Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rer man egentlig opp en kontinentalseng?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har blitt voksen og bestilt kontinentalseng. Dobbel base, deretter en hel sak, og en relativt tykk overmadrass på toppen.

Problemet er jo at på alle bilder er den jo egentlig ikke redd opp med laken! Har dere bare laken rundt overmadrassen? Flopper ikke det da rundt en hel masse? Rundt overmadrass og øverste badrass? Ser ikke det rart ut på sidene og slett ikke så lekkert ut som på bildene?


#2

frukt sa for siden:

Min mor har strekklaken på overmadrassen, og jeg syns det ser helt greit ut, og lakenet holder seg på plass og.


#3

My sa for siden:

Vi har stretchlaken rundt overmadrass og øverste madrass. Det ser rart ut på sidene og ikke lekkert som på bilder. Jeg sover godt likevel.


#4

-ea- sa for siden:

Det Lille*My sier.
Har ikke sett bilde, så aner ikke hvordan det "burde" være.


#5

Cauchy sa for siden:

Laken rundt overmadrassen, sengekappe under.

Hva tenker du at flopper rundt? Lakenet eller overmadrassen?


#6

Tallulah sa for siden:

Men man får jo ikke strammet noe rundt en myk overmadrass? Jeg liker ikke krøllete laken! Og når det ikke er stramt er det jo lett at det blir dratt frem og tilbake gjennom natta, løsner i hjørnene og what not. I see great problems!


#7

Tallulah sa for siden:

begge deler?


#8

-ea- sa for siden:

Hvordan får man plass til å sove i en seng fylt av puter, lurer nå jeg på. :gruble:


#9

Cauchy sa for siden:

Jeg har stretchlaken med veldig mye stretch som sitter godt rundt overmadrassen. Overmadrassen er ganske tung og holder seg fint på plass.


#10

Ru sa for siden:

Laken rundt overmadrass og øverste madrass. Kjøp laken en størrelse større enn vanlig, så sitter de like fint hele veien rundt. :værsågod:


#11

Tallulah sa for siden:

Tips til gode laken? Jeg liker egentlig aller best sånne glatte bomullslaken med strikk i hjørnene, men de er jo ikke stretchy.


#12

frukt sa for siden:

:latter:


#13

frukt sa for siden:

Kaster de på gulvet?


#14

Myria sa for siden:

Sånn gjør vi også det.
Har aldri tenkt over at det skulle se rart ut og sengekappe liker jeg ikke.


#15

My sa for siden:

... når visningen er over :knegg: - for det er vel eneste gangen man danderer sengen på den måten ... ? Eller?

#16

Tallulah sa for siden:

En annen ting jeg lurer på, som slett ikke er relevant for meg: hvordan i all verden rer man opp en sånn seng som har sånn split i overmadrassen? Til de sengene som har to individuelle regulerbare sengebunner, så har overmadrassen en splitt i øverste del, slik at en kan sitte og en kan ligge. men det fins jo ingen sånne laken! Som er dobbeltlaken nederst og singellaken øverst. Merkelig.


#17

Niobe sa for siden:

Fortrinnsvis trenger man to puter under hodet, en pute på hver side, en i fotenden, en til å holde rundt, og en reserve. Mannen min trenger bare én pute. Jeg har aldri forstått det.


#18

Kirsebær sa for siden:

Vi har et laken på den nederste delen. Det bare ligger der hele tiden.
Også har vi laken som tas rundt både madrassen og overmadrassen. :jupp: (det hender det at vi bytter. :knegg:)


#19

rine sa for siden:

Jepp, slik gjør jeg det også. Lakenet sitter stramt rundt overmadrass og øverste madrass. Da synes den nederste delen, men det lever, og sover, jeg ganske godt med. Jeg kjøpte faktisk et kappelaken som man legger på den nederste madrassen en gang (gamlis), men synes ikke at det ble så fint, egentlig. :niks:


#20

GinaK sa for siden:

Har du kjøpt sånn flott seng med senkbar rygg? :)
Tar gjerne imot tips til hvor du kjøpte din? Jeg tør ikke engang si hvor gammel vår seng/madrasser er, men vi har kjøpt overmadrass ny 2 ganger. :p
Kanskje vi også bør bli skikkelig voksne og prioritere dette før vi får vond rygg.


#21

Novla sa for siden:

Vi har formsydde bomullslaken uten hverken stretch eller strikk på overmadrassen - sitter veldig fint.


#22

GinaK sa for siden:

Vi bruker også stretchlaken som er til større seng. Bruker 180 str til vår 150 seng og det glir ikke.
Liker aller best stretchlaken som er kjøpt på Jysk. Merket er noe med Kron... Kronborg kanskje? Har hatt de i årevis og de holder. De er ikke helt glatte i strukturen da.
Andre som er kjøpt på Kid og Princess har ikke holdt like lenge. De er mye tynnere i kvaliteten og det blir hull.


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker laken bare på overmadrassen. Det blir ikke noe rart med det.

Estestisk sett burde vi ha sengekappe også, men så langt har vi aldri kommet.


#24

Tallulah sa for siden:

Nei, vi kjøpte ikke med regulerbar rygg, det syns vi ikke var nødvendig. Vi kan lene oss mot veggen. Det er endel salg nå, og vi tittet på Skeidar og Møbelringen, og endte med å bestille på nett, for da ble det litt billigere.

Vi måtte prøve de med regulerbar rygg, da. Og sjekke om man kunne dø i dem. :knegg: Kan man bli brettet helt? Ikke på Svane i allefall.

Kappe vil jeg ikke ha, men jeg syns i grunn det er fint når begge madrassene syns, og ikke har et laken som går i bue opp på sine.

Hvilke da?

Takk for tips. Vi har kjøpt en 180-seng, så det er ikke supert utvalg i større laken, dessverre. Vi får prøve oss litt frem.


#25

Bokormen sa for siden:

Du får kjøpt splittlaken hvor øverste del er delt i to, men de er nokså dyre. Vi bruker vanlige stretchlaken i stor størrelse i stedet. Det sitter godt på selv om en av oss hever hodeenden for å lese f.eks. :)


#26

My sa for siden:

Jeg har aldri tenkt over at man skulle hatt sengekappe (og kjente ikke engang til ordet) før i denne tråden. :skratte:


#27

Tallulah sa for siden:

Ah, det finnes splittlaken altså. Takk for info. Ikke aktuelt for oss altså, jeg bare undret meg. :knegg:


#28

Novla sa for siden:

Det er så lenge siden vi kjøpte dem at jeg rett og slett ikke er sikker, men Kronborg som GinaK nevner høres kjent ut, så jeg trooor det kan være det.


#29

LaBanga sa for siden:

Jeg bruker kun laken på overmadrassen, den er relativt tykk, så kan bruke både stretchlaken og vanlig laken med strikk i hjørnene. Har aldri sett behov for å kjøpe noen kappe. Min madrass er mørkeblå og er fin i seg selv.

Rer sjelden opp senga med puter og sengeteppe, men har jo blitt litt oftere nå som jeg har hatt visninger på huset. Når jeg da skal legge meg så havner selvsagt putene på gulvet, eller innerst i hjørnet, siden jeg har 180 bred seng helt for meg selv uansett...


#30

Canisa sa for siden:

Dette.


#31

Kirsebær sa for siden:

Vi har 1,80-seng og kjøper laken på Princess eller Kid. De har laken med mer "høyde" eller hva jeg skal kalle det. De er ihvertfall laget for kontinentalsenger.


#32

Rug sa for siden:

Man behøver ikke å ha kappelaken som er full av rysjer og bølger altså, det finnes mange fine som sitter stramt inntil begge madrassene. Da har jeg bare et laken oppå overmadrassen, og det sitter som en kule. Nå om sommeren har vi et kjempedeilig satenglaken med strikk i hjørnene, det føles som hotellseng. Masse å velge i til 180-senger også, men skal du ha det til å dekke den øverste madrassen i tillegg, må du jo opp i størrelse gigantisk.


#33

sindrome sa for siden:

jeg har kappelaken rundt/over madrass og base og stretchlaken rundt overmadrassen. Trodde ikke det var andre alternativer....


#34

Tallulah sa for siden:

Jada, jeg vet hva som finnes i sengekapper, men jeg vil ikke ha det allikevel. Jeg syns sengen er fin som den er, også har vi et ganske vilt sengeteppe som gjør at vi i grunn ikke trenger noe mer. :knegg: Det kom faktisk med en sengekappe, men i en litt kjip farge. Jeg bare stua det inn i et skap.

Ok, jeg kjøper et laken til 180-madrass og prøver det bare rundt overmadrassen da. Den sklir for håpentligvis ikke like mye rundt som overmadrassen fra IKEA.


#35

Adrienne sa for siden:

IKEA har formsydde laken som dekker overmadrass og madrassen under, men ikke den nederste. Der kan man enten ha kappelaken eller et formsydd laken til.


#36

Tallulah sa for siden:

Men MÅ man ha laken på den andre madrassene? De ligger jeg jo ikke på? :confused:


#37

Rug sa for siden:

Jeg bruker det mest for å beskytte madrassen, samt at det ser ok ut hvis jeg ikke rer skikkelig opp en dag. Ja, de blir skitne selv om man ikke ligger på dem.


#38

Tallulah sa for siden:

Hvordan da, støvete? Da kan jeg jo bare støvsuge dem. Eller?

Det er vel ikke noen vits i å velge farge på sengen om det allikevel er meningen at jeg skal pakke den inn i ulike former for laken?


#39

Rug sa for siden:

Det blir selvsagt mer graps i en småbarnsfamilie med barn som spyr over kanten, skitne ben som sparker borti, merker fra støvsugeren, så det er ikke sikkert det er et like stort behov i andre hjem som det er hos oss. Det har i alle fall vært befriende ved et par anledninger å kunne ta det av og kjøre det en runde i maskinen.


#40

Tallulah sa for siden:

Hm, ja, ser den. Vi er heldigvis over denne perioden.

Jeg er bare helt grønn på dette, jeg har hatt en madrass oppi en sengebunn tidligere, så jeg vet liksom ikke helt hva det er behov får. Nå har jeg plutselig tre madrasser å forholde meg til. :humre:


#41

Tallulah sa for siden:

Jeg er tydeligvis ikke den eneste. :knegg: Her også, gitt.

Men der fant jeg ut at det er noe som heter topplaken, som ikke er like høy som de vanlige laknene, de vi har når ikke rundt både overmadrass og madrass, men blir for høyt til bare overmadrass.


#42

Ru sa for siden:

Jeg eier et kappelaken. Eller støvsamler, om du vil. Jeg tror faktisk jeg bare skal kaste det. :gruble:


#43

star sa for siden:

Stretchlaken rundt alle 3 delene.
Vanlig laken er jo kommer ikke i hus her. :mumle:


#44

Elise sa for siden:

Ikeas formsydde laken er fantastiske. Den nederste delen på vår seng et mørkeblå, så der har jeg ingenting utenpå. Så dekker ikea-lakenet overmadrass pluss den neste, uten buer på sidene, uten krøller, uten at det sklir.


#45

Tallulah sa for siden:

Hvilke IKEA-laken er høye nok til å dekke overmadrass og en tykk madrass til? Og finnes de i 180?



#47

veobra sa for siden:

Vi har tykke gode laken i sateng med strikk. Ikke stretch. Disse er svale og fine. Jeg har dem bare over overmadrassen. Den er så tykk at den ligger på plass og bøyer seg ikke. De har noen ok, men litt tynne fra Princess. De vi har er tykkere. Jeg husker ikke merket, de er en del dyrere.


#48

Elise sa for siden:

Jeg har flere, Sömnig og Dvala iallfall. Det står utenpå at det er plass til høy madrass, en eller annen høyde i cm. Finnes i 180, ja. Ikke 150 (men 160).


#49

Elise sa for siden:

Ikke like fancy som katalogbildet tidligere i tråden. :knegg: Men her kommer mitt vanlige soverom med kontinentalseng og IKEA-laken. :jupp:



#51

Tallulah sa for siden:

Takk for gode tips og illustrasjonsfoto! :blomster: Jeg tror jeg begynner med et topplaken på overmadrassen, også får jeg pakke inn mer og mer av sengen etter behov. :knegg:


#52

safran sa for siden:

Jeg har akkurat bestilt et slikt, og håper det blir pent. Da blir overmadrassen ikledd vanlig laken oppå der igjen.


#53

m^2 sa for siden:

Stretchlaken rundt den øverste madrassen, prøv deg litt fram med størrelsene så går det å finne ut av det :jupp:
Også kan du evt kjøpe en sånn kantbeskytter til madrassen under hvis du vil. Jeg har flere av dem i samme farge som stretchlaknene. Sånne, de er egentlig bare et slags "lakenbånd" som går rundt kanten på hele madrassen:

INGENTING er verre enn laken som er for små/lite dype til å tre over overmadrass+madrass, men for lite store og romslige til bare overmadrassen. Da blir jeg GAL.

www.youtube.com/watch?v=TpyJH2gqSRI

:knegg:


#54

Tallulah sa for siden:

Ja, det må sitte stramt, m^2. :nemlig: Men altså, jeg har kjøpt en pen seng hvor begge de to underste madrassene er i samme tekstil som hodegjerdet, de er ikke sånn "madrassmønstret".

Sånn her ser den ut:

det er jo synd å dekke det til med masse laken? Gjør dere det, altså? Jeg trodde det var mest for sånne "nakne" madrasserfor å få en uniform look.


#55

Elise sa for siden:

Min midterste del er hvit madrass. Derfor bredt laken.


#56

Matilda sa for siden:

Vår seng har også madrasser i grått stoff, men vi har hodegjerde i eik. Vi gjør som Ru, dekker overmadrass og øverste madrass med laken (IKEA og Kid), bare det er stort nok går det fint å dytte inn kantene langs hele. Den underste madrassen synes. Den har overlevd to HG-svangerskap og mengder med unger, og den har aldri blitt sølt på.


#57

Cauchy sa for siden:

Mitt er visst fra feinjersey.


#58

Cauchy sa for siden:

Jeg gjør ikke det selv om min seng består av to enkle rammemadrasser fra Ikea og overmadrass, altså ikke spesielt pen.

Jeg tror laken rundt overmadrassen blir bra på den senga.


#59

Tallulah sa for siden:

Ja, da skjønner jeg at du har laken på. :nikker:

Takk!

Ja, jeg tror også det, rent visuelt. Så gjenstår det å se om det funker, rent praktisk.

Jeg skulle dog ønske meg en annen farge enn grå på senga, men det fantes ikke. Eller jo, beige. :knegg:



#61

Tallulah sa for siden:

Nå først så jeg videoen! :latter: Veldig gjenkjennelig. :knegg:


#62

Myria sa for siden:

Nå ble jeg usikker og måtte gå opp og kikke og det viser seg at vi bare har laken rundt overmadrassen. Det fungerer bra. Madrassen bøyer seg ikke og lakenet sitter stramt.


#63

Geitrams sa for siden:

Vi har kun laken rundt overmadrassen, aldri vært noe problem.


#64

Bloppy sa for siden:

Nå ønsker jeg meg ny seng! :vilha:

Har en knirkete, gammel furuseng. Riktinok brunbeiset nå.
Sånn med buede gavler, og kuler i hjørnene. :skremt:


#65

Tallulah sa for siden:

:humre: De kan jo bli ganske fine med litt knall maling!

Jeg har sett på en monteringsvideo av senga vår, og det som ligger rundt de to øverste medrassene er et slags trekk som jeg går ut i fra kan renses eller vaskes. I slutten av neste uke får dere vite hvordan det går, og om vi trenger flere laken. :knegg:


#66

Darth sa for siden:

Vi har bare laken rundt overmadrassen. Den er ganske tykk, og lakenet sitter stramt og fint. Viktig å ha stort nok laken, sånn at man får brettet det skikkelig under madrassen.


#67

Tallulah sa for siden:

Dere bruker ikke slik med strikki hjørnene?

På hotell bruker de jo bare gigalaken som de bretter rundt og langt innunder. Men jeg har opplevd flere ganger at det løsner veldig, og må res opp på nytt hver dag.


#68

Darth sa for siden:

Nei, jeg synes det er bedre med helt glatte laken på overmadrassen. Mye enklere å brette et stort og glatt laken rundt en tykk overmadrass, enn å styre med sånne med strikk. De med strikk skal jo passe til madrassen, og da blir de ikke stramme nok på langsidene - etter min smak. Jeg lurer på om vi bruker sånne "hofteholdere" i hjørnene øverst når jeg tenker meg om. Vet ikke hva det heter, men har samme funksjon som når man setter tape i hjørnene når man har lagt på bokbind.

Har også sånn seng som dere har kjøpt, der madrassene under overmadrassen har samme stoff, så jeg føler ikke behov for å dekke dem til med noe.


#69

Tallulah sa for siden:

Hvor får man tak i sånne hofteholdere?


#70

Tallulah sa for siden:

Sengen er testet ut! Jeg kjøpte et "overmadrass-laken" i bomullssateng fra Kid, og det sitter greit. Det er litt slaskete, så jeg prøvde å tørketromle det litt mindre, men kvaliteten var tydeligvis for høy. Det krympet ikke en centimeter. :knegg: Men jeg syns det er litt tynt, og jeg tror ikke sateng er helt min greie. Det er liksom glatt og litt stikkete på en gang. Også hadde de det bare i den ultrakjipe udefinerbare fargen "ecru", som ser ut som det er et utvasket hvitt laken som har blitt vasket med brune, gule og røde klær. Litt sånn kjip, gul-ish. :knegg:

Jeg ønsker meg sånne supertykke og glatte hotellaken, med strikk slik at det sitter godt fast.


#71

Tussa sa for siden:

Eg har mala mi. Hundre strøk føltes det som, men det blei så fint. Føle eg legge meg i ein sommardraum kvar kveld.


#72

Geitrams sa for siden:

Vi har ett satenglaken fra Kid og ett fra Princess, og det fra Princess er mye bedre. Stemmer at det fra Kid har en stikkende følelse.


#73

Tallulah sa for siden:

Jeg røk på et svinedyrt fra Gant, Princess hadde ingen overmadrass-laken. Får håpe det er bedre.


#74

Bloppy sa for siden:

Nei, nå står itte væla tel påske!

Mannen kom her i går og lurte på om vi ikke skulle ha byttet ut sengen vår. :tullerdu:

Så nå sitter jeg og sikler på ny seng. Så spørs det da. Hvor mye bonden ønsker å legge i ei ny seng. Ser ut som det mulig å svi av greit med penger.

Men åh!! :lykkelig:



#76

Bloppy sa for siden:

Mulig han tenkte litt her i forrige uke da jeg var sengeliggende omtrent hele uken med rygghelvete. :knegg: Men det skyldes nok ikke sengen altså. Men der sier jeg jo ikke høyt nå. :humre:


#77

Pappalille sa for siden:

Snakker De om lakenstrekkere mon tro?

(Hva jeg _ vet_!)


#78

Tallulah sa for siden:

Ja, hva du vet! :hyper: Vet du hvor man får tak i det?

Jeg kan forresten melde at laken kun på overmadrass funker. Det blir litt slaskete, men inne helt krise. Topplaken i bomullssateng fra KID føles litt som akryl, det samme fra gant er superdeilig. Men bør holde i hundre år til den prisen. :mumle:


#79

Pappalille sa for siden:

Jysk. Der kaller de det lakenstrammere.


#80

Tallulah sa for siden:

:blomster: Takk!


#81

Pappalille sa for siden:

Bare hyggelig å få bruk for min uendelige visdom. :vismann:


#82

Xian sa for siden:

Hvor kjøpte du Gant-lakenet, Tally? Og kjøpte du 180 cm, eller større? Vår seng er 180 x 220, og vi planlegger å kun ha laken på overmadrassen.

Vi får vår nye seng levert i morgen ( :lykkelig: ), og jeg står i nøyaktig samme problemstilling som du gjorde ved trådstart. :knegg: (Ja, bortsett fra at jeg bare kunne oppsøke tråden, da, som jeg seff hadde notert meg bak øret at fantes. :danse2: )


#83

Tallulah sa for siden:

:knegg: Jeg kjøpte 180, på Fru Lyng i Grensen. Du trenger ikke større, det er slapt nok som det er. Jeg bare ELSKER det lakenet. Det har blitt til at vi vasker og tørker det samme dag for å slippe å bruke Kid-lakenet. Helt utrolig at et bomullslaken greier å fremstå så syntetisk!
[CENTER]Save[/CENTER]


#84

Xian sa for siden:

Tusen takk! Da blir det en tur til Fru Lyng i morgen. Vi også vasker og tørker samme dag. Vi har egentlig to laken, men jeg gidder som regel ikke å gå opp to etasjer for å hente det andre. (Både soveværelset og vaskemaskinen i i første etasje, og lintøyskapet i loftetasjen.) Så ett holder nok i første omgang.


#85

Miss Norway sa for siden:

De heter Sheet grippers eller Sheet suspenders på engelsk. Vi bruker dem ofte når de vanlige laknene våre ikke er tilgjengelige.


#86

Tallulah sa for siden:

De derre votteklypene for laken som er nevnt over her?


#87

Pelle sa for siden:

Vi har vanlige laken uten strech i egyptisk bomull (må vite..) og bare stapper de nedi på sidene. Dvs egentlig så gidder vi ikke det, så de bare henger rett ned. Blir ikke krøll.


#88

Miss Norway sa for siden:

Jepp, funker supert de!


#89

safran sa for siden:

[url="http://no.gant.com/interior-til-soverommet-laken-sengetepper/?filter-size[][/url]til Gant finner jeg bare i sateng, er det det du har? Og "konvoluttlaken"? :gruble:

#90

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg har det fitted satin sheet. Det er ikke spesielt tykt, ikke sånn som deilige hotellaken, men UTROLIG mye deiligere enn det fra Kid. De konvoluttlaknene så jo veldig fine ut da.
[CENTER]Save[/CENTER]


#91

safran sa for siden:

Jeg tror jeg må kjøpe et sånt. :nemlig: Stikker innom Fru Lyng en dag.


#92

safran sa for siden:

Og nå har jeg vært på Fru Lyng. :hyper: Det er bare sååå deilig, det lakenet! De hadde ikke 8 cm-lakenet, men hun overtalte meg til å kjøpe det på 25 cm. Hun sa det bare var å stappe det inn under overmadrassen, og sannelig! Det gikk helt fint.

Og så, etter at jeg hadde kjøpt og betalt og vasket og lagt på, så finner jeg denne linken, med 30 % avslag. Jaja. :himle: Jeg kjøpte ett til, jeg.
I tillegg til dette. :sparke:


#93

Tallulah sa for siden:

Oh, takk for tips! Da ble det et laken til på meg. :blomster:

Det er helt merkelig hvordan to bumullslaken kan være ulike! Jeg kom til lakenhimmelen med det Gant-lakenet. :nemlig:


#94

safran sa for siden:

Lakenhimmelen, ja. :knegg: Jeg gleder meg til å legge meg!

Jeg kjøpte også et fra Jysk til 300.-, et Kronborg Gold. Det var slettes ikke verst, men Gant-lakenet var hakket tykkere.


#95

LilleT sa for siden:

Gammel tråd, og jeg har ikke kommet meg igjennom hele. :sparke: Vi har bestilt kontinentalseng fra IKEA med 160 bredde. Har noen lenke til konkrete laken de kan anbefale?



#97

sindrome sa for siden:

Jeg elsker nattsjasmin, mener jeg de heter, fra Ikea. Bruker dem på overmadrassen og har et enkelt kappelaken under overmadrassen som dekker resten av senga.


#98

Tallulah sa for siden:

Vi har bare laken rundt overmadrassen. Jeg har ett fra Gant, og ett annet i tykk satengbomull som er digge. De har strikk i hjørnene, også bare stapper vi resten innunder. Satengen fra KID likte jeg ikke, og IKEAs nattsjasmin var heller ikke min greie. Det er delvis syntetisk, og veldig tynt.


#99

tink sa for siden:

Tallulah: hvordan går det, får du sove i senga. Hvillke laken gikk du for? Nå har jeg bekymret meg for din mentale helse for 8 år siden i 5 minutter mens jeg har lest meg gjennom tråden. :knegg:

Big worries! og ensom lunsj...


#100

Tallulah sa for siden:

:knegg:

Gantlakenet ble redningen, KID-lakenet endte i UFF-kontaineren. I ettertid har vi kjøpt ett satenglaken til, husker ikke merket, men i tykk sateng. Og vi greier oss med de to. Begge har strikk i hjørnene og dyttes innunder overmadrassen på lang- og kortsidene. De er litt slaskete, men ikke plagsomt. Men jeg tror jeg skal teste et konvoluttlaken neste gang, evt. kjøpe sånne laken-votteklyper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.