene jeg leser. Jeg må nesten høre musikken, så kan jeg spille etter noter etterpå. Bladspilling er med andre ord jeg ikke spesielt god på.


#59

Katta sa for siden:

Mye rart i koret mitt altså, men akkurat den øvelsen har jeg aldri blitt innkalt til. :knegg:


#60

Strå sa for siden:

Denne tråden har i hvert fall inspirert meg til å gå og finne den enkle enraderns keyboardet og øve meg litt på noter og grep. Da kanskje jeg kan få til noe fornuftig spilling på det gamle orgelet jeg hentet meg til nordhuset mitt i sommer.

Takker og bukker til Maverick som satte meg i gang. :digger:


#61

IzziCreo sa for siden:

:knegg:


#62

Éowyn sa for siden:

Fiolin! Et instrument jeg har hatt lyst til å lære å spille i mange år.


#63

Obelix sa for siden:

Jeg skulle veldig gjerne lært meg å spille piano.
Kan spille (dog noe rusten) både saxofon og klarinett.


#64

Polyanna sa for siden:

Piano. :hjerter:


#65

Mjau sa for siden:

Ukulele. Jeg har til og med kjøpt en skikkelig en. En rosa. :hjerter: kom så langt som å lære meg å stemme den. Skulle gått på kurs. Mye gøyere det enn å klimpre foran en stadig mer irritert ektemann. :knegg :


#66

Isbjørn sa for siden:

Kan bittelitt ukulele og kunne tenkt meg å lære mer. Eller trekkspill. Har sansen for instrument som kan brukes i samvær med andre mennesker, slik at man kan synge/danse sammen.


#67

star sa for siden:

Piano :hjerter: Jeg har til og med ett, men har ikke plass til det. Så det står hos mamma og pappa.


#68

Kirsebær sa for siden:

Har du vurdert triangel? :gruble:
Lett å ta med seg, mannen din spiller det sikkert ikke (?), og selv om det nok må en del øving til i starten, føler jeg meg trygg på at det lar seg kombinere med crazybananas jobb og familielogistikk og alt. :jupp:
Og før du vet ordet av det kommer du inn med den riktige plingen, med riktig timing, og alt! :love:

Triangel altså. Det perfekte instrument!


#69

Strutsen sa for siden:

Piano og/eller gitar. Har spilt tverrfløyte.


#70

My sa for siden:

Munnspill. Som Bruce Springsteen og Reodor Felgen. :love:


#71

Kirsebær sa for siden:

Didgeridoo? :vetikke:


#72

Kirsebær sa for siden:

Oh lord! Du har irriterende nabo? Kjør på med sekkepipe!!


#73

Eia sa for siden:

Har ikke lest tråden, men jeg startet med bass for noen måneder siden og det er gøy. Litt greit å være flere, da. :spiller i band:


#74

Tallulah sa for siden:

Selv om jeg har lest tråden før og til og med svart leste jeg i dag tidlig: "Hvis du skulle vært et nytt instrument, hvilket skulle det vært?" :stuart:


#75

Polyanna sa for siden:

Haha, jeg også.

Jeg tenkte kanskje kontrabass? :gruble:


#76

Maverick sa for siden:

Må bare si at dette endte med at jeg har begynt å lære meg å spille fiolin. :glis:

Og Mannen har fortsatt ikke flyttet ut. :lettet:


#77

Frøydis sa for siden:

Åh, tar du timer? Er det vanskelig?

Hilsen har fiolin i hus.


#78

Maverick sa for siden:

Nei, jeg tar ikke timer, men guttungen gjør, så jeg snikøver med ham. :knegg: Det er vanskelig! Og kjempegøy.


#79

Strå sa for siden:

Mens jeg har nesten ikke spilt i det hele tatt. De gamle notebøkene mine støver ned.


#80

Frøydis sa for siden:

Så gøy. Det er ingen som lærer bort fiolin her, men jeg vurderer å sjekke YouTube for instruksjoner.


#81

Albertine sa for siden:

Jeg har lyst til å lære meg å spille gitar. Derfor har jeg kjøpt to gitarer. De står fortsatt i kjelleren, skrekkelig ustemte. :sukk:


#82

Candy Darling sa for siden:

Eg skulle inn og seie panfløyte, men så hadde du bestemt deg allereie. :leppe:


#83

Maverick sa for siden:

Eg skal spare det tipset til neste gong eg er rastlaus og treng å gjere noko nytt. :knegg:


#84

IzziCreo sa for siden:

Eg vonar du kjem til å stille opp om orkesteret treng fleire feler :hyper: :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.