Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hogfather og leserekkefølge

#1

Marla Singer sa for siden:

Dette er rett og slett juleforberedelser. :flau: Jeg har tenkt å lese Hogfather i desember, og spørsmålet er: kan jeg lese den uten å ha lest resten av Death-serien? Eller må jeg forte meg å lese de andre bøkene først?


#2

Skilpadda sa for siden:

Det er klart du må lese de andre bøkene! :D Ikke fordi du "må" for å kunne lese Hogfather, men fordi de er så bra. Death er med i alle Discworld-bøkene, men Mort er den første der han er en hovedperson, og den gir litt bakgrunn til Hogfather som kan være greit å få med. (Så man skjønner litt av hvem Susan er.) Og Reaper Man er en av favorittbøkene mine, der blir man virkelig bedre kjent med Death.

Har du lest andre Discworld-bøker før? Det kan være et poeng å kjenne Discworld og Ankh-Morpork litt.

Men Hogfather fungerer sikkert fint som frittstående bok også. Man ingenting, og historien både starter og slutter uten å være avhengig av andre bøker.


#3

Marla Singer sa for siden:

Jeg gleder meg veldig til å lese hele serien, men er usikker på om jeg rekker det før desember (har en baby med til tider liten forståelse for mors lesebehov :skuffet:). Tidligere har jeg lest Guards! Guards!, Men at Arms og Feet of Clay, så jeg kjenner ihvertfall litt til Ankh-Morpork.

Løsningen får bli å starte opp nå, og se hvor langt jeg kommer. Jeg ble ivrig av det entusiastiske svaret ditt! :hyper: Tror det passer fint å dykke ned i Pratchett nå, som jeg egentlig lever litt i vakuum etter å akkurat ha lest ferdig Harry Potter (for første gang!).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.