Jeg har forsøkt litt forskjellige oljer, den siste er visst en solsikkeolje. I går var det wok på menyen, og det sprutet ut over hele kjøkkenet omtrent tror jeg.
Hvilken olje er best å steke i? Altså minst mulig sprut og ok smak.
Det kommer litt an på hva jeg skal steke. Som regel bruker jeg rapsolje (Odelia sin) til fisk, grønnsaker og kylling. Til kjøtt har jeg en tendens til å bruke smør ... av en eller annen grunn. Synes det smaker best da.
Vi bruker den kaldpresset rapsoljen ment for steking fra Odelia. Mener å huske at rapsolje har den sunneste fettsammensetningen, oljen er i tillegg helt nøytral på smak slik at den kan brukes til alt.
Kommer an på. Bruker rapsolje til det meste steking pga. smakløsheten. Der jeg vil ha fram olivensmaken, f.eks. i middelhavsretter bruker jeg olivenolje. Solsikkeolje syns jeg stort sett gir best resultat til fritert mat. Kjøtt, pannekaker og sopp får margaring. Det er sjeldent jeg bruker meierismør til steking.
Ja, men mener akkurat denne oljen har blitt "gjort noe med" slik at den skal skal tåle den høye temperaturen? Den er ihvertfall merket med "steking" og opptil 300 grader.
Ser Raps er en gjenganger her. Da skal den få komme inn i det sjuggerplømske hus igjen, og solsikken kan få seg en runde i frityren til far.
Takk for innspill :)
Bruker olivenolje når jeg ikke bruker smør. Bruker meierismør til å steke i da det spalter fettet (tror jeg det var) på en sunnere måte enn annet smør når det blir varmt ( kan ikke forklare det nærmere- det kan sikkert noen andre her inne)
Jeg steker forøvrig det aller meste av stekemat og middager ellers i komfyren (fiskeretter, kylling, potetretter, karbonader, hambis,...). Enten på rist eller i form. Da sparer jeg både stekefettet pluss at det lager seg selv. :makelig anlagt:
Jeg bruker meierismør til biff og sopp og pannekaker og noen ganger speilegg, men vanligvis olje til f.eks. bruning av kjøttdeig og løk, karbonader/burgere, og til steking eller woking av grønnsaker og slikt (som jeg gjør ganske ofte).
Rapsolje eller kokosfett. Bruker også smør. Kommer ann på hva jeg steker og hvar jeg har lyst på. Da mener jeg smør, ikke margarin. Hvorfor bruker folk egentlig margarin?
Fordi de desverre tror det er sunt, og at smør er djevelen selv. :rolleyes:
Heldigvis begynner flere ernæringsfolk å anbefale meierismør fremfor noe annet nå, så nylig at hun svenske i "Du er hva du spiser" anbefalte det. Så det går rette veien. :D
Mettet fett tåler mye bedre oppvarming enn umettet fett, derfor er altså kokosfett og meierismør (evt. ghee) best til steking.
Brimi-smøret høres snadder ut, har ikke prøvd det enda. Jeg elsker Kviteseid-smøret, det er fantastisk! Helt knallgult på farge og DEN nydelige smaken. Jeg er en smørelsker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.