Forandring fryder, og jeg gikk for varme seikaker fra ferskvaredisken til lunch i dag. De føltes så fettete til fiskekaker å være, og da jeg las på etiketten at de var tilsatt kjøttfett mistet jeg faktisk apetitten. Her mener jeg Spar bryter uskrevne regler, eller hva? :mad:
Flere fiskekaker inneholder kjøttfett. Det står på innholdsfortegnelse (som jeg alltid leser nøye Pga allergier). Så lenge det står spesifisert så brytes vel ingen regler? Hva slags uskrevne regler skulle det være?
Nei, de er ikke bare stekt i kjøttfett, jeg har også kommet over fiskekaker tilsatt svinefett - de smakte helt grusomt. :blinke:
Det er så klart ikke et problem at fiskekaker inneholder annet enn fisk, men jeg synes det er smått absurd at de inneholder kjøtt, det må jeg innrømme. Fisk i kjøttkaker er det vel neppe noen som kunne tenke seg? :p
Urk. Ja, jeg synes disse FISKEkakene smakte til forveksling likt de såkalte lunchkakene de selger fra samme ferskvaredisk. Disse vet jeg er basert på svinefarse.
Mulig jeg burde skrevet dette innlegget under tråden "ting som irriterer", når jeg tenker meg om. :p
Jeg ser ikke problemet, ei heller hva som er så rart ned det. Fett fra griis har jo helt andre egenskaper enn plantefett og smør. Og er det et overskuddsprodukt er det enda bedre at de bruker det.
Kanskje noen synest det er ekkelt? Noen liker det, andre ikke. :)
(Jeg tilsetter ikke svinefett eller lignende når jeg lager fiskekaker fra bunnen av. Men det er synd at ymse mat må spes veldig ut, og tilsettes både det ene og det andre av mer eller mindre usunne ingredienser for at det skal bli billig/smake bedre).
At du synes det er mindre dramatisk at fisk er tilsatt i kjøttvarer enn at kjøtt er tilsatt i fiskevarer, gjør alikevel ikke det ene til er brudd på noen uskreven regel. Ok, så liker du ikke kjøttfett i fiskekakene, det er helt i orden. Jeg synes ikke det er noe å bry seg om.
Fiskekaker er pr definisjon spedd mat altså.
Det finnes jo utallige måter å spe på og jeg ser ikke helt at dette blir annerledes enn andre ingredienser. Folk foretrekker ulikt mtp smak, men der finnes det mange varianter.
Problemet er at det smaker grusomt og gir en helt underlig konsistens. Jeg greier ikke å se hvilke positive egenskaper det eventuelt skulle tilføre fiskekaker? Man har jo ikke hverken plantefett eller smør i fiskekaker heller, så jeg mistenker at det er billig fyllmasse og lite annet.
Men om folk vil spise det, og så lenge det er godt merket (mtp. ymse kostholdsrestriksjoner), så for all del.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.