Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag til 12 voksne

#1

tinkadott sa for siden:

Vi skal straks ha en "takk for fantastisk flyttehjelp" middag, og jeg grubler på menyen. Vi kan selvfølgelig bestille ute, men jeg har fei og liker godt å lage mat selv også.
Tapas utgår, da de alle har vært her på det i annen anledning for ikke mange uker siden.
Så har noen forslag til hva jeg kan lage som hovedrett, og som dessert?
Jeg lurer litt på om bacalao eller en klippfiskform er litt "skummelt", spiser all slik mat...?


#2

My sa for siden:

Bor i Trøndelag, og sodd er dermed det første som plopper opp i hodet mitt.

Ellers ville jeg valgt fårikål, om det ikke er for tidlig på sesongen da. Men synes ikke bacalao er spesielt vågalt heller, folk spiser da det ... ? Men lager man til mange kan det være en utfordring å unngå at potetene blir ihjelkokt. Men det gjør kanskje ikke noe.


#3

tink sa for siden:

Bacalao høres godt og passelig festlig ut. Du kjenner kanskje gjestene dine godt nok til å forutse om det blir for dristig for enkelte, tenker egentlig at det er relativt safe. Kjør på med nok poteter i gryta og rikelig med god focaccia til (og god drikke).


#4

Tjorven sa for siden:

Mannen min lager en fantastisk boeuf bourgougne som ville egnet seg ypperlig som passe festmiddag for såpass mange.

Men bacalao var heller ikke noe dårlig forslag.


#5

Addison sa for siden:

Vi har minst en gang i året en middag til mange gjester med den type mat, altså suppe/gryte/bacalao/fårikål, med godt brød og drikke til. Hos våre venner slår sånt veldig godt an, uansett hva ingrediensene er. Enkelt å servere og spise! :nikker: Jeg har laget Mulligatawny-suppe, Thai-kyllingsuppe, afrikansk lammegryte, viltgryte, bacalao, fransk lammegryte. Og sikkert mange flere jeg ikke husker nå. I år går vi for en tradisjonell, norsk kjøttsuppe, tror jeg. Lapskaus laget fra grunnen er jo også kjempegodt! :nam: :lunsjsulten:


#6

vixen sa for siden:

Ville laget biffgryte basert på øl eller vin. Kan lages dagen før og lett å lage til mange. Finckenhagen har oppskrift på god ølgryte. Sjokoladefondant er også lett å lage til mange. Røren kan lages i forveien og bare sleng i ovnen når man rydder av etter middagen.


#7

Selma sa for siden:

Finnbiff? Kan fint lages en dag i forveien og varmes opp mens potet og grønnsaker koker


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg har oppskrift på en helt fantastisk marokkansk lammegryte med søtpotetmos. Deler den gjerne hvis hvis du er interessert.


#9

tinkadott sa for siden:

Aldri laget, men satt Akkuratt å se på den oppskriften fra trines matblogg.
Skrekken Er vel at jeg lager noe med klippfisk, og så likes det ikke av alle. Føler det er safe med kjøtt liksom. Kan evnt lage begge deler, ei gryte med bacalao og ei med boeuf bourgougne? Eller blir det bare teit....?


#10

My sa for siden:

Ikke nødvendig så lenge gjestene dine er eldre enn 12 år. Er det noen som fortsatt er på "liker ikke ditt og liker ikke datt"-stadiet får de heller bare spise mer brød. :rema1000:

#11

tinkadott sa for siden:

Ingen under 38 år. :knegg:


#12

My sa for siden:

Da skjønner jeg ikke engang at du vurderer å lage to middager i tilfelle noen ikke liker det du serverer, så lenge ingen er allergiske mot fisk eller en annen viktig ingrediens.

#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde vel tatt fårikål akkurat nå, men god bacalao er aldri å forakte. En ordentlig betasuppe er også deilig.


#14

Tjorven sa for siden:

Du trenger ikke å lage to middager til voksne folk. :streng:


#15

Synnemor sa for siden:

Nei ærlig talt, så lenge det ikke er spesielle hensyn en må ta (allergi f.eks.) så lager man én rett, ferdig med det.
Alle forslagene her er gode. Bacalao er kjempegodt, liker man ikke det så får man spise seg mett på brød!


#16

Madicken sa for siden:

En supergod alt-laget-fra-bunnen-av lasagne med salat og hjemmelaget focaccia. Og masse rødvin.


#17

Røverdatter sa for siden:

Jeg er ikke noe fiske-person, så jeg ville valgt en eller annen rett med kjøtt. Finnbiff med masse sopp for eksempel, eller biff stroganoff.


#18

løve70 sa for siden:

Jeg klarer ikke å spise bacalao (men ville selvsagt ikke klagd og spist meg mett på brød). Vet om mange som ikke liker det - tørrfisk er litt spesielt synes jeg. Jeg ville lagd en god gryterett eller suppe med godt brød til. Kyllingsuppe/fiskesuppe/biffgryte pleier vel å være safe valg som de fleste liker.


#19

Christa sa for siden:

Langkokt gulasj med nybakt brød eller boeuf bourgougne.


#20

amo sa for siden:

Reker og sjøkreps, litt salat,godt brød,dressing og majones.


#21

Niobe sa for siden:

Jeg laget "flyttemiddag" før sommeren, .og da laget jeg hjemmelaget lasagne i langpanne. Med salat og foccacia til.


#22

Magica sa for siden:

Jeg klarer ikke klippfisk, men som den voksne kvinnen jeg er, så spiser jeg det jeg får (i gryta, minus fisken) og masse tilbehør og lever fint med det. :)

Så hvis du har lyst på Bacalao så lag gjerne det, tenker jeg!

(og så har vel ikke jeg bidratt til denne flyttinga så...)


#23

Charlie sa for siden:

Synes høstmat er f.eks. finnbiff, skikkelig hjemmelaget biff stroganoff - eller - veldig enkelt - roastbiff med fløtegratinerte poteter, brokkoli og peppersaus. Og gjerne noe digg med sopp ved siden av. :rødme:

Helt enig at man ikke lager to middager, folk får ete det som blir servert. Heller si fra menyen på forhånd da, så kan de ta en blings før de går.. :knegg: Det hadde jeg nok gjort, hvis det var den bacalao-versjonen som verserer i Norge. Jeg liker best den hvite, portugisiske :popcorn: Men jeg har heller ikke flyttet en eneste kasse for deg, jeg bare synser på nett. :himle:


#24

Niobe sa for siden:

Når middagen er takk for hjelpen, så hadde jeg definitivt laget noe med bredest mulig appell. Da inngår ikke bacalao, sånn for min del.


#25

Wix sa for siden:

Vi hadde nettopp 12 voksne og noen barn på indisk kyllinggryte. Lagde faktisk to versjoner av den, en med chili og en uten nesten noe. Med ferdige nanbrød og mangosalat til. Ble helt strålende! Pølser til de små barna.


#26

Malama sa for siden:

Jeg hadde spist meg mett på brød, og det er greit. Det jeg hadde mislikt var ikke at jeg måtte spise brød, men de sikkert 8-9 andre som skulle kommentere så stygt om at jeg bare ikke for mitt liv klarer å spise klippfisk. Det er muligens uhøfflig å ikke spise maten man får servert, men det er sannelig enda mer uhøffelig å være så ufin som mange er


#27

millact sa for siden:

Jeg hadde blitt veldig glad for å bli servert bacalao, men det er nok endel som ikke spiser det. En god gryterett eller suppe er nok mer safe.


#28

tinkadott sa for siden:

Vil veldig gjerne ha den oppskrifta ja!

Jeg har aldri laget gryter, og er nok litt redd for at jeg ikke skal få til det... Maten må jo bli god! Da må jeg ha alle triksene deres, og idiotsikre oppskrifter!
Alt bestilt en kasse med mill cellars (rødvin som vi fikk som husets vin på Scandic nidelven i vår en gang, og som var så god). Den tåler visstnok krydret mat, så både bacalao og kjøttgryte er innenfor.


#29

Koma sa for siden:

Jeg liker tomatisert Bacalao gryte som jeg får i Norge, men har hatt en uheldig opplevelse i Portugal, som gjør at jeg er blitt litt skeptisk til klippfisk generelt.
Ville kanskje servert noe annet. Det er høst, så en deilig høstsuppe med godt brød ville vært festmat for meg.


#30

IzziCreo sa for siden:

Hjemmelaget chicken tikka er en vinner her til sånt. Det er også et stort pluss at man kan lage god tid i forveien. Dog må man huske at kyllingen bør ligge natten over i marinade før man steker de på grillspyd i ovnen. Masalaen går kjapt, og så putter du kyllingen oppi den når de er ferdige. Den kan stå kort eller lang tid, alt ettersom hva du ønsker :nikker:
Du kan lage nanbrød eller kjøpe de ferdige.

Bacalao hadde jeg takket pent nei til også, men kost meg med brød.

Vil du ha lite arbeid, så er alltid reker og loff stas. Det er også koselig å sitte å skravle mens man skreller rekene, og måltidet tar litt tid. Kosestund :)


#31

løve70 sa for siden:

Her er noen gode og velprøvde oppskrifter:
Gryterett med rødvin og oksekjøtt

Ingredienser:
700 g oksekjøtt (helst noe som skal kokes lenge, jeg brukte høyrygg av storfe)
2-3 ss hvetemel
salt og nykvernet pepper
olje
125 g røkt bacon
2 gulrøtter
1 liten sellerirot (omtrent 600 gram ferdig skrellet)
100 gram perleløk, delikatesseløk eller små sjalottløk, renset (jeg brukte ca 200 gram)
2 laurbærblad
175 g aromasopp, renset og delt i to.
1 ts tomatpuré.
3,5 dl rødvin
2,5 dl oksekraft (jeg brukte en boks redusert oksekraft fra Jacobs utvalgte)
En håndfull bladpersille, hakket, som garnityr

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 150 grader.

Først kan du starte med å preparere:
Skrell gulrøttene og selleriroten og kutt de i 2 cm store biter. Rens løken. Del soppen i to. Kutt baconet i biter.

Kutt kjøttet i biter passe for en munnfull. Dypp de i en blanding av mel, salt og pepper og stek i på medium varme i olje i en jerngryte. Stek gjerne i omganger, sånn at de blir stekt, ikke kokt. Legg de ferdige bitene på en tallerken.
Når du er ferdig med å steke kjøttet, steker du baconet til det har fått litt farge. Tilfør olje om nødvendig. Legg baconet på tallerkenen sammen med kjøttet når det er ferdig.

Hell litt mer olje i pannen og stek gulrøttene, sellerirot og løk på medium varme i fem minutter eller til grønnsakene begynner å bli myke.
Rør inn soppen og tomatpureen og stek i et par minutter til.

Hell i den røde vinen og deglaser pannen med en tresleiv (på godt norsk: du koker ut pannen for alt det gode som har samlet seg i bunnen). Tilfør kraften og la det koke opp, før du senker varmen og lar det simre i noen få minutter.
Legg så kjøtt og bacon tilbake i pannen og rør det inn i væsken. Tilfør vann om du synes det blir for tyktflytende, det gjorde jeg (ca 3 dl vil jeg tro).

Sett lokket på pannen (eller lag et av aluminiumsfolie om du mangler), og la det koke i stekeovnen i 2 1/2 time eller til biffen er veldig mør. Sjekk om du må salte eller pepre når maten er ferdig.

Strø så litt persille over ogserver!

Du kan servere denne gryteretten med potetstappe med sennep:
Potetstappe med sennep
700 gram skrellede, melne poteter
salt og pepper
1 dl kremfløte
50 gram smør, delt i biter
1 1/2 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
Skrell potetene og del de i store, jevne biter. Legg de i en kokepanne, tilfør kaldt vann til potetene er dekt og kok opp. Senk varmen og la det simre i 15-20 minutter eller til potetene er kokte. Hell av vannet. Returner potetene til pannen og plasser de over medium lav varme i 1 – 2 minutter, til de har tørket litt. Mos potetene.
Varm fløten forsiktig og rør den sakte inn i de moste potetene. Smak til med salt og pepper, Hvis du vil ha en litt tynnere potetmos, så kan du vispe inn litt kokende vann.
For en rik, silkeaktig finish kan du piske inn litt ekstra smør.

Biff Stroganoff

Ingredienser:
75 gr smør til steking

to medium store løk i tynne skriver

200 gr aromasopp- eller sjampinjonger i skiver

en halv finhakket rød paprika

to spiseskjeer tomatpurè

halvannen teskje Dijonsennep

to teskjeer vanlig paprikapulver

en teskje tørket timian

en dl god oksekraft

500 gr mørbrad i tynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

halvannen dl god Cognac (jeg liker Braastad)

en spiseskje Worchestershiresauce

to dl creme fraiche

en halv dl kremfløte


en liten håndfull finhakket flatpersille til garnering

Fremgangsmåte:
Smelt halvparten av smøret i en dyp panne og tilsett all løken. La den falle sammen og bli myk men ikke la den få særlig farge så pass på varmen hele tiden og rør ofte..
Tilsett soppen og stek videre i noen få minutter, det vil som regel komme endel væske ut av soppen men det er med på å lage sausen så ikke uroe deg for det. Tilsett finhakket paprika etter en liten stund og la den mykne noe.
Tilsett tomatpure, sennep, timian og paprika og rør alt godt inn. Hell deretter over oksekraften. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i omlag ti minutter inntil sausen har redusert seg og blitt noe fyldigere.
Mens sausen koker finner du frem en jernpanne. Sett på litt over middels varme og smelt resten av smøret. Tilsett den strimlede biffen i små porsjoner og brun den godt. Kjøttet skal ikke gjennomstekes så dette går fort. Tilsett cognac og flamber kjøttet raskt, pass på at du ikke har noe lett antennelig i nærheten av komfyren. Det beste og tryggeste er å holde pannen godt ute i rommet vekk fra kjøkkenviften og dreie på den helt til alkoholen er brent av.
Tilsett creme fraiche og fløte i sausen og rør godt så den blir helt oppløst og sausen blir blank og kremete. Tilsett deretter den flamberte biffen sammen med all kjøttsaften fra pannen og ha også i Worchestershiresausen. La alt koke sammen i noen få minutter. Tilsett gjerne noen få dråper sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere saus men vanligvis er ikke dette nødvendig. Cognac og kjøttsaften sørger for flott brunfarge.
Smak til retten med salt og pepper helt til slutt når den er skikkelig gjennomvarm og server med et persilledryss. Server hjemmelagd potetmos, ris eller stekte poteter til.

Chili con carne

Ingredienser:
3 ss extra virgin olivenolje
2,5 ts chilipasta eller harissapasta
1 stor løk finhakket
2 hvitløksfedd finhakket
1 lang rød eller grønn chili – finhakket uten frø
1 rød paprika, grovhakket
500 g karbonadedeig
½ ts salt
2 ss rødvin
1 ts kajennepepper eller chiliflak
2 ts mildt, røkt paprikapulver
1 ts spisskuminfrø
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts malt koriander
1 kanelstang
800 g hermetiske, hakkede tomater med væske
800 g hermetiske røde bønner, avrent (gjerne en boks med røde bønner og en med sorte)
2 ts worcestershiresaus
1 ss balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
2,5 dl vann
2 kvister frisk timian
Litt mørk sjokolade
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Varm oljen på middels varme. Ha i 1,5 ts chilipasta og rør den inn i oljen i noen sekunder. Tilsett løken og stek den i 3-4 minutter til den mykner. Ha i hvitløk og chili og stek videre i 2-3 minutter.

Ha i karbonadedeig og stek til den er brunet. Tilsett salt og vin og la det surre i 2 minutter.

Tilsett kajennepepper, paprikapulver, spisskummen, oregano, basilikum, kanel og hakket paprika. Rør godt i blandingen i 1-2 minutter.

Ha i tomater, bønner, balsamicoeddik og tomatpuré. Rør sammen til en tykk, rød saus. Hell på 1,5 dl vann.

Skru opp varmen litt og kok opp chilien mens du rører hele tiden. Krydre med salt og pepper. Rør inn resten av chilipastaen og timian.

Dekk gryten delvis med lokk og la chilien surre over lav varme i 55-60 minutter (gjerne lengre). Rør jevnlig så det ikke setter seg fat i bunnen. Ha i mer vann ved behov.

Fjern kanelstang og timiankvister. Smak til med salt og pepper og gjerne litt mørk sjokolade.

Server med godt brød og gjerne små skåler med rømme, ost og guacamole.

Mexicansk Suppe
2-3 store løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje (ikke olivenolje, - setter smak)
6-8 hakkede chili (røde + grønne)
1 boks flådde tomater
4,5 dl kyllingkraft (1 stk hønsebuljong)
4,5 dl kjøttkraft (1 stk kjøttbuljong)
3,5 dl tomatjuice
1/2 ss spisskummen
1/2 ts chilipulver
1/2 ts cajannepepper
1 ss worchestersaus
1 grillet kylling i biter (Eventuelt kyllingfilet)

Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips

Fremgangsmåte:
Hakk løk og surr i olje.
Ha ingrediensene utenom kyllingen i en gryte og kok i 2-5 timer (bør ihvertfall ha 3 timer synes jeg, - og så er den veldig god å varme opp dagen etter... :-))

Ha kyllingen oppi 30 min før servering.
Serveres med tortillachips, ost, rømme (må ha for å dempe litt... - selv om de ikke liker rømme) og brød.


#32

polarjenta sa for siden:

Da bør man forsikre seg om at alle tåler reker. :)


#33

Retz sa for siden:

Veldig interessert! :ja:


#34

Syrinx sa for siden:

Marokkansk lammegryte med søtpotetmos

Her må du ikkje la deg skremme av den lange ingredienslista. Ta sjansen, og du får ei utruleg smaksoppleving.


800 g lammelår i skiver
salt og pepar
olje til steiking
1 bunt koriander med røter (kjøp på "innvandrarbutikk")
3 cm ingefærrot
3 kvitlauksfedd
2 raude chili
3 raudlauk
1 kanelstang
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts heil spisskummen
1/2 ss anisfrø
5 heile kardemommekapslar
2 stjerneanis
1 liter kyllingkraft
1 dl soyasaus
1/2 dl lønnesirup
200 g svisker
2 lime

600 g søtpotet
100 g smør

1 sitron
2 dl yogurt naturell


Del kjøtet i bitar. Krydre raust med salt og pepar og brun kjøtet i olje. Legg kjøtet til side.

Surr grovhakka raudlauk, finhakka korianderrot, ingefær, kvitlauk og chili blank i oljen etter lammet. Støt kryddera (utanom kanelstang og stjerneanis) i morter, ha dei i laukblanding og steik nokre minutt til.

Tilset kjøt og kyllingkraft, la putre i ein liten time.

Tilset soyasaus, lønnesirup og svisker og la koke minst ein halvtime til. Kjøtet må vere lenge nok på varmen til å bli godt og mørt.

Smak til med limesaft.


Del søtpoteten i terningar og kok den mør. Mos den saman med smør, smak til med salt og pepar.


Bland yogurt med skalet og safta frå sitronen.


#35

Tussa sa for siden:

At bacalao skal vere eit safe valg kan eg ikkje fatte og forstå. Når det blir servert i kantina går det omtrent en tredjedel kontra andre varmrettar.

Kva med heilstekt svinefilet, kokte poteter, gode grønnsaker og en nydelig soppsaus? Det går veldig kjapt og greit til så mange!


#36

Retz sa for siden:

Tusen takk! Har de fleste av ingrediensene i skapet, så dette skal gå bra! :D


#37

Gerbera sa for siden:

Dette. Jeg hadde heller ikke spist bacalao, men forsynt meg med brød, og kost meg med selskapet.

Det som ødelegger er de som absolutt MÅ kommentere (høyt), fortelle deg HVOR kresen og bortskjemt du er, og stadig snu seg til sidemannen og himle over voksne folk som ikke liker ORDENTLIG mat.


#38

Magica sa for siden:

Enig. Jeg liker det meste, men er allergisk mot skalldyr og er LITE begeistra for akkurat klippfisk. Jeg prøver gjøre minst mulig ut av det, men kommentarer og himling kommer fort.


#39

oslo78 sa for siden:

Bacalao er det minst safe du kunne servert meg. Men jeg elsker brød og godt selskap!


#40

Tussa sa for siden:

Snart kjem ein spin-off, kor glad er du i bacalao :knegg:


#41

tinkadott sa for siden:

Takker for forslag, innspill og oppskrifter! Skal lese godt over i kveld eller i morgen.
Om noen har dessertforslag, så kom med dem også:)



#43

Albertine sa for siden:

Mad muff pie til dessert, lages dagen før. :nam:


#44

Malama sa for siden:

JA, det ja. Særdeles ødeleggende for et selskap som kunne vært koselig. Brød er greit, jeg kan kose meg med det jeg, bare selskapet er fint :)


#45

Palmen sa for siden:

Er bacalao en regional greie? Jeg har vokst opp på indre østland (i et fylke uten kyst) og jeg har nesten ikke smakt bacalao, ikke tilstrekkelig til at jeg kan si hvordan det smaker. Har aldri lagd det selv og har heller ikke fått det servert i selskap.

For å svare på spørsmålet ditt HI: en gryte lagd på velprøvd oppskrift med godt brød og salat til. Lag gryta dagen i forveien så den får "satt seg" og du får prøvesmakt. Gryte med kjøtt som har kokt for lite er ikke noe særlig.


#46

Input sa for siden:

Ja. Jeg endte en gang opp med loff med salami i et sånt type selskap. :knegg: Men om man kjenner hverandre godt og er en vennegjeng, vet man vel sånt.


#47

polarjenta sa for siden:

Jeg er faktisk ikke sikker på om alle i min vennegjeng vet at jeg ikke tåler reker/skalldyr.


#48

millact sa for siden:

Usikker. Er fra Sørlandet. Tror jeg kan ha fått det servert hos mine foreldre. De har vært mye i Portugal. Jeg har laget det selv mange ganger, men det begynner å bli mange år siden nå. Det er lett å lage og veldig godt.


#49

Niobe sa for siden:

Jeg pleier ikke si i fra om at jeg ikke tåler reker. :knegg: Folk pleier å kjøpe god loff til rekelag, og noen ganger er det skikkelig godt med loff og smør. Det er sjelden man slipper greit unna med å spise bare brødet. :nemlig:


#50

Input sa for siden:

I disse sushi-tider ved plutselig alle mine venner at jeg ikke tåler skalldyr. Før tror jeg ingen visste det. :knegg:


#51

trøtt sa for siden:

Bacalao er ingen vinner hos meg, men hadde spist litt og fylt på med brød. Reker er verre, loff er skikkelig kjipt å spise seg mett på. :knegg:

Jeg ville lagd fårikål eller en indisk gryte. Tandoori f.eks er enkelt å lage til mange.

Den suppa lagde jeg her om dagen og ble skikkelig skuffa, den var rett og slett kjedelig. Smakte egentlig bare tomatsuppe med kylling.


#52

007 sa for siden:

Her på Vestlandet er ikke bacalao poppis i middagsselskap. Heldigvis, for jeg spiser ikke klippfisk. Enda jeg har passert 38 og regnes som voksen. :knegg: Men jeg er heldigvis voksen nok til å ikke kommentere andres matsmak negativ, eller be dem gå på Rema å kjøpe seg mat om de ikke liker det som blir servert.

Jeg synes du har fått mange gode grytetips.
Jeg gjør det ofte enkelt i sånne sammenhenger, og byr på reker. I tilfelle allergier pleier jeg varme noen kyllinglår og karbonader også. Og selvsagt servert med loff og salat.


#53

Niobe sa for siden:

Biff stroganoff er lett å lage, og litt sånn høstmat.


#54

Bayone sa for siden:

Har et par kyllingretter herifra som er veldig gode og enkle å lage om du vil ha oppskrift :)


#55

My sa for siden:

Bacalao ef vel tradisjonelt mest utbredt på nordvestlandet, særlig Kristiansund og omegn. Min farmor på Nordmøre var en mester i å lage bacalao. For dem som lurte på om det er en regional ting.


#56

Wix sa for siden:

I min samboers familie er bacalao standard mat i selskaper, og de kommer, ganske riktig, fra nordvestlandet/Kristiansundsområdet. Ikke min favoritt, men greit nok liksom.


#57

Candy Darling sa for siden:

Jeg smakte ikke bacalao før jeg ble voksen (og var et svært kresent barn til jeg ble nærmere 30), men hadde satt stor pris på det nå. Vokste opp et steinkast fra 007, og fikk det aldri servert.


#58

Addison sa for siden:

Samme her. Mine foreldre brukte mye klippfisk, men aldri i den formen, de smakte Bacalao (altså typen klippfiskgryte med tomat, potet, løk, chili, oliven etc) for første gang hos oss for ikke så mange år siden.


#59

GinaK sa for siden:

Bacalao og sushi er ikke brukt i min krets. Jeg har heller aldri spist bacalao.

Ville lagd en gryte med kjøtt. Lapskaus, stroganoff med hjemmelaget potetmos eller chili con carne og ris.


#60

tinkadott sa for siden:

Det blir boeuf bour:.. Gryte. Hun ene kommer og hjelper meg med maten så da er vi rimelig safe på st det blir bra. Alle kan visst, så vi blir visst 15. Ja, ja... Får håper jeg ror det i land...


#61

løve70 sa for siden:

Det blir nok helt sikkert bra :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.