Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kattepiss i sofa - hvordan bli kvitt lukt?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg skal ikke utbrodere hva jeg aller helst ønsker å gjøre med kattekreket (som er en voksen sterilisert hunnkatt)... Hvordan får vi kattepisslukt ut av sofaen? Flekken er godt vasket med såpe for microfiberstoff, men lukta sitter i. Noen tips?


#2

Myria sa for siden:

På teppet bruker vi Hagerly skumshampoo (vi har ett eneste teppe i hele huset og det er alltid der kattene kaster opp eller har uhell :rolleyes:), det fungerer bra og fjerner også lukten. Har ikke testet den på mikrofibersofaene da og kattene våre har ikke tisset i sofaene (ennå), men du kan jo teste litt på baksiden og se? Vi har fjernet flekker fra sofaen med Vanish Powerspray til sofa/tepper og det tåler stoffet fint, men jeg kan ikke si noe om den fjerner lukt.


#3

Nabojenta sa for siden:

Eddik! Ha to dl eddik pr. liter vann. Vask og dynk sofaen med det.


#4

Odelia sa for siden:

Vi tok inn en savnetkatt en gang som passet på å sette sitt preg på sofaen før den ble hentet. Der prøvde vi alle mulige slags midler, til og med spesialbestilt fra nett (kjemisk fabrikk) som skulle ta organisk lukt. Ingenting funket. Til slutt stod valget mellom å kaste sofaen eller dynke putene i badekar med Omo-løsning (som tar enzymet i kattetiss), altså kun lunka/varmt vann med Omo-pulver i (putetrekkene ble vasket flere runder i maskinen med samme middel). Det var også kommet på selve stammen av sofaen så vi tok sofaen ut og høytrykkspylte den før vi sauset den inn med Omo-såpevann og lot stå en times tid og deretter høytrykkspylte den. Dette var ikke snakk om en vaskevennlig type IKEA-sofa som tar høyde for slike insidenser, men den tålte faktisk vasken og brukes i dag i loftstua (ble brukt i stua tiden ut der vi bodde før, for den ble helt luktfri). Både sofaen og putene brukte noen dager på å renne av seg og tørke, men det kom seg til slutt. Så jeg har god erfaring med Omo-blanding og gjentatte/kraftig vask.

(Hadde altså prøvd alt av andre luktfjernemidler som er enkelt å få fatt i, inkludert eddik, uten at det hjalp her.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.