Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskekake med tilsatt kjøttfett...!?

#1

Ambivalensia sa for siden:

Forandring fryder, og jeg gikk for varme seikaker fra ferskvaredisken til lunch i dag. De føltes så fettete til fiskekaker å være, og da jeg las på etiketten at de var tilsatt kjøttfett mistet jeg faktisk apetitten. Her mener jeg Spar bryter uskrevne regler, eller hva? :mad:


#2

Guava sa for siden:

Flere fiskekaker inneholder kjøttfett. Det står på innholdsfortegnelse (som jeg alltid leser nøye Pga allergier). Så lenge det står spesifisert så brytes vel ingen regler? Hva slags uskrevne regler skulle det være?

Kjøttkaker inneholder også annet enn kjøtt.


#3

Tangerine sa for siden:

Jeg forventer at fiskekaker er laget av fiskeprodukter, men tydeligvis er ikke det tilfelle. Antar de tilsetter dett for at det skal smake bedre?


#4

Guava sa for siden:

Fiskekaker inneholder både fisk, vegetabilske produkter, melk, av og til egg og av og til kjøttfett.
Fiskekaker av ren fisk blir ikke bra.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøper gjerne de fiskekakene som har bacon i seg siden jeg liker smaken, så lenge de er merket så ser jeg ikke problemet med det.

Når jeg lager fiskekaker selv, så har de jo mer enn bare fisk i seg.


#6

Ambivalensia sa for siden:

Bacon stiller jo i en egen klasse - alt blir bedre med bacon. ;)

Men kjøttfett i fiskekaker var helt fremmed for meg. Hvilket fett, lizm? Man tager en gris og skviser den over fiskefarsen? :blond:


#7

Niobe sa for siden:

Jeg tipper de bare er stekt i kjøttfett? Jeg ser ikke problemet uansett. Fiskekaker med bare fisk hadde jo vært.... fiskefilet.... :knegg:


#8

Novla sa for siden:

Nei, de er ikke bare stekt i kjøttfett, jeg har også kommet over fiskekaker tilsatt svinefett - de smakte helt grusomt. :blinke:

Det er så klart ikke et problem at fiskekaker inneholder annet enn fisk, men jeg synes det er smått absurd at de inneholder kjøtt, det må jeg innrømme. Fisk i kjøttkaker er det vel neppe noen som kunne tenke seg? :p


#9

Ambivalensia sa for siden:

Urk. Ja, jeg synes disse FISKEkakene smakte til forveksling likt de såkalte lunchkakene de selger fra samme ferskvaredisk. Disse vet jeg er basert på svinefarse.

Mulig jeg burde skrevet dette innlegget under tråden "ting som irriterer", når jeg tenker meg om. :p


#10

Guava sa for siden:

Hvorfor er det absurd? Det er ofte fisk i leverpostei.

Fisk i kjøttkaker har jeg ikke smakt, men har da smakt kylling og reke-wontons. Det blir vel noe av samme greia?


#11

Niobe sa for siden:

Jeg ser fremdeles ikke problemet. Ansjos er jo f eks. tilsatt i både det ene og det andre.


#12

Novla sa for siden:

Ansjos er fiskeverdenens bacon, synes jeg. :nemlig: Passer til (nesten) alt og er mer et krydder enn en råvare.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg ser ikke problemet, ei heller hva som er så rart ned det. Fett fra griis har jo helt andre egenskaper enn plantefett og smør. Og er det et overskuddsprodukt er det enda bedre at de bruker det.


#14

Tangerine sa for siden:

Kanskje noen synest det er ekkelt? Noen liker det, andre ikke. :)

(Jeg tilsetter ikke svinefett eller lignende når jeg lager fiskekaker fra bunnen av. Men det er synd at ymse mat må spes veldig ut, og tilsettes både det ene og det andre av mer eller mindre usunne ingredienser for at det skal bli billig/smake bedre).


#15

Niobe sa for siden:

At du synes det er mindre dramatisk at fisk er tilsatt i kjøttvarer enn at kjøtt er tilsatt i fiskevarer, gjør alikevel ikke det ene til er brudd på noen uskreven regel. Ok, så liker du ikke kjøttfett i fiskekakene, det er helt i orden. Jeg synes ikke det er noe å bry seg om.


#16

Guava sa for siden:

Fiskekaker er pr definisjon spedd mat altså.
Det finnes jo utallige måter å spe på og jeg ser ikke helt at dette blir annerledes enn andre ingredienser. Folk foretrekker ulikt mtp smak, men der finnes det mange varianter.


#17

Novla sa for siden:

Problemet er at det smaker grusomt og gir en helt underlig konsistens. Jeg greier ikke å se hvilke positive egenskaper det eventuelt skulle tilføre fiskekaker? Man har jo ikke hverken plantefett eller smør i fiskekaker heller, så jeg mistenker at det er billig fyllmasse og lite annet.

Men om folk vil spise det, og så lenge det er godt merket (mtp. ymse kostholdsrestriksjoner), så for all del.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.