Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken olje steker du i?

#1

Left sa for siden:

Jeg har forsøkt litt forskjellige oljer, den siste er visst en solsikkeolje. I går var det wok på menyen, og det sprutet ut over hele kjøkkenet omtrent tror jeg.
Hvilken olje er best å steke i? Altså minst mulig sprut og ok smak.


#2

Sitron sa for siden:

Jeg bruker soyaolje. Syns den er grei. Liker ikke smaken av olivenolje til steking.


#3

Maz sa for siden:

Raps eller helst smør.

De fleste oljer tåler ikke varme særlig bra.


#4

Michelle sa for siden:

Jeg bruker mye rapsolje (Kaldpresset)


#5

HP sa for siden:

:nemlig:

Jeg pleier å steke i kokosolje, smør eller litt olivenolje.

Når jeg wokker så bruker jeg minst mulig fett, og har på olje til slutt.


#6

Miss Norway sa for siden:

Vi bruker druekjerneolje, for den er så nøytral at jeg synes den passer uansett hva vi skal lage.


#7

Blånn sa for siden:

Rapsolje eller smør.


#8

Alfa sa for siden:

Raps eller solsikke.


#9

Nabojenta sa for siden:

Jeg bruker som Alfa: Raps eller solsikke. Oliven gir alt for mye besk smak til maten.


#10

Sildre sa for siden:

Det kommer litt an på hva jeg skal steke. Som regel bruker jeg rapsolje (Odelia sin) til fisk, grønnsaker og kylling. Til kjøtt har jeg en tendens til å bruke smør ... av en eller annen grunn. Synes det smaker best da.


#11

Moria sa for siden:

Rapsolje eller smør. Jeg foretrekker det siste.


#12

safran sa for siden:

Meierismør. :nam:


#13

Kate sa for siden:

Jeg bruker stortsett smør.


#14

syllan sa for siden:

Bruker aller mest Rappsolje.

til fisk å sånnt bruker jeg somregel smør:)


#15

Tjorven sa for siden:

Vi bruker solsikkeolje. Har aldri opplevd/tenkt over at det spruter noe mer enn smør/annen olje.


#16

daffy sa for siden:

Vi bruker den kaldpresset rapsoljen ment for steking fra Odelia. Mener å huske at rapsolje har den sunneste fettsammensetningen, oljen er i tillegg helt nøytral på smak slik at den kan brukes til alt.


#17

Magica sa for siden:

Den bruker vi også, men mest meierismør.


#18

Bokormen sa for siden:

:dulte:


#19

safran sa for siden:

Det er bare det at kaldpressede oljer ikke tåler særlig høy temperatur før de sunne egenskapene blir reversert.


#20

Fruktflua sa for siden:

Meierismør bruker jeg. Og det fordi fettsyrene i oljer omdannes til transfett når de blir utsatt for for høy varme.


#21

Blåbær sa for siden:

Jeg bruker raps, oliven (til italiensk) eller smør. Som oftest en blanding av raps og smør.


#22

Strå sa for siden:

Kommer an på. Bruker rapsolje til det meste steking pga. smakløsheten. Der jeg vil ha fram olivensmaken, f.eks. i middelhavsretter bruker jeg olivenolje. Solsikkeolje syns jeg stort sett gir best resultat til fritert mat. Kjøtt, pannekaker og sopp får margaring. Det er sjeldent jeg bruker meierismør til steking.


#23

Azi sa for siden:

Raps her også.


#24

Mandino sa for siden:

Rapsolje er best i woken, men steker mest i Melange.


#25

daffy sa for siden:

Ja, men mener akkurat denne oljen har blitt "gjort noe med" slik at den skal skal tåle den høye temperaturen? Den er ihvertfall merket med "steking" og opptil 300 grader.


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg steker nesten aldri mat, og da oftest i smør. Woker i rapsolje eller olivenolje.

Jeg mente det var sånn at rapsolje tåler varme godt? I hvert fall den som er ment til steking.


#27

Skilpadda sa for siden:

Rapsolje (ikke kaldpresset, den bruker jeg bare til dressing) eller smør her også.


#28

Left sa for siden:

Ser Raps er en gjenganger her. Da skal den få komme inn i det sjuggerplømske hus igjen, og solsikken kan få seg en runde i frityren til far.
Takk for innspill :)


#29

Frantzen sa for siden:

Bruker olivenolje når jeg ikke bruker smør. Bruker meierismør til å steke i da det spalter fettet (tror jeg det var) på en sunnere måte enn annet smør når det blir varmt ( kan ikke forklare det nærmere- det kan sikkert noen andre her inne)


#30

Salt sa for siden:

Siden jeg har bodd noen år i Italia finnes det bare èn olje for meg.. :fnise:


#31

Benzo sa for siden:

Vi bruker også stort sett smør til steking. I annen matlaging, elsker jeg gode oljer.


#32

Angelique sa for siden:

Jeg steker for det meste i vanlig stekesmør
Syntes det spruter veldig når jeg bruker oljer av forskjellige typer

Men, vi bruker grillen, året rundt, til det meste av steking, og da unngår man bruk av oljer/smør


#33

Pastill sa for siden:

Meierismør.


#34

Syrin sa for siden:

Vanligvis raps
Oliven til italiensk mat (også når eg steiker, f.eks kjøttdeig til saus)
smør til kjøttstykker og fisk. Og sopp.


#35

Polyanna sa for siden:

Hva er "stekesmør"?


#36

Angelique sa for siden:

Margarin som er ment for steking, men vi griller for det meste
Det er unntaksvis vi steker maten


#37

Frantzen sa for siden:

Jeg steker forøvrig det aller meste av stekemat og middager ellers i komfyren (fiskeretter, kylling, potetretter, karbonader, hambis,...). Enten på rist eller i form. Da sparer jeg både stekefettet pluss at det lager seg selv. :makelig anlagt:


#38

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bruker solsikkeolje. Den spruter ikke når jeg woker.


#39

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker meierismør til biff og sopp og pannekaker og noen ganger speilegg, men vanligvis olje til f.eks. bruning av kjøttdeig og løk, karbonader/burgere, og til steking eller woking av grønnsaker og slikt (som jeg gjør ganske ofte).


#40

Stikka sa for siden:

Rapsolje eller kokosfett. Bruker også smør. Kommer ann på hva jeg steker og hvar jeg har lyst på. Da mener jeg smør, ikke margarin. Hvorfor bruker folk egentlig margarin?


#41

Polyanna sa for siden:

:ja:

Her også. Å steke i fett i panne er virkelig å kombinere det usunne med det strevsomme!


#42

Frantzen sa for siden:

:riktig:


#43

Mamma Rosa sa for siden:

Bruker smør.
Sluttet med olje da det plutselig gikk rundt for meg hvilke oljer som var bra til hva.
Flere oljer er jo farlig om de blir varmet, eller?


#44

MorStine sa for siden:

Steker kun i rapsolje, det er den som tåler høyest tempratur. ellers bruker jeg meierismør mest da...


#45

Dixie Diner sa for siden:

Fordi de desverre tror det er sunt, og at smør er djevelen selv. :rolleyes:
Heldigvis begynner flere ernæringsfolk å anbefale meierismør fremfor noe annet nå, så nylig at hun svenske i "Du er hva du spiser" anbefalte det. Så det går rette veien. :D


#46

Mamma Rosa sa for siden:

Kokosfett? :blond: Mye bedre å bruke det asså? Evt. meierismør?

Kjøpte forresten "Brimi smør" her. Det er vel kanskje greit?
Merker at jeg har lite peiling på smør.

( :redigert: Brimi smøret er lettsaltet meierismør. )


#47

Dixie Diner sa for siden:

Mettet fett tåler mye bedre oppvarming enn umettet fett, derfor er altså kokosfett og meierismør (evt. ghee) best til steking.

Brimi-smøret høres snadder ut, har ikke prøvd det enda. Jeg elsker Kviteseid-smøret, det er fantastisk! Helt knallgult på farge og DEN nydelige smaken. Jeg er en smørelsker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.