Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Merking av barnehagetøy

#1

frukt sa for siden:

Hva er best syns dere, penn eller merkelapper? Begge deler kanskje avhengig av hva man skal merke? Hvor kjøper man merkelapper? Penn har jeg, i England. :knegg:


#2

Anita72 sa for siden:

Hvis du tar et kjapt søk på nett etter navnlapper så får du opp mange leverandører. Jeg bruker [url="www.navnelapper.no/"]askeladden[/url]. Bruker kun lapper ikke penn. Da kan barne selv finne tingene sine uten å kunne lese. Farge/skrifttype/bilde på lappen bestemmer du selv.


#3

frukt sa for siden:

Så lurt! Takk for tips.


#4

Input sa for siden:

Bruker klistrelapper som jeg fester i nakken og på vaskelappen. Bruker de samme lappene på matbokser, drikkeflasker, sekken osv.


#5

ingling sa for siden:

På klær synes jeg egentlig merkepenn har funket best, lappene detter for lett av i vask. Har prøvd mange ulike. På ting og tang er lapper veldig greie, forutsatt at man husker hvor de ligger. Har jeg hørt. :sparke:


#6

My sa for siden:

Jeg har kjøpt klistrelapper fra [url]www.nordicprint.no[/url]. Den typen som ikke trenger å strykes, men bare klistres på, som tåler vaskemaskin og oppvaskmaskin. Bruker dem både på gjenstander og klær, og har god erfaring med disse. Har ikke opplevd at de har falt av.


#7

Input sa for siden:

Det er de jeg bruker også.


#8

Høst sa for siden:

Signerer bare denne. Har aldri vært plaget med at de forsvinner i vask - skjer innimellom, men ikke veldig ofte.



#10

Maverick sa for siden:

Jeg setter fortsatt på en del merkelapper med navn og nr, men vet av erfaring at innen et par måneder kommer det meste til å være merket med tusj eller penn på vaskelappen. :jupp:


#11

Niobe sa for siden:

Begge deler. Sko er lettest å skrive i, synes jeg. Men jeg er ikke av typen som har merket hver sokk osv... :sparke: Og jeg tror ikke vi har mistet et eneste plagg på 9 års barnehage/skolekarriere.


#12

millact sa for siden:

Jeg merker heller ikke alt og særlig ikke nå som de er skolebarn. Det viktigste er yttertøy og sko tenker jeg.

Vi har mistet lite vi også.


#13

Floksa sa for siden:

Jeg bruker klistrelapper på alt. Klær, sko, matbokser osv.
Har lapper til alle barna med fornavn og mitt telefonnr og lapper med etternavn med telefonnr. Har to som bruker omtrent samme str og da er det greit å kunne skille.
Jeg merker mye, også bukser/gensere.
Merker også mine egene luer/vanter etc. Hvilket betyr at jeg stort sett får det tilbake når jeg legger det igjen steder :flau: Jeg har dog ikke egen lapp med mitt fornavn.

Kjøper navnelapper hos askeladden.


#14

Palmen sa for siden:

Klistrelapper fra Askeladden og nordic print her også. :jupp: Har brukt det i 8 år, veldig fornøyd.


#15

My sa for siden:

:sjokk:

Jeg merker mye, men vi har likevel mistet store mengder, både i barnehagen og på skolen. Dyre fine klær har forsvunnet, til tross for at det har vært merket. I den gigantiske haugen med glemmetøy som vi må gå igjennom på slutten av hvert skoleår er faktisk mesteparten merket. Jeg har også funnet mine egne barns klær i helt andre enden av skolen enn der de har klasserom. Da eldste gikk i fjerdeklasse ble den dyre allværsjakka hennes borte, og var borte i to måneder, før jeg fant den igjen i en haug med glemmetøy i garderoben til første trinn, i en helt annen etasje enn der hennes klasse befant seg. Bare flaks at jeg kom på å lete der. Den var selvsagt merket med fullt navn og telefonnummer, og var åpenbart for stor til noen førsteklassing. En merket ulljakke fikk jeg igjen nå i vår, etter at den forsvant for to år siden. Den passer heldigvis perfekt til lillesøstra nå.


#16

Niobe sa for siden:

Det kan ha forsvunnet et og annet sokkepar. Det ville jeg ikke merket. Men ingenting av betydning. Det må sies at vi er godt hjulpet av at eldstemann aldri har glemt/mistet noe på skolen. Det er jo ikke sikkert minsten følger opp. :knegg:


#17

My sa for siden:

Noe sier meg at vi har svært ulike barn. :knegg: I alle fall på det området.

#18

Input sa for siden:

Vi har heller aldri mistet noe, men det er ikke ungens fortjeneste i hvert fall. :knegg:


#19

Charlie sa for siden:

Har gått høyt ut med tekstillapper som ble festet med plastikkduppedingser ,det var faktisk ganske praktisk, fordi lappen enkelt kan tas av og brukes igjen. Har også brukt tusj mye, og gikk mer og mer over til det. Problemet er at det ofte er enklest å skrive på vaskelappen med str på, og at jeg egentlig liker å fjerne navn når jeg gir bort klær etterpå. Da forsvinner jo str og vaskeanvisning.

Det som jeg kom på litt sent, men som vi har hatt mye nytte av med flere barn, er at jeg ikke har skrevet på barnets navn på lappene jeg bestiller men "Olsen Family". Dermed kan en lapp brukes på hele familien, klær kan arves osv. Og så har jeg utenlandsprefix på tlf nr, - men vi reiser en del, da.

Vi har mistet lite klær, men noe tøy har antakelig blitt stjålet. Det har vært snakk om typ flunka nytt regntøy kjøpt i august til bhg-start som blir borte fra garderoben uten at det har regnet en dag. For sånt tøy begynte jeg derfor å skrive på med STOORE bokstaver inne i ryggen av jakka, og etter det ble ikke vårt borte, i hvert fall. :knegg:

Litt opp i klassetrinn nå, og merker ikke klær lenger. De har ikke lenger skiftetøy på skolen, så det er ikke det samme behovet når de har klærne på. :rødme:


#20

My sa for siden:

I år gikk jeg bananas og bestilte en pakke med merkelapper hver til alle tre barna, med deres navn, mitt og mannens telefonnummer (med utenlandsprefiks ja), og et søtt/morsomt lite bilde på, som de kan bruke på sine eiendeler og klær. I tillegg bestilte jeg en pakke der jeg kun skrev mitt etternavn/mannens etternavn og våre telefonnummer, nøytralt uten noe bilde, til gjenstander som tilhører hele familien, eller sånt som kan gå i arv.

Så nå bør vi ha bra med klistrelapper for ei stund. :knegg:


#21

Myria sa for siden:

Vi bruker klistrelapper fra Askeladden, ingen stryking. En og annen lapp har kanskje falt av etter noen vasker, men det er sjelden så vi er veldig fornøyd. Vi bruker de på alt, sko, klær, drikkeflaske, sitteunderlag, matbokser osv osv. Storebror har mistet én joggesko en gang, men ellers har alt alltid vært på plass både på skolen og i barnehagen. Skal sies at det ikke er storebrors fortjeneste. Han er en fantastisk vims og det er kun fordi jeg har stålkontroll og sjekker hver dag at inneskoene ligger på hylla og at det som henger på knaggen og ligger i skapet er på plass. Det hender rett som det er at storebror må lete etter en innesko eller noe annet som har havnet under benken langt borti gangen og lett bare kunne forsvunnet.

På skolen er det tre digre kasser til gjenglemt tøy og de er alltid stappfulle. Det er langt fra bare luer, skjorter og sokker som ligger der, men sekker, dyre jakker, dresser og sko. Årlig gir skolen bort sekkevis med gjenglemt tøy til veldedighet, fordi ingen gidder hente det. Jeg skjønner ikke at det er mulig.


#22

Input sa for siden:

Jeg har jobbet både i bhg og småskole, og enda viktigare enn at vi skal unngå å miste klær, synes jeg det er at de ansatte slipper å bruke masse tid på å lete etter eieren av plagg som har forvillet seg inn på do/lekerommet/en annen avdeling. Så for meg er det et poeng at navnet er gjenkjennelig for alle som jobber med barnet, inkl. assistenter som ikke kan alle etternavn. Så personlig er jeg ikke så begeistret for sånne løsninger. Og enda mer irriterende er de som hevder at klærne er merket når det står navnet til en kusine eller et nabobarn. :sparke:

Jeg liker godt foreldre som merker med Sindre/Eva/Kamilla Hansen da. Det er en veldig smart løsning.


#23

Myria sa for siden:

Ja, jeg forventer ikke at absolutt alle som kommer i kontakt med barna mine på skolen/i barnehagen kjenner etternavnet deres, så alle tre har hver sine lapper med både for- og etternavn. Det er faktisk også veldig greit i det daglige når f.eks. to av dem har samme type av sko eller plagg. Det er mye enklere for dem å finne rett sko eller lue når de selv enkelt kan se om det er lillesøsters rosa eller lillebrors grønne lapp inni.


#24

My sa for siden:

Jeg er innenfor døra på skolen bare en håndfull ganger i løpet av et år. Foreldremøte to ganger i året, kontaktsamtale to ganger i året (tre barn, men to av dem alltid på samme dag), og en sjelden forestilling eller foreldrefrokost. Og da er det ikke alltid jeg har tid til å sjekke garderober og hyller, i alle fall ikke i alle etasjer og deler av bygget. Det var vel bare første halvåret i førsteklasse at jeg var innom skolen og garderoben hver dag, og hadde anledning til å ha kontroll på alt. Og selv da kunne ting fort forsvinne et sted på veien mellom skole og sfo... :gal:

Det kan sikkert være at noe av vårt har blitt gitt bort til veldedighet, hvis det har befunnet seg i gjenglemttøyet til en helt annen klasse enn det barna mine har gått i. Ellers tenker jeg at mye klær blir liggende fordi barna har to hjem, og en forelder bare antar at det savnede plagget er hos den andre, og kjøper derfor nytt for å ha i sitt hjem.


#25

Myria sa for siden:

Men ville du ikke lagt merke til hvis barnet kom hjem uten gymsekk eller uten vinterjakke/-dress, litt større ting altså? Det med to hjem kan jeg absolutt forstå, men tviler på at det forklarer den enorme mengden tøy ingen ser ut til å bry seg om. Her er det felles gjenglemtkasser for hele skolen, så det gjør det jo enklere å vite hvor man skal lete.


#26

GinaK sa for siden:

Det fikk jeg også tidlig tips om så gjør det. Askeladden har ikke punkter nok på lappene sine så jeg har bestilt på Presis.no


#27

My sa for siden:

Jo, jeg legger merke til det, og det foregår omtrent sånn som dette: Jeg spør hvor jakka er, og får til svar: "På skolen, jeg glemte den". Og etter å ha mast på at den må med hjem noen dager har jeg fått til svar "Jeg finner den ikke i garderoben, jeg tror ikke den er på skolen likevel, kanskje jeg glemte den hjemme hos [sett inn aktuell klassekamerat]?". Så har jeg bedt barnet om å lete bedre, og spurt foreldrene til angitt klassekamerat (hvor den selvsagt ikke er), uten at den har dukket opp. Og ved neste anledning har jeg lett på skolen selv, enten fordi jeg har vært innom pga foreldremøte e.l., eller fordi jeg har dratt innom, ens ærend for å lete, men da ofte til ingen nytte, fordi det er etter skoletid og garderobene er låst. Og i noen heldige tilfeller har jeg altså da funnet den på helt andre deler av skolen, og andre ganger har den på mirakuløst vis dukket opp igjen av seg selv, noen uker eller måneder senere. Men noe har vi aldri sett mer til.

Gjenglemt tøy ligger rundt omkring ved de ulike trinns areal, og på sfo-arealet, men på slutten av skoleåret samles alt på ett sted utenfor administrasjonen. Da er det så store hauger at det tar lang tid å lete gjennom alt, og likevel skal du ha flaks om du finner det du savner.


#28

dharma sa for siden:

Begge deler. Jeg har tusj liggende i gangen, og av og til i bilen og faktisk. Praktisk når jeg plutselig kommer på at jeg har glemt å merke ett plagg.



#30

Myria sa for siden:

Jeg skjønner. Det blir selvsagt annerledes når barna har det meste av ansvaret selv og det blir nok atskillig flere ting i glemmekassene da (i allefall av storebrors ting, hvis det ikke skjer noen drastisk endring i vimsethet). Tydelig at det ikke bare er her det er så store mengder i allefall, ikke at det gjør det noe bedre. Det kan fort bli dyrt hvis man mister mye.


#31

IzziCreo sa for siden:

Askeladden (samme som navnelapper.no tror jeg) bestiller jeg fra. Der kan man få Disney og det er stas for gutta :nemlig: Men altså, de sitter veldig godt. Svært sjelden faller de av. Bruker de på leker (på ha-med-dag), matbokser, flasker, klær, sko - det meste egentlig. Har tusj for de få tingene det ikke funker.


#32

millact sa for siden:

Enig i alt du skriver. Mine to får beskjed om å lete etter ting, ofte dukker det opp, andre ganger ikke. Noe er garantert stjålet, nye innesko etter noen få uker, dukket aldri opp igjen.

Minner meg på at jeg må innom den andre SFO'en, der han var før skolestart i august, og se etter en hettejakke.


#33

My sa for siden:

Den ene inneskoa til yngstejenta forsvant i løpet av de første par ukene av skoleåret i fjor, og dukket opp igjen på siste skoledag før sommerferien. :knegg:

Til tross for flere oppfordringer fra læreren nektet jeg å skaffe nye før jeg antok at de hun hadde ville være fravokst, og hun ville fått nye uansett. Det blir litt prinsipp for meg, hun må passe på tingene, sette inneskoa fint på plass i garderoben etter bruk. Hun kan ikke bare slenge dem fra seg her og der, og regne med at det alltids dukker opp nye hvis de forsvinner. Det er rett og slett ikke slik det funker hos oss. Får hun nye innesko, og roter dem vekk, ja, da har hun ikke innesko. Det sa jeg til læreren også, og understreket at hun bare må tåle å bli våt på sokkene, til det passer meg å skaffe henne nye. For jeg kan ikke fly etter henne på skolen og passe på at hun setter tingene sine på plass, dette må hun bare lære seg. Om hun så må gå ut i sokkelesten i snøen ved brannalarm.


#34

millact sa for siden:

Enig i dette. Viktig å lære dem det. I vårt tilfelle ble begge skoene borte, ingen dukket opp, dermed tror jeg de ble stjålet rett og slett. Lette skolen, rundt, liten 1-4 klasse skole, men de dukket ikke opp, ei heller ved skoleslutt.


#35

Hot Lips sa for siden:

Jeg bruker disse på alt: www.navnelapper.no/bestilling/. Klistres på, faller ikke av i vask. Og tvillingene har hatt hver sin farge siden barnehageoppstart. Helt genialt, gjør at vi unngår mange heftige diskusjoner. :knegg:


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg har merket utrolig lite, og det som har blitt borte har vært det som jeg faktisk har merket.:knegg:


#37

frukt sa for siden:

Kikket på en av disse navnelappsidene nå, og det var jo utrolig mange valgmuligheter! :dåne: Spørs om jeg i det hele tatt klarer å bestemme meg. :knegg:


#38

Isolde sa for siden:

Askeladden for klær synes jeg funker utmerket. Har prøvd mange typer og det er ikke store forskjellen. De kommer stort sett i posten etter en dag. Har et brett i gangen og ofte et brett i bilen eller barnehagen. Fester på når jeg ser det mangler. Ungene elsker med bilde på. Men det viktigste er fornavn og telefonnr.


#39

Matilda sa for siden:

Jeg bestilte første gang fra sabo.no, fordi de hadde både vannfaste klistremerker, tusj og taggits - som altså er vevde bånd man kan feste med en plaststift og ta av og på ettersom. Vi har vært fornøyd, så har i grunnen aldri prøvd noe annet. Vi bruker mest tusj på tøyet, men taggits på tepper, strikketøy og denslags, klistremerker på matbokser, flasker, leker og inni sko.


#40

Input sa for siden:

Taggits bruker jeg på strikketøy. De er geniale.


#41

nokon sa for siden:

La jentene velje kvar sin figur og farge. Vi har røde lapper med brannbil på.


#42

millact sa for siden:

Jeg liker best hvite lapper med sort skrift og et bittelite bilde. Men det er jo en smakssak.


#43

apan sa for siden:

Vi bruker lappene fra Askeladden, klistrer på matbokser, sko etc, og inni en del klær (på vaskelappen stort sett). Jeg bruker også merketusj på en del, alltid lurt å ha en slik i hus. På skolen merker jeg bare yttertøy og sko, men alt barna har i barnehagen er merket, og vi har mistet noen votter i løpet av 10 år med barnehagebarn og det er det.
Storebror har ikke mistet en eneste ting i løpet av 5 år på skolen, så vi er sikkert litt heldige.

Jeg synes lappene fra Askeladden sitter bra, og barna har hver sin utgave, vi har også en med etternavn som vi bruker på litt fellesgreier til familien. Barna velger utforming selv og det er veldig stas.


#44

Malama sa for siden:

Vi har røde med brannbil, blå med fotball, rosa og lysere rosa med prinsessekrone. Klistrelapper som går på alt, faller ikke lett av. I år hadde vi så mange fra i fjor at jeg kjøpte ikke nye engang.

Jeg har full forståelse for at arvetøy fra Lena havner i hylla til Leah, så jeg prøver intenst å merke OVER forrige merking.

Det skremmende er å se den innholdsrike benken "navneløs" i garderoben etter en måned. Dette er bhg, her er foreldre innom to ganger om dagen. Det burde være mulig å se om det er ditt barn sine støvler. eller genser.
Etterhvert er det ikke lenger mulig å se alt den inneholder. Det skjer fort. Da kommer man til bhg for å hente en dag og det ligger utover hele garderoben og man instrueres til å sjekke alt grundig før man får hente barnet sitt. Likevel er det meste uhentet når dagen er omme.


#45

Carpe Diem sa for siden:

Selvheftende merkelapper fra Askeladden :jupp:

Hilsen mor til to og barnehageansatt :D


#46

millact sa for siden:

Jeg tror at noen må ha veldig god råd og/eller ikke bry seg om de mister klær/mangle økonomisk sans.


#47

apan sa for siden:

Mitt beste råd for ikke å miste klær er forøvrig, i tillegg til merking, hele tiden ha kontroll på hva som er i barnehagen og hver eneste dag ta en kjapp sjekk at alt er der / er med hjem, og så lete etter det som mangler. Klær som forsøkes oppsporet med en gang er gjerne bare på gulvet eller på naboplassen, men om det tar lenger tid forsvinner det også lenger bort.


#48

millact sa for siden:

Helt enig der. Jeg gjorde det slik i bhg i alle år, funket som bare det. Tar bare noen minutter ekstra, men er verdt det. Ikke like lett på skolen siden jeg så og si aldri er innom, men jeg sjekker gjerne ifm foreldremøte, foreldresamtale osv.


#49

frukt sa for siden:

Ja, det skal jeg gjoere. :ja:
Jeg har stort sett god kontroll paa ting, og satser sterkt paa aa ikke miste noe! :tøff: :knegg:


#50

Geitrams sa for siden:

Nordic print sine klistrelapper sitter desidert best.


#51

Spoon sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å bestille opp nye lapper, selv om jeg ikke har barnehagebarn lengre :knegg: Bestilte fra Nordic print, kom i posten i dag. De hadde til og med turnmotiv! (Glade jenter)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.